Eurokriisi

mn97

Banned
Liittynyt
25.1.2004
Viestit
1707
Pitäisi varmaan maksaa entistä enemmän ihmisille, että ne eivät varmasti menisi työpajoille.
Ei työpajoilla oleminen mitään hyödytä ellei se johda tuotteisiin, jotka menevät kaupaksi.

Mitä yhteiskunnan pitäisi tehdä? Nimenomaan maksaa enemmän ja siihen on varaa, jotta heillä on varaa elää. Kun heillä on varaa elää, heillä on enemmän aikaa. Kun on enemmän aikaa, he saattavat äkätä mielenkiintoisen business idean. Kun heillä on enemmän varaa, se menee kulutukseen. Voi tätä idiotismia:nope::nope:. Menkää katsomaan Tanskan tai Ruotsin mallia. Se Tanskan malli on hyvin helppo kopioida.

Viimeisimpien muutosten jäljiltä presidentillä ei ole enää melkein mitään valtaoikeuksia jäljellä. Presidentin virka on lähes pelkästään edustustehtävä. Miksi sitten presidentille maksetaan vuodessa kaikki etuudet mukaan lukien miljoonia €uroja, jos hän ei tee mitään? Presidentti on siis kansakunnan suurin sosiaalipummi. Pelkästään presidentin palkasta, kun otetaan huomioon kaikki etuudet, kyettäisiin varovaisen laskelman mukaan nostamaan n. 350 000 köyhää suomalaista siedettävälle elintasolle, jos presidentin palkka asetettaisiin sille kuuluvalle tasolle. Näin helppoa on köyhyyden poistaminen.

Työpaja. Siis ei ******** millaista ******. Me ei eletä enään mitään 1800-luvun pula-aikoja. Meillä ei ole pulaa työpaikoista, asunnoista, eikä mistään muustakaan. Menkää katsomaan kauppoja, ne ovat pullolaan kaiken näköistä roinaa. Koko maatalous ja suuri osa teollisuudesta on automatisoitu ja toinen osa teollisuudesta on viety halpamaihin. Niitä työpoaikkoja ei vain ole. Työpajat eivät ole kannattavia, koska kone tekee saman asian 1000 kertaa tehokkaammin ja halvemalla. Työpajalla hinkataan muuten vaan jotain lankkua ajankuluksi. :nope::nope:
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Viimeisimpien muutosten jäljiltä presidentillä ei ole enää melkein mitään valtaoikeuksia jäljellä. Presidentin virka on lähes pelkästään edustustehtävä. Miksi sitten presidentille maksetaan vuodessa kaikki etuudet mukaan lukien miljoonia €uroja, jos hän ei tee mitään? Presidentti on siis kansakunnan suurin sosiaalipummi. Pelkästään presidentin palkasta, kun otetaan huomioon kaikki etuudet, kyettäisiin varovaisen laskelman mukaan nostamaan n. 350 000 köyhää suomalaista siedettävälle elintasolle, jos presidentin palkka asetettaisiin sille kuuluvalle tasolle. Näin helppoa on köyhyyden poistaminen.
Kuvitellaan koko presidentti-instituution pyörittämisen maksavan 35 miljoonaa vuodessa . Se jaettaisiin tasan 350.000 köyhälle, niin kuukausitasolla se olisi 100 euroa/vuosi eli 8,33 / kk. Näköjään köyhyydestä nouseminen siedettävälle tasolle on aika pienestä kiinni.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Niitä työpoaikkoja ei vain ole. Työpajat eivät ole kannattavia, koska kone tekee saman asian 1000 kertaa tehokkaammin ja halvemalla. Työpajalla hinkataan muuten vaan jotain lankkua ajankuluksi. :nope::nope:
Kyllä tässä totuudensiementä on mukana. Lähes koko ihmiskunnan historian ihmisten on pitänyt työskennellä elääkseen ja hommaa on riittänyt kaikille aivan teollisen vallankumouksen kynnykselle asti. Nyt maailmassa on kait jotain 600 miljoonaa työtöntä (ellen väärin muista). Mikäli maailmassa tehtäisiin vain tarpeellisia asioita, niin työttömiä olisi varmaan pari miljardia.. ehkä enemmänkin (spekulaatio, ei faktoja pohjalla).
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Heh. Painiote-Niinistöä kaivataan taas pistämään talous järjestykseen.

