Audiolaitteet uusiksi

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Tässä on nyt semmonen 15 vuotta tullut katseltua tuota ikivanhaa Pioneerin vahvaria, jossa ei edes radioviritin enää toimi. Ja alkaa kosketushäiriöt olla sitä luokkaa, että laite alkaa olla ns. finaalissa. Samaten on käytössä vanhemmilta saadut noin ... liekkö melkein mun ikäiset kaiuttimetkin. :D

Itse kun en näistä audio-asioista ole koskaan varsinaisesti ollut kiinnostunut, niin olen hieman urpona tässä kun tarvitsisi uusia ostella. Ehkä jopa alitajuisesti siirtänyt tuota tapahtumaa eteenpäin...mutta nyt SE ON LOPPU!

Eli suosituksia ja ehdotuksia kaivataan. Seuraavanlaista systeemiä halajaisin:
- Perushintainen sateliittikajarisysteemi + subbari ? Mieluummin vähän laadukkaampi kuin sieltä paskimmasta päästä.
- Vahvari / viritin / CD-soitin / BD-soitin-combo, johon saan kiinni telkkarin, tietokoneen. Vahvarissa tietysti joku vitun hieno monikanavasysteemi!

Vahvaricombohärdellin voin kyllä jakaa useampaankin laitteeseen jos se on perusteltua tai jos tommosia comboja ei yksinkertaisesti ole. Lisäksi useampi laite ois siitä hyvä, että jos yksi hajoaa niin ainakin periaatetasolla pitäis selvitä halvemmalla, kuin jos se saatanan kallis combo-laite hajoaa

Koneesta ulos tulee ääntä normaalilla audiostereojack-liittimellä, tai miksi sitä sitten ammattipiireissä nimitetäänkin?

Telkkarista audioita saa ulos vaikka missä muodossa... tais olla digitaalista... saattoi muuten PC:ssäkin olla. Voin tarkistella tuon vielä tarkemmin tässä valintoja pähkäillessäni.

Budjettia vois heittää tommoset...1000-1500 euroa. Mieluummin tietysti sinne tonninpintaan tai allekin.

Kiitoksia jo etukäteen hifistihomoille!
 

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
Vahvistimen hankinta itselläkin edessä kohtapuoliin.

Koneboxi.fi :sta meinasin jo Yamahan jonkin mallin hankkia mutta tuli sitten muuta kiirettä. Pitäisi kai taas katsella niiden listaa.
 
Viimeksi muokattu:

Vellu

Kuninkaalleninen
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
18051
Sijainti
Vantaa, Finland
Pistä ylös kaikki laitteet, mitä haluat siihen viritinvahvistimeen kytkeä ja minkälaisen liitännän kautta. Siitä saa hyvän vaatimusmäärittelyn tuolle viritinvahvistimen sisääntuloliitännöille.

Joku perus Dolby Digital 7.1 viritinvahvistin (hintaluokassa 200-500€). Riittävästi HDMI -liitäntöjä, jos aiot tota kautta kytkeä laitteet esim telkkariin. Onkyo, Harman/Kardon, Denon, Sony.. Muitakin hyviä merkkejä varmasti löytyy. Itseltä löytyy Harman/Kardon AVR45RDS ja joku Sonyn 7.1 DTS ES härveli, jota en oo vielä kokeillut edes. H/K:n ostin käytettynä ja sen toimintalogiikka oli erittäin helppo oppia (ainakin mulle) vaikkei ollut manuaaliakaan. Toi Sony on astetta monimutkaisempi laite ja siinä manuaali lienee aikalailla pakollinen. 5.1 on periaatteessa riittävästi, mutta jos samaan hintaan löytyy 7.1 tai 9.1, niin ihan sama. Ei niistä ole kuitenkaan suurta hyötyä, jos ei aio ostaa ja käyttää niin monta kaiutinta... Mä näkisin, että se käyttömukavuus on se tärkein asia kuitenkin. Eli sun täytyy päästä räpläämään sitä ihan luonnossa ennenkuin sellaisen ostaa.

