NASCAR 2013

Petri Piira

Olivier Gavetta
Liittynyt
5.3.2002
Viestit
2778
Tosi huonosti ehtiny seurata Nassea tällä kaudella, haluaisko joku tehdä vaikka oikein lyhyen tiivistelmän että missä mennään Sprint Cupissa? Oon niin huono jälkikäteen kisoja kattomaan, livenä tarviis aina nähdä mut työvuorot eivät oo osunu kohdalleen.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Jeff Gordon kabinettipäätöksellä mukaan "pleijareihin".

Lajin pelleys tulee hyvin esille näissä. Koko Chase-systeemi on surullisinta paskaa mitä minkään moottoriurheiluluokan sääntöihin on ikinä lisätty. Johonkin horisonttiin yltävät nämä MM-rallin superrallisäännöt ja SuperStage lisäpisteet, mutta silti jäävät kauaksi NASCARin jenkkihenkisestä läskiksi vetämisestä. Lähes joka vuosi mestari on ollut aivan väärä.

Mutta joo. Kaikesta huolimatta itse ovaaliajo on hienoa ja omissa toiveissa Jimmie Superman Johnsonin kuudes kruunu. Toivottavasti JPM ajaisi ensi kaudella Indy 500:n ja vaikka koko IndyCar-kauden, jotenkin tuntuu että miehen NASCAR-ura oli nyt tässä.
 

larzzon

Well-known member
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
356
Koko Chase-systeemi on surullisinta paskaa mitä minkään moottoriurheiluluokan sääntöihin on ikinä lisätty ... Lähes joka vuosi mestari on ollut aivan väärä.
Mestari on se, joka kerää ennalta määrätyissä kisoissa eniten pisteitä. Ei edes Chasea voita pelkällä tuurilla. Esim. viime kausi oli varsin hieno ja jopa dramaattinen ihan viimeiseen kisaan saakka. Mestarikin oli aivan oikea, vaikkei se väärä olisi ollut toisenlaisellakaan lopulla.

Sarjasysteemi itsessään on varsin toimiva ja lähes välttämätön, koska NASCARissa ajetaan niin paljon kisoja. Jos mestari määräytyisi kaikkien kisojen pisteiden perusteella, voittaja olisi usein selvillä varhaisessa vaiheessa ja viimeisten kisojen mielenkiinto kärsisi pahasti.

Chase on onnistunut järjestelmä, koska sen myötä huiput ajavat ensimmäiset 26 kilpailua voitoista ja sen jälkeen eurooppalaistyylisesti himmailevat pistesijoja. Tällä tavoin saadaan mielenkiintoa koko sarjaan. Vrt. esim. rallin MM-sarja, jossa kauden avaavassa Montessa varmistellaan ensimmäisen ajopäivän jälkeen pisteitä. Erittäin puuduttavaa.

Siitä olen samaa mieltä, että kabineteissa sohlataan liikaa. En ymmärrä millä tavoin HMS:n jatkuva suosiminen on sarjan etu? Saa nyt nähdä, joko aika olisi kypsä Toyotan voitolle, vai löytyykö pakista koviakin keinoja sen estämiseksi.
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Eipä olisi uskonut että Talladegankin kisa voi olla tylsä. Mutta sitä oli.
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Austin "Rich spoiled kid" Dillon voitti sitten Nationwiden 2013.
 
Ylös