Nyt kaikki huijaavat kaikkia – ja varsinkin Suomea

Kreikan piti saada huojennusta velkoihinsa, pankkien piti jakaa taakkaa ja kriisin piti talttua. Mutta mitä tapahtuu? Päin vastoin: Kreikan velka kasvaa, pankit pääsevät pinteestä ja kriisi vain pahenee. Kriisitoimet ovat kuin silmänkääntötemppu, jossa kaikki huijaavat kaikkia – ja varsinkin Suomea.

Europäättäjillä on juuri ollut velkakriisin jo 16. kriisikokous, jossa heidän tarkoituksensa oli sopia keinoista kriisin taltuttamiseksi ja varmistaa kriisin patoaminen.

Kokous noudatti aiempien kriisikokousten nyt jo surkuhupaisaa perinnettä, sillä yksikään kokouksen keskeisistä tavoitteista ei toteutunut ainakaan niin kuin oli tarkoitus.

Jan Hurrin analyysi ilmestyy perinteiseen tapaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Haluaisitko lukea samanlaisen analyysin viitenä päivänä viikossa? Kokeile Taloussanomat+:aa maksutta kahden viikon ajan!

Sekin on ennallaan, että itse kriisi on kriisikokouksen kuluessa ja kokouksesta huolimatta jatkanut pahenemistaan. Kriisin talttumisesta ei ole senkään vertaa tietoa kuin ennen kokousta.

Sen sijaan tällä välin on käynyt entistäkin selvemmäksi, että tämän kriisikokouksen keskeiset tavoitteet olivat – ja ilmeisesti yhä ovat – jotakin aivan muuta kuin miltä ne näyttävät ja kuulostavat.

Kriisitoimet alkavat muistuttaa katuhuijareiden ikiaikaista silmänkääntötemppua, kuppikepposta, jossa huijarit siirtelevät vikkelin liikkein ensin kumollaan olevia kuppeja edes takaisin ja heti perään hyväuskoisten hölmöjen varoja omiin taskuihinsa.

Kriisitoimet kuin
kuppikepponen

Katuhuijareiden kuppikepposessa huijari panee jalkakäytävän reunalle kastanjan tai minkä tahansa pienen esineen, kumoaa sen päälle kupin ja kummallekin puolelle samanlaiset tyhjät kupit. Sen jälkeen hän alkaa siirrellä kuppeja vikkelin liikkein.

Hyväuskoisen matkailijan on tarkoitus pitää kuppeja silmällä ja hetken kuluttua osoittaa, minkä kupin alla kastanja on.

Huijari on harjoitellut vikkeliä liikkeitään ja kuppien käsittelyä niin paljon, että hän onnistuu sujauttamaan kastanjan kesken kaiken pois pelistä ja kätkemään sen hyväuskoisen uhrinsa huomaamatta.

Niinpä uhri häviää veikkaamisesta maksamansa summan joka tapauksessa, osoittipa hän siirtelyn loputtua mitä kuppia tahansa.

Euroalueen velkakriisi ja euromaiden kriisitoimet alkavat muistuttaa samanlaista silmänkääntötemppua, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää ja kaikki huijaavat kaikkia – ja jossa lasku lopulta lankeaa hyväuskoisten hölmöjen maksettavaksi.

Raskaimmin näiden kriisitoimien silmänkääntötempuista kärsii Suomi, jolla on kunkin kriisitoimiin osallistuvan maan pankkien riskeihin suhteutettuja kriisivastuita ja -sitoumuksia taakkanaan maailman kaikista maista eniten.

Kriisitoimien
kaksi tavoitetta

Kriisitoimien ajankohtaisia tavoitteita ovat Kreikan velkataakan supistaminen ja pankkien ja Kreikan muiden yksityisten rahoittajien osallistumien taakan kantamiseen. Nämä on tarkoitus toteuttaa Kreikan yksityisten velkojen voimakkaalla saneerauksella.

Velkasaneeraus on ehtona seuraavalle tavoitteelle, joka on muiden eurovaltioiden Kreikalle lupaama mittava määrä uutta hätärahoitusta, Kreikan seuraava "pelastuspaketti".

Näiden toimien avulla olisi tarkoitus rauhoittaa ja taltuttaa kriisi ja ennen kaikkea estää kriisiä leviämästä.