Kaiuttimet täytyy oikeasti kuunnella, ennenkuin niitä voi ostaa, joten aika vaikea suositella mitään. Puu- tai valumuovi/alumiini/tms -kotelo. Jos ostat jonkun aktiivisarjan, niin tuo viritinvahvistimenkin voi ostaa kertaluokkaa tehottomampana. Kannattaa kattoa TM:n ja Hifilehden yms lehtien viime aikojen kaiutintestit ja jos sieltä löytyy sopivan pienihintaisten kaiuttimien vertailu, niin sieltä saa ainakin hyvän käsityksen, mitä EI kannata ostaa.
Subbarin voi ostaa erikseenkin vaikka myöhemmin, jos rahatilanne ei anna myöten, mutta kaiuttimista ei hirveästi kannata tinkiä. Jos budjetti rajoittaa liikaa, ostaisin itse vain keskikajarin + vasen + oikea kajari. Sinänsä ne takavasen ja takaoikea voi olla astetta kehnompia ja pienempiä, koska niistä ei hirveästi sitä ääntä tule ainakaan elokuvista (ainakaan yleensä). Musiikissa tilanne voi olla toinen, riippuen siitä, miten se viritinvahvistin prosessoi stereoäänen 5.1 (tai 7.1 tai 9.1 ääneksi).

PS3 maksaa kolmisen sataa uutena ja lienee hyvä "yleiskone" kaikenkaikkiaan. Perinteinen BD/DVD/CD -soitin on tietysti monissa tapauksissa helpompi käyttää tai sijoittaa, mutta valinta noiden välillä olisi ainakin omalla kohdalla aika helppo.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Kiitoksia Vellulle.

Tutkiskelen noiden sun ilmoittamien mallien speksejä vähän.

PS. HIFI-lehteä ei julkaista enää. Se yhdistettiin...TADAA MIKROBITTIIN! :D

Tota PS3:sta oon kans paljon miettiny, siinä ois plussia ja miinuksia sekä kysymyksiä:

+ Melkoinen medialaite, toistaa koneelta striimattuna periaatteessa mitä tahansa?
+ Ps3:lle kun saa ilmeisesti linuxitkin niin softa-tuki tuskin on heti loppumassa... ainesta jopa nostalgiseksi laitteeksi?
+ BD-toisto ilmeisen laadukasta. Toistaa varmaan myös DVD:t ja CD:t?
+ Pelejä

- En pelaa paljon...mutta ehkä PS3-softakehittäjäksi?
- Suhteellisen hintava pelkäksi BD-soittimeksi, mutta (+) kun kyseessä on tietokone...joka osaa paljon muutakin?
 
Viimeksi muokattu:

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Eikös HiFi-lehden tilalle tullut joku uusi vastaavanlainen lehti. Muistelisin näin.

Pakettiratkaisuista kannattaa pysyä erossa. Ihan hyviä virinvahvareita saa jo muutamalla satasella. Kaiuttimiin kannattaa panostaa. Ostaa vaikka aluksi vain 2 kajaria (+ ehkä subbari jos leffoja meinaa) ja myöhemmin sitten lisää.

Itselläni on ollut 6.1 mallinen Yamahan RXV-630 tms vahvari jo 6 tai 7 vuotta. Eipä ole saanut aikaiseksi laitettua kuin 2 hyvää lattiakaiutinta. :D
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Noissa bluray-soittimissa. PS3:nen maksaa sen 400 egee (+ 30 egee kaukosäädin). Onhan ne halvimmat bluray-soittimet paljon halvempia (oisko joku 150€ halvimmat nykyään?) mutta lienevät niitä ensimmäisen polven soittimia jotka latasivat jotain levyäkin minuutin. Eli luulenpa, siis ihan mutu, että oikeasti hyviin (eli toimivat kuten soittimen pitääkin eikä ole mitään hitaita ruksuttajia) soittimiin nähden PS3 ei enää niin kauhean paljon kalliimpi ole.

Ja kuten täälläkin poristu, saa siinä samaan hintaan hemmetin hyvän pelikoneen. Ohjain/kaks lisää ja jos kaveria käy kylässä niin hyvää viihdykettä.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24278
Sijainti
lappeen Ranta
PS. HIFI-lehteä ei julkaista enää. Se yhdistettiin...TADAA MIKROBITTIIN! :D
Noin tapahtui ja nimi otettiin jälkimmäisestä. Jollain foorumilla spekuloitiin yhdistymisen aikoihin, että jos vaikka Jallu ja Suuri Käsityölehti yhdistyisivät niin syntyneen julkaisun nimi voisi olla tuo Suuri Käsityölehti.
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Uusimmassa TM:ssä oli hintaluokan 500-550 e kotiteatterivahvareiden vertailu. Ja jotain yleisjuttua kanssa. Tuossa hintaluokassa jo varsin hyviä tekniikaltaan muutamiksi vuosiksi eteenpäin. Ehkä budjetiin aavistuksen liian arvokkaita? ÄLÄ säästä liikaa kajareissa!
( Itsellä taitaa olla n 10 v vanha vahvari Onkyo 600, ja nyt testissä oli jo 607 eli aika nopeaa on noissa vahvareissakin tekniikan eteneminen. Lähinnä kai liittimien ja eri formaattien tulo lisää mallien muuttumista, 7. "sukupolvi noin 10 :een vuoteen?!?)

