Näiden lakien lobbarit on saanut komeet bonukset! Siinä on seuraukset!Esit: tuli vaan mieleen tämän uuden as.oy lain ja haja-asutusalueiden jätevesi lain seurauksista
Näiden lakien lobbarit on saanut komeet bonukset! Siinä on seuraukset!Esit: tuli vaan mieleen tämän uuden as.oy lain ja haja-asutusalueiden jätevesi lain seurauksista
Pienet on bonukset verrattuna suomalaisille aiheutettuihin lisäkuluihin.Näiden lakien lobbarit on saanut komeet bonukset! Siinä on seuraukset!
Lisäksi tulee aika helvetinmoinen määrä rikollisia. Henkilö A on vaihtanut keittiön kaappien ovet, B vaihtanut lattian päällysteen, C tilkinnyt seinässä olevan reiän ja kukaan näistä roistoista ei ole ilmoittanut taloyhtiön hallitukselle, koska olisi joutunut maksamaan pikkurempasta valvonnasta tolkuttomasti. Vankilaan tuollaiset.Mitenköhän monta ylimääräistä riitaa tulee osakkaiden ja hallitusten kesken tämän lain myötä. Pahoinvointi eikun kasvaa suomalaisissa kodeissa :nope:
Aika hulppean kylppärirempan saat aikaiseksi kymppitonnilla. Jos itse tekee (minkä tekemistä vaikeutetaan jatkuvasti), niin muutamalla tonnilla onnistuu vähän kalliimmillakin materiaaleilla. Tuohon tonnin valvontamaksu päälle, niin kynnys tekemiseen kasvaa reilusti.Sitten on paljon näitä, jotka eivät halua rikkoa lakia, mutta jättävät rempat tekemättä tolkuttomiksi nousseiden kustannusten takia. Eihän ne valvontakulut isosta rempasta, esimerkiksi kylpyhuone- tai keittiörampasta kuin ehkä 10 % pienissä voi olla yli 90 %.
Oiskohan tuon uuden asoy lain tarkoitus saada ihmiset muuttamaan omakotitaloon ja jätevesiasetuksen taas muuttamaan taajamiin?Alkaa vituttaa tuo taloyhtiötouhu siihen malliin, että varmaan muutan seuraavaksi omakotitaloon.
Mutta lobbarien oma talous jää plussalle ja poliitikoille kansan rahojen käyttö on niin tuttua, ettei tunnu missään.Pienet on bonukset verrattuna suomalaisille aiheutettuihin lisäkuluihin.
Se valvontamaksu kuuluu remppabudjettiin, jos alle 10.000'lla meinaa selvitä on valvontamaksua nostettava.Aika hulppean kylppärirempan saat aikaiseksi kymppitonnilla. Jos itse tekee (minkä tekemistä vaikeutetaan jatkuvasti), niin muutamalla tonnilla onnistuu vähän kalliimmillakin materiaaleilla. Tuohon tonnin valvontamaksu päälle, niin kynnys tekemiseen kasvaa reilusti.
Kohta varmaan täytyy suorittaa sertifiointi, jotta on lupa käyttää vasaraa ja ruuvinväännintä :nope:
Minut se on ainakin jo ehtinyt saada vakuuttumaan asunto-osakeyhtiöstä lähtemisen tarpeellisuudesta.Oiskohan tuon uuden asoy lain tarkoitus saada ihmiset muuttamaan omakotitaloon ja jätevesiasetuksen taas muuttamaan taajamiin?
Kohta eduskunnassa havaitaan suuren osan omakotitaloissa asuvista jääneen ilman tarpeetonta valvontaa ja turhia kustannuksia. Äkkiäkös omakotiasujien turvaksi säädetään remonttiturvalaki ja päästään remonttien valvontamaksut ulottamaan sinnekin.Minut se on ainakin jo ehtinyt saada vakuuttumaan asunto-osakeyhtiöstä lähtemisen tarpeellisuudesta.
"Hallitus taipui rakennusyhtiöiden vaatimuksiin"
julkaistu tänään klo 12:06, päivitetty tänään klo 13:46
Hallituksen aikeet puuttua asumisoikeusasumisen ongelmiin ovat vesittymässä, arvostelee Asumisoikeusasukkaiden yhdistys. Asuntoministeri Jan Vapaavuoren mukaan radikaalit muutokset voisivat horjuttaa koko järjestelmää.
Asumisoikeusasukkaiden yhdistyksen mukaan hallitus on taipunut rakennusyhtiöiden vaatimuksiin, minkä vuoksi tavoitteet vuokrien kohtuullistamisesta jäävät toteutumatta.
Asumioikeusasuntoon muuttava maksaa rakentajayhtiölle kertamaksuna 15 prosenttia asunnon hinnasta. Sijoitustaan vastaan asukkaan tulisi saada kohtuullinen kuukausivuokra ja pysyvä koti. Asumisoikeusasukkaiden yhdistyksen puheenjohtaja pitää nykyisiä kuukausivastikkeita kohtuuttomina.