Suoranaiselta silmänkääntötempulta nämä kriisitoimet näyttävät sillä perusteella, että niiden seuraukset ovat jopa tasan päin vastaiset kuin on tarkoitus – tai on ainakin tarkoitus näyttää.

Kreikan valtion velkamäärä kasvaa eikä supistu, pankit pääsevät pinteestä eivätkä suinkaan jää kantamaan taakkaa, ja lopulta myös kriisi pahenee ja laajenee eikä suinkaan taltu.

Pankit pääsevät
pahasta pinteestä

On totta, että Kreikka neuvottelee pankkien ja muiden yksityisten velkojiensa kanssa näiden Kreikalta perimien lainasaatavien arvon tuntuvasta alentamisesta. Mutta tämä on vain toinen puoli totuudesta.

Se toinen puoli samasta totuudesta on, että Kreikka tarjoaa pankeille ja muille yksityisille velkojilleen tuntuvasti parempia uusia lainaehtoja kuin velkakirjamarkkinoiden käypien arvojen perusteella olisi markkinoilta saatavilla.

Pankit ja Kreikan muut yksityiset velkojat saavat neuvottelutuloksesta riippuen takaisin ilmeisesti 35–40 prosenttia Kreikka-saataviensa nimellisarvosta, kun markkinanoteerausten perusteella saatavien käypä arvo olisi 20–25 prosenttia tai vähemmän.

Sopusaneeraus tietää pankeille toki tappioita lainojen alkuperäisistä nimellisarvoista. Mutta saneerauksen todellinen vaihtoehto ei ole, että Kreikka maksaisi pankeille kaikki velkansa kokonaisuudessaan takaisin. Siihen Kreikka ei kykene.

Velkojen maksamista todennäköisempi vaihtoehto on Kreikan vararikko ja jopa kaikkien saatavien menettäminen. Siihen verrattuna pankeilla on tilaisuus saada edes jotakin takaisin – ja halutessaan livahtaa pinteestä.

Saneeraus ehtona
hätärahoitukselle

Muut eurovaltiot ovat asettaneet Kreikan yksityisten rahoittajien "taakanjaon" seuraavan "pelastuspaketin" keskeiseksi ehdoksi.

Tästä seuraa, että ilman yhä keskeneräistä ja kiistanalaista velkasaneerausta Kreikan valtion vararikon riski todennäköisesti kasvaisi ja sen velkakirjojen markkina-arvo laskisi.

Tästä koituisi pankeille todennäköisesti sopusaneerausta suuremmat tappiot. Samoin kävisi Kreikan vararikossa.

Saneeraukseen suostuminen tietäisi toisin sanoen pankeille pääsyä pinteestä eikä suinkaan uhrautumista saati talkoohenkistä taakan kantamista.

Mutta eikö yksityisten velkojen saneeraus muka kevennä Kreikan velkataakkaa, onhan neuvotteluissa sentään tarkoitus kirjata pois päiviltä pankkien ja muiden yksityisten velkojien noin 200 miljardin euron Kreikka-saatavista puolet tai vielä enemmän?

Ei, saneeraus ei vähennä eikä kevennä vaan se lisää Kreikan velkoja – ja siksi tämä muistuttaakin silmänkääntötemppua.

Hätäluottoja ei
vielä saneerata

Kreikan yksityisten velkojen saneeraus noin puoleen tai alle puoleen lainojen alkuperäisestä nimellisarvosta supistaa yksityisten Kreikka-saatavien nimellisarvoa täsmälleen saneerauksen suhteessa ja saatavien koko laina-ajalta laskettavaa nykyarvoa vielä enemmän.

Tämä on kuitenkin tyystin eri asia kuin Kreikan valtion velkataakan keveneminen.

Kreikan valtion neuvottelut yksityisten velkojien kanssa koskevat noin kahta kolmasosaa valtion koko velkamäärästä, eivät suinkaan Kreikan koko velkamäärää.