Miten TV, vai meinaatko videotykkiä? Jääkö entinen, onko riittävä BluRay:lle?
BR mennee hieman hukkaan, jos "kelvoton" TV.

Miten iso tila, missä kuuntelet? Jos pienehkö huone, niin paljon tehoa / hyvin isoja kajareita / subbaria tuskin tarvitsee?
Arvioisin, että jos hommaat BluRayn, niin silloin 5 "perushyvää" melko alas toistavaa kajaria toistamaan äänimaailma. Ehkä 3.llakin etukajarilla tullee jotenkuten toimeen. Ja onhan niitä erikoisia äänimuokkasjuttuja joissain vahvareissa, jolloin 2:llakin kajarilla kuulema saadaan aikaan tilaääni. ei ole kokemuksia. Plleikkari lie vieläkin sopivin, jos muutakin sen ympärille puuhailet. Pleikkari kai toistaa parhaiten DVD:t teräväpiirtona kovan laskentatehonsa takia.

Entä tallentavaa digiboxia, vai hoidatko tallennukset tietsikalla tms?

Käy DVD Plazalla, JOS jaksat lukea oikeiden hifistihomojen jarnaamista.
Lie kysymyksesi kaltaisia ongelmanratkaisuja tarjolla.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Mä luulen, että mulle riittää kyllä ihan forumistien tietämys näissä asioissa, kun en itsekään varsinkaan audio-asioissa ole hifisti.

Telkku riittää, kun on tuo puoli vuotta vanha 52" Sony, se oikein KILJUU kaverikseen BD-soitinta.

Aika selkeältä valinnalta toi PS3 sitten alkaa näyttää, sen verran vahvoja puoltavia lausuntoja on tullut. :eek:

Huone on 61 neliöisen kaksion olkkari, eli pieni huone.

Noista kaiuttimista, eli voin siis tehdä niin että ostan kaksi hyvää kaiutinta eteen ja sitten sopivat kulmiin. En ees tiedä mitä Dolby Digital 5.1 tarkoittaa, tai aavistan että toi 1 on subbari ja 5 on muiden ympärillä olevien kaiuttimien lukumäärä. Totakin oon kyl miettiny, että riittäiskö mulla vaan ne kaksi etukaiutinta, jos ostais kerralla myös laatukaiuttimet, jolloin erillistä subbariakaan ei ilmeisesti tarvitsisi.

Digiboksi on T ja on telkun sisäinen, talennusjuttuja en ole oikeastaan hirveästi harkinnut ja ehkä tässä kohtaa taidan tehdä periaatepäätöksen, enkä tallennuslaitetta edes halua.

Eli näillä fiiliksillä:
- PS3 + iso kiintolevy + kauko
- (PS3:een se digihärpäke, juttu joka siis osais tallentaakin, mut sen voin ostaa myöhemmin optiona jos katson aiheelliseksi)
- Edullisempi viritinvahvistin (kunhan tarkistan että liitännöissä riittää)
- Laadukkaat etukaiuttimet

Halpaa (ja paskaa) BD-soitinta en missään tapauksessa halua ostaa. Jos jossain säästetään, niin taitaa tosiaan osua tuohon virittimeen sitten.
 

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
- PS3 + iso kiintolevy + kauko

- (PS3:een se digihärpäke, juttu joka siis osais tallentaakin, mut sen voin ostaa myöhemmin optiona jos katson aiheelliseksi)
Paljonko tuollainen setti kaiken kaikkiaan maksaa? Miten suuri tuo kiintolevy on?
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Paljonko tuollainen setti kaiken kaikkiaan maksaa? Miten suuri tuo kiintolevy on?
Emmä hirveän tarkkaan noita PS3-hintoja tiedä, laite vissii isolla levylla ja kakella jotai 500? Se digihärpäke nyt on asia erikseen, mutta oisko satku ollu hintaa sillä. En muista.
 
Viimeksi muokattu:

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
Emmä hirveän tarkkaan noita PS3-hintoja tiedä, laite vissii isolla levylla ja kakella jotai 500? Se digihärpäke nyt on asia erikseen, mutta oisko satku ollu hintaa sillä. En muista.
Joo nyt tuli tuo viritintuote vastaan. Ei ilmeisesti virallisesti tuoda Suomeen maahan mutta saatavilla kuitenkin näyttäisi olevan. Vajaa satku.
 

