Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
YLE sanoi:
Juomien menekki laski alkuvuodesta

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden myynti laski alkuvuodesta, kertovat kuuden kuukauden tilastot. Suomalaiset joivat panimojuomia tammi-kesäkuussa kaikkiaan reilut 388 miljoonaa litraa, mikä on yli 14 miljoonaa litraa vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Panimojuominen myynti laski alkuvuodesta 3,5 prosenttia verrattuna vuoden 2009 alkupuoliskoon. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton mukaan lasku johtuu viileästä alkukesästä sekä kevään lakoista, joiden vuoksi etenkään erikoistuotteita ei saatu toimitettua riittävästi kauppoihin.

Siiderit kävivät alkuvuodesta selvästi huonommin kaupaksi kuin vuotta aiemmin. Suomalaiset ostivat siidereitä noin 15 miljoonaa litraa, mikä on 8,2 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Oluen kulutus puolestaan laski 1,4 prosenttia.

Myös virvoitusjuomien myynti laski selvästi. Virvoitusjuomia meni alkuvuodesta vajaat 126 miljoonaa litraa, eli laskua oli 6,7 prosenttia. Kivennäisvesien myynti putosi vajaat kolme prosenttia. Mikään tuoteryhmän menekki ei noussut viime vuodesta.

Alkuvuoden myyntitiedot perustuvat vain Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritysten tilastoihin. Liittoon kuuluvat Hartwall, Olvi, Sinebrychoff ja Nokian Panimo.
Tämä liittyy selkeästi Venäjän viisumiini, verotulot tippuu ja maa konkassa.. Samaan aikaanhan tupakkaverojen tuotto romahtanut.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Tämä liittyy selkeästi Venäjän viisumiini, verotulot tippuu ja maa konkassa.. Samaan aikaanhan tupakkaverojen tuotto romahtanut.
Tilasto loppuu kesäkuuhun. Veikkaan, että tuo lämpimähkö heinäkuu saattaa paikata nuo puuttuvat 14 miljoonaa litraa. Ainakin parhaani yritin.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Tilasto loppuu kesäkuuhun. Veikkaan, että tuo lämpimähkö heinäkuu saattaa paikata nuo puuttuvat 14 miljoonaa litraa. Ainakin parhaani yritin.
Turengin tilastoissa saattaa olla piikki elokuun kohdalla. Ei vaan hyviä kuvia oikein tullut reissusta, liian selviä vaikka kuvattava horjuukin.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Tähdet, tähdet!

Tänä yönä voit nähdä jopa sata tähdenlentoa tunnin aikana
12.08.2010 18:35


Taivaalla näkyy ensi yönä kosolti tähdenlentoja. Parhaimmillaan tähdenlentoja voi nähdä lähes sata tunnin aikana.

Meteoriparven tähdenlentoja näkyy runsaasti koko viikon. Esiintymishuippua ennustetaan ensi yölle kolmen jälkeen, kertoo Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan jäsenlehti Tähdet ja avaruus.

Kuu ei haittaa tänä vuonna havaintoja, koska tällä viikolla on uusikuu.
Taitavat jäädä näkemättä. 'Esitys' on pahimpaan mahdolliseen aikaan