Nyt ei ole tarkoitus saneerata Kreikan saamia hätäluottoja muilta eurovaltioilta ja Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä eikä euromaiden keskuspankin EKP:n hallussa olevia Kreikka-obligaatioita. Näin ollen saneerauksen ulkopuolelle jää noin kolmasosa Kreikan velkavastuista.
:eek:
 

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Kreikasta taas tuttuja uutisia. Kun Katainen vuoden 2010 toukokuussa hehkutti tv-haastattelussa, että Kreikka-lainalla otetaan niskalenkki markkinavoimista, niin kysyin silloin kolme vuotta Kreikassa asuneen tuttavani mielipidettä. Kaveri vastasi, että Katainen ja Vanhanen eivät osaa edes aavistaa, millaiseen paskaan Suomi-neidon kädet on nyt isketty Kreikassa.

http://www.youtube.com/watch?v=sAXYeGyhOjA
13:52
Kreikka peruu lupauksiaan - "ehkä vuoden 2020 jälkeen"
Talouselämä
Kreikka on jälleen perunut aiempia ennusteitaan siitä, missä aikataulussa se saa kerättyä lisää rahaa myymällä valtionyhtiöitään.

Kreikan on määrä kerätä 50 miljardia euroa omaisuuden myynnillä. Jo aiemmin aikataulua oli lykätty vuoteen 2017 vuodesta 2015. Nyt yksityistämisrahaston johtaja Andreas Taprantzisin mukaan tavoitteeseen ei ehkä ylletä ainakaan ennen vuotta 2020.

Ekathimerini-lehden mukaan suunnitelmia viivyttää se, että sijoittajat odottavat Kreikan velkaneuvotteluiden tuloksia. Sijoittajat eivät siedä tällaista eoävarmuutta, Taprantzis sanoo haastattelussa.

Kreikan velkaneuvotteluissa odotetaan kuitenkin sopua lähipäivinä, joten on epäselvää, miksi muutaman viikon viivytys neuvotteluissa johtaa aikataulujen venymiseen usealla vuodella.

Tähän mennessä Kreikka on kerännyt myyntituloilla vasta 1,8 miljardia euroa viime vuoden aikana. Myyntitahdin onkin tästä noustava, sillä tällä vauhdilla Kreikka on kerännyt 50 miljardia vasta noin vuonna 2038.

Epävarmuuden lisäksi sijoittajilla on toinenkin ongelma Kreikan kanssa, Taprantzis sanoo. "He ovat huolissaan Kreikasta ja siitä, meneekö se konkurssiin tai takaisin drakmaan."
http://www.talouselama.fi/uutiset/kreikka+peruu+lupauksiaan++quotehka+vuoden+2020+jalkeenquot/a768375?s=r&wtm=talouselama/-01022012
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Kreikasta taas tuttuja uutisia. Kun Katainen vuoden 2010 toukokuussa hehkutti tv-haastattelussa, että Kreikka-lainalla otetaan niskalenkki markkinavoimista, niin kysyin silloin kolme vuotta Kreikassa asuneen tuttavani mielipidettä. Kaveri vastasi, että Katainen ja Vanhanen eivät osaa edes aavistaa, millaiseen paskaan Suomi-neidon kädet on nyt isketty Kreikassa.
Kyllä jokainen Kreikassa käynyt tietää miten homma siellä toimii. Ravintolassa ei saa kuittia ja kaupassa Papadopoulos tivaa käteismaksua viimeiseen asti.

Ei tuota käytäntöä millään päätösillä Brysselissä muuteta.

Luuletko sinä aikuisten oikeasti, että ne lukemattomat päättäjät EU:ssa ja kansallisissa parlamenteissa (ml Katainen ja Vanhanen) luulivat voivansa muuttaa tuota mainittua käytäntöä tehdessään Kreikan tukipäätöksiä?

Jos luulit, niin olet kyllä harhateillä.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Saksa ei anna periksi - vaatii yhä Kreikan taipumista
Talouselämä

Saksa haluaa valvoa Kreikan budjettia, vaikka Kreikka ja muut euromaat tyrmäsivät maanantaina EU:n huippukokouksessa Saksan ehdotuksen, kertoo talouslehti Wall Street Journal. Saksa ehdotti viikonloppuna, että Kreikkaan asetettaisiin valvojaksi erillinen budjettikomissaari, jolla olisi veto-oikeus maan budjettipäätöksiin.

Saksalla alkaa olla mitta täynnä Kreikkaa. Maa jatkuvasti ei saavuta sille asetettuja ehtoja säästötoimista, jotka sovittiin jo vuonna 2010 kun 110 miljardin euron lainapaketista sovittiin.

EU:n on tarkoitus lähiviikkoina sopia Kreikan toisesta lainapaketista. Lainasumma on yli 130 miljardia euroa ja Saksa haluaa varmistaa, että Kreikka noudattaa lainasopimuksen vaatimuksia.

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi maanantaina kokouksen jälkeen, että tiukempi valvonta on tarpeen ”jos maa ei noudata sille asetettuja vaatimuksia. Näin ei ole käynyt Portugalin tai Irlannin kanssa, mutta Kreikan kanssa tilanne on tämä ja sen vuoksi tiukempi valvonta on tarpeen.”

Tällä viikolla Kreikassa poliitikot ja media ovat olleet raivoissaan Saksan ehdotukselle budjettikomissaarista.

Saksan hallitus ei kuitenkaan anna periksi vaan väittää, että vain määrätietoisesti toteutetut säästötoimet ja rakenneuudistukset voivat katkaista Kreikan syöksyn pohjalle. Saksalaisvirkamiesten mukaan he eivät välttämättä vaadi veto-oikeudella varustetun budjettikomissaarin asettamista, mutta he haluavat jonkinlaista syvempää osallistumista Kreikan ulkopuolelta.

”Kreikan toteutuksen täytyy parantua. Silloin kun Kreikan eduskunta hyväksyy uusia lakeja mitään ei tapahdu”, sanoi Merkelin avustaja.

Saksa johtaa nyt euroalueen vaatimusta, että kaikkien kreikkalaispuolueiden johtajien täytyy allekirjoittaa lupaus toteuttaa vaadittavat talous- ja rakenneuudistukset, jotka liitetään uuden lainapaketin ehtoihin.
Siitä olisi tuskin mitään apua vaikka Saksa saisi millaisen roolin Kreikan budjettikuvioissa. Kreikasta vain puuttuu koneisto, joka pistää päätökset toimeen. Eikä sellaista rakennetta kuukausissa tai edes muutamassa vuodessa.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Yleisenkin ja erityisesti tämän toikin jarnaajia varmaan kiinnostaa, että millaista jälkeä Maailmanpankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto saavat aikaan. Ja kenen etuja ajavat.


1.2.2012 TV1 klo 22.50

Ulkolinja: Velkataakka

Maailmanpankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto lupasivat auttaa kongolaiset pois köyhyydestä. Lopputulos: köyhyys lisääntyi.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Eiköhän tässäkin lopulta päädytä oikeisiin toimenpiteisiin, kunhan kaikki muut on ensin kokeiltu. Vähä kalliiksihan se tulee, mutta niin se on aina ennenki tullu.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Talouselämä sanoi:
Portugalissa kuiskitaan jo: me haluamme samaa mitä Kreikkakin saa

Jos Kreikka saa velkojaan anteeksi, miksi emme mekin saisi?

Tämä kysymys on kiertänyt viime aikoina monien portugalilaisten mielissä. Uusimpien tietojen mukaan Portugali on kaikessa hiljaisuudessa kysellyt viime aikoina neuvonantajiltaan keinoja velkataakkansa uudelleenjärjestämiseksi.

International Financing Review -lehti kirjoittaa, että portugalilaisministerit ovat seuranneet tarkasti Kreikan tapahtumia. Heidän toiveenaan on järjestely,joka ottaisi mallia Kreikan rakentamasta velkasaneerauksesta.

Eessä on tietenkin ainakin yksi iso ongelma: EU-johtajat ovat sanoneet Kreikan olevan erityistapaus ja että muille maille ei ole luvassa samanlaisia viritelmiä kuin Kreikalle. IFR:n mukaan Portugali kutenkin saattaa tavoitella samanlaista järjestelyä kuin Kreikka on yrittänyt saavuttaa yksityisten velkojiensa kanssa.

Kreikan velkaneuvottelut ovat olleet erittäin vaikeita ja sopu on lykkääntynyt monta kertaa. IFR:n neuvottelulähteet kuitenkin sanovat, että onnistuessaan Kreikka-neuvottelut olisivat hyvä malli Portugalille.
Aiheesta aiemmin

Järjestelyn pitäisi tapahtua nopeasti, sanovat IFR:n lähteet. Kreikan tapaus on osoittanut, että viivyttely mutkistaa asioita.