McRäkä

Banned
Liittynyt
14.12.2001
Viestit
2070
Taitaa ton uuden Slim-version PS3sta saada kolmeen sataan, ainakin jos ei Suomesta osta. Siinä on jo 120GB levy johon tallentaa vähän TV-ohjelmaakin. Kovalevyhän noihin vaihtuu ihan heittämällä, joten isomman voi hankkia itse ja lykätä paikalleen jos tarvetta ilmenee.

Vahvariksi sitten joku Onkyo/Sony/Yamaha tms. perusmalli. Kajareiksi vaikka Wharfedale Diamond 10 -sarjasta setti budjetin ja maun mukaan, ei noissa voi kovin pahasti metsään mennä.
 

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
Taitaa ton uuden Slim-version PS3sta saada kolmeen sataan, ainakin jos ei Suomesta osta. Siinä on jo 120GB levy johon tallentaa vähän TV-ohjelmaakin. Kovalevyhän noihin vaihtuu ihan heittämällä, joten isomman voi hankkia itse ja lykätä paikalleen jos tarvetta ilmenee.

Vahvariksi sitten joku Onkyo/Sony/Yamaha tms. perusmalli. Kajareiksi vaikka Wharfedale Diamond 10 -sarjasta setti budjetin ja maun mukaan, ei noissa voi kovin pahasti metsään mennä.
Jaksoinpa sitten googlettaa. Eli normaali 2,5" SATA-väyläinen kiintolevy on se mikä noihin menee. Ja itse voi ostaa uuden kaupasta ja rukkailla helposti originaalin tilalle, noinko se menee.
 

McRäkä

Banned
Liittynyt
14.12.2001
Viestit
2070
Jaksoinpa sitten googlettaa. Eli normaali 2,5" SATA-väyläinen kiintolevy on se mikä noihin menee. Ja itse voi ostaa uuden kaupasta ja rukkailla helposti originaalin tilalle, noinko se menee.
Joo. Ilmeisesti jotkut suurempikapasiteettiset 2,5" levyt saattaa olla liian paksuja fyysisesti PS3een, mut muuten pitäisi minkä tahansa SATA-levyn käydä. Taitaa vaatia yhden ruuvin avauksen, eikä takuu tosta raukea.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Ite voin ainakin tuota Yamahaa suositella. Helppo käyttää, ei ole ollut ongelmia.
Yamaha RX-V630RDS näyttää olevan tarkka mallinimi tuolla. Ei varmasti enää ole saatavilla just tätä mallia.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Tuo vain kahden kaiuttimen (+subbarin) systeemi on varsin toimiva vaihtoehto, itse päädyin tuohon aikanaan ja en ole katunut. Huoneen muoto on tosin sellainen ettei tänne useampia kaiuttimia olisi edes kovin fiksusti saanutkaan aseteltua.
Kaiuttimina mulla Amphion Ion L:t, ääneltään mulle sopivat, eli rauhalliset, tasaiset, selkeät, ruuheat, utalikkoiset ja äksyt ja ei haittaa vaikka kuuntelupaikka vaihtuu, siis suuntaavuuden suhteen huolettomat, miinuspuoleksi voitaneen laskea se, että jos leffoja haluaa tykittää jykevästi niin nuo kyllä tarttisivat kaverikseen subbarin (tosin ilman subbariakin olen joten kuten pärjännyt, en enää useinkaan itke itseäni uneen).
 

Vellu

Kuninkaalleninen
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
18051
Sijainti
Vantaa, Finland
Uudessa TM:ssä on muuten 5 kpl noin 500e hintaista 7.1 perusviritinvahvistinta testissä. Onkyo SR-607 oli paras, sitten Denon AVR-1910, Pioneer VSX-919AH, Yamaha RX-V565 ja peränpitäjänä oli Sony STR-DH800 tasan pisteen verran Onkyon takana. Kannattanee lukea tuo artikkeli läpi.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Uudessa TM:ssä on muuten 5 kpl noin 500e hintaista 7.1 perusviritinvahvistinta testissä. Onkyo SR-607 oli paras, sitten Denon AVR-1910, Pioneer VSX-919AH, Yamaha RX-V565 ja peränpitäjänä oli Sony STR-DH800 tasan pisteen verran Onkyon takana. Kannattanee lukea tuo artikkeli läpi.
Haa, täytyypä käydä ostamassa kyseinen julkaisu! Muutenkin tollasen lukasemalla pääsis varmasti paremmin kärryille siitä, mitä vahvarilta tulisi ylipäätään odottaa ja/tai toivoa.
 
Ylös