- Kohtuuton se taso on tällä hetkellä. Esimerkiksi meillä Pikku-Huopalahdessa Helsingissä maksetaan 12 euroa neliöltä. Sehän vastaa kovan rahan vuokramarkkinoiden hintatasoa. Sama ongelma on kasvukeskuksissa. Asumisoikeusasunnot ovat pääsääntöisesti rakennettu juuri kasvukeskuksiin, sanoo Asumisoikeusasukkaiden yhdistyksen puheenjohtaja Eric Hällström.
Vastikkeisiin on Hällströmin mukaan sisällytetty pääomakulujen lisäksi kuluja, joiden perusteista on tähän saakka ollut vaikea saada tietoa. Närää on aiheuttanut muun muassa se, että rakennusyhtiöt ovat vastikkeiden korotuksilla maksattaneet muiden rakennuskohteidensa kustannuksia.
- Tämä on sellainen vääryys, jota ei pitäisi päästä tapahtumaan. Jatkossa me toki saamme nähdä, kuinka paljon me rahoitamme muiden kohteiden raketamisesta. Edelleenkään me emme pääse tästä vääryydestä eroon.
Vastikkeisiin läpinäkyvyyttä
Istuva hallitus pyrki tarttumaan ongelmaan ja lisäämään vastikkeiden läpinäkyvyyttä. Lakiesityksessä rakennusyhtiöitä velvoitetaan avaamaan vastikkeiden perusteita aikaisempaa enemmän.
Asukkaat ovat pettyneitä lakiesitykseen kirjattuihin muutoksiin. Asukkaita harmittaa varsinkin se, että vastikkeiden kohtuullistamisen kirjaukset jäivät hallituksen esityksestä pois. Asumisoikeusasukasyhdistyksen puheenjohtajan Eric Hällströmin mukaan suuret rakennusliikkeet saivat ajettua tavoitteensa läpi.
- Vielä helmikuussa lakiluonnoksessa oli ajatus, että vastikkeita olisi vertailtu muiden valtion lainottamien kohteiden vuokratasoihin, mikä olisi ainoa merkittävä muutos laissa asukkaiden eduksi. Valitettavasti nyt näyttää siltä, että rakennuttajayhtiöiden lobbareiden painostuksen vuoksi ministeriö on vetänyt pois tuon ainoan merkittävän parannuksen tästä lakiesityksestä. Vertailukohdaksi edelleen jäisi kovan rahan vuokrataso, Hällström tuskailee.
Ministerin mukaan rakentajienkin edut huomioitava
Sunnuntaina tavoitettu asuntoministeri Jan Vapaavuori ei viikonloppukiireiltään muistanut, miksi vertailu aravavuokriin jäi toteutumatta hallituksen esityksessä. Vapaavuori kuitenkin toteaa, ettei asumisoikeusasuntojärjestelmä kestäisi liian radikaaleja muutoksia kerralla.
- Tämä on hyvin vaikea tasapainoilu toisaalta asukkaiden ja toisaalta rakentaja-omistajien etujen välillä. Kuitenkin pitää pitää huoli järjestelmästä, jotta se on sen kaltainen, että rakennuttajilla on halukkuutta rakentaa lisää asumisoikeusasuntoja.
Suomeen on rakennettu noin 30 000 asumisoikeusasuntoa, joissa asuu noin 70 000 asukasta.
Yle Uutiset / Matti Keränen
Noissa asumisoikeusasunnoissa on se hyvä puoli, että niistä poismuuttaessaan saa sen 15 % kynnysrahan takaisin ja omistajayhtiöllä on velvollisuus se lunastaa.Ja täytyyhän rakennusyhtiöden omiastajat pitää kokoomuksen puolesta tyytyväisinä, tai muuten ne sanoo, että me ei enää rakenneta teidän rahoilla :frank:
No ei pahan hintaista asumista täällä ole ollut sentäs.Noissa asumisoikeusasunnoissa on se hyvä puoli, että niistä poismuuttaessaan saa sen 15 % kynnysrahan takaisin ja omistajayhtiöllä on velvollisuus se lunastaa.
Siinä ne hyvät puolet taitaa ollakin.
Ja kaikille pakollinen, EU-määräysten mukainen, lipputanko pihalle. Siirtymäaika 1 vuosi.Jos vaan pistettäs suorintein kaikille pakollinen suojelumaksu.
Vaihtoehtoisesti isännöintiyrityksesi tietäisi miten tässä tapauksessa tulee toimia ja valvontakustannukset olisivat nolla.Jos mä laittaisin laminaatit tai parketin pikkueteiseen itse, niin tavikkeet maksaisivat ehkä 30 euroa ja valvonta satasen.
Eipä tuossa ryöstötapauksessa tosiaan juuri muuta ole tehtävissä kuin vaatia isännöitsijän vaihtoa.... kun lakia on mahdollista käyttää tolkuttomiin veloituksiin valvontavastuun varjolla, niin ollaan pahasti metsässä.