Huolet Portugalin kyvyistä suoriutua veloistaan ovat kasvaneet viime aikoina. Maan lainapapereiden korkotaso on noussut ennätyslukuihin, mikä kuvaa vähäistä luottamusta Portugalin kykyyn palata lainamarkkinoille.
Portugalista toinen hallittu seinäänajo, mitä nyt jarrut uupuu. En kyllä keksi miksei tuolla ja muilla kuiluun menneillä mailla tulisi olemaan edessä Kreikan tietä.. Kait se on sitä taloususkon hiillokseen puhaltelua, jottei väistämätön tapahtuisi nopeammin.
 

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Australian ulkoministeri varoittaa, että Eurooppa on joutumassa taloudelliseen ja poliittiseen hautaan. Australia olisi kyllä erittäin hyvä esimerkki eurooppalaisille, miten julkista taloutta kannattaisi hoitaa. Australian julkinen velka suhteessa bruttokansantuotteeseen oli viime vuonna vain 22,3%.
http://www.tradingeconomics.com/australia/government-debt-to-gdp

YK:n tutkimuksen mukaan Australia on maailman toiseksi paras paikka elää, mutta Suomi vasta sijalla 22:
http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/11/norjassa_maailman_parhaat_elinolot__suomi_sijalla_22_3001994.html

Australian kokonaisveroaste oli OECD:n mukaan vuonna 2009 vain 25,9%, Suomessa 42,1%:

http://www.ekonomifakta.se/en/Facts-and-figures/Taxes/Taxes-and-GDP/Tax-as-a-percentage-of-GDP/
Taloudellisen vapauden indeksissä Australia on kolmantena, vain Hong Kong ja Singapore ovat edellä:
http://www.heritage.org/index/ranking

Kreikan puolueilla enää tunteja aikaa välttää valtion konkurssi
julkaistu tänään 6.2. klo 07:34, päivitetty tänään 6.2. klo 08:55

Kreikan kolme pääpuoluetta jatkavat aamulla neuvotteluja ankarista budjettisäästöistä. Sosialistipuolueen edustajan mukaan neuvotteluaika loppuu puoliltapäivin. Jos sopua säästöistä ei tule, Kreikka on kaatumassa valtiolliseen konkurssiin.
Neuvotteluissa Kreikan pääpuolueet, sosialistinen PASOK, konservatiivinen Uusi demokratia sekä oikeistolainen LAOS yrittävät löytää tavan leikata valtion kuluja yli kolmella miljardilla eurolla. Summa vastaa 1,5 prosenttia Kreikan bruttokansantuotteesta.
Neuvottelut kävivät kiivaina jo viikonloppuna. Osapuolet kertovat päässeensä asiakysymyksissä eteenpäin, mutta varsinaista sopua ei syntynyt.
http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2012/02/kreikan_puolueilla_enaa_tunteja_aikaa_valttaa_valtion_konkurssi_3234113.html

BBC: "Eurooppa menossa ennenaikaiseen hautaan"
julkaistu eilen 5.2. klo 22:43, päivitetty eilen 5.2. klo 23:17

Australian ulkoministeri Kevin Rudd varoittaa, että Eurooppa kaivaa itselleen ennenaikaista hautaa. Rudd huomauttaa, että Euroopan pitäisi huomioida Aasian nousu eikä keskittyä vain omien talousongelmiensa hoitoon. Münchenin turvallisuuskonferenssissa Rudd puhui Euroopan ja Amerikan sekä nousevan Aasian tilanteesta.
Kevin Ruddin mukaan Euroopalla on riski päätyä ennenaikaiseen taloudelliseen ja sitä myötä myös maailmanlaajuiseen poliittiseen hautaan.
http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2012/02/bbc_quoteurooppa_menossa_ennenaikaiseen_hautaanquot_3233572.html?origin=rss
 
Viimeksi muokattu:

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Australiassa ne eivät vain ole tajunneet, että miten homma hoidetaan. Kreikkalaisetkin ovat ymmärtäneet, että mahtavan kokoinen julkinen sektori on tie...
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mihin Suomi siirretään, että voidaan päästä nauttimaan Ausralian kaltaisista raaka-ainevaroista niiden hinnan korkeasuhdanteesta? Pääsääntösesti tuohon maan erinomainen menestys tällä hetkellä perustuu ja ilman niitä talouden ja verotuksenkin rakenne ois kovin toisenlainen. Puhumattakaan eri mittareissa pärjäämisestä.

Kuten on sanottu, julkisen sektorin koosta ei varsinaisesti löydy yhteyttä maan menestykseen tai velattomuuteen. 20-50% kokonaisveroasteen väliltä löytyy haitarin molemmista päistä vähä- ja runsasvelkaisia maita.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Kuten on sanottu, julkisen sektorin koosta ei varsinaisesti löydy yhteyttä maan menestykseen tai velattomuuteen. 20-50% kokonaisveroasteen väliltä löytyy haitarin molemmista päistä vähä- ja runsasvelkaisia maita.
Kah! Pakko olla j:n markon kanssa samaa mieltä. Verotusaste ei ole merkittävä tekijä, niitä ovat:
- Miten verorahat käytetään
- Miten verotus (ja muu sosiaaliturva) houkuttaa tekemään töitä

...valitettavasti Suomi (tai Eurooppa) ei tällä hetkellä loista kummassakaan.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Verorahojen käytössä on yksi iso ongelma - ne käytetään usein hyvin tehottomasti. Tehottomien rakenteiden ja toimintojen purkaminen ja korjaaminen ei ole toimintapa. Pikemminkin kaiken vanhan ylläpitäminen ja ongelmien korjaaminen 'laastaroinnilla' vanhan päälle on hyväksytty malli. Jos Suomen julkiset palvelut rakennettaisiin nyt uudelleen, niin eiväthän ne maksaisi läheskään samaa summaa kuin nyt. Sama ongelma toki vaivaa kaikkia muitakin vastaavia maita. Ehkä kyse on lopulta ongelmasta, joka johtuu demokraattisesta päätäntätavasta. Se joka lupailee eniten, pääsee käyttämään valtaa, mutta ei kanna pidemmän päälle vastuuta mistään.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Niin, demokratiassa saa myös idiootit äänestää. Muissa järjestelmissä se idiootti on yleensä vallankahvassa.
 

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Niin, demokratiassa saa myös idiootit äänestää.
Jos asiaa mitataan poliittisella tietämyksellä, niin enemmistö äänestäjistä kuuluu tuohon joukkoon.

Vajaa kolmannes suomalaisista tietää hallituspuolueet
21.3.2011 8:34
Suomalaiset tuntevat huonosti nykyisen hallituksen kokoonpanon. Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että vain vajaa kolmannes suomalaisista osaa luetella hallituspuolueet oikein. Yhtä suuri osa kansalaisista myös luulee, että SDP on mukana hallituksessa.

Hallituksessa istuvat parhaillaan keskusta, kokoomus, vihreät ja RKP. Oppositiossa ovat SDP, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset.

Hallitustietämys on hakusessa etenkin nuorilla, työväestöllä sekä perussuomalaisten kannattajilla. Puolet alle 25-vuotiaista luulee, että vihreät ei ole hallituksessa. Vasemmistoliiton kannattajista taas liki puolet uskoo, että SDP on hallituspuolue. Tästä on varma myös reilu neljännes SDP:n omista kannattajista.
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/hsn-kysely-kansa-tuntee-kehnosti-nykyisen-hallituksen/843797

Muissa järjestelmissä se idiootti on yleensä vallankahvassa.

Tuohan on yleinen ongelma myös demokratiassa.

Ylen A-studio paljasti, että kansanedustajat olivat perehtyneet perin huterasti valtiovarainministeriön ensi vuoden budjettiesitykseen.

Ani harvalla oli tiedossa budjetin loppusumma tai velkamäärä, korkomenoista puhumattakaan. Ne nyt kuitenkin ovat peruspilareita, jonka varassa budjetti seisoo tai kaatuu.
http://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/suunta-tiedossa-summat-hukassa-1.1066751
 
Viimeksi muokattu:

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Verorahojen käytössä on yksi iso ongelma - ne käytetään usein hyvin tehottomasti.
Muiden hallinnonalojen pitäisi tehdä sama minkä puolustusvoimat nyt tekee. Huomenna ilmeisesti kuulemme millaisilla uusilla rakenteilla intti jatkaa eteenpäin.
 
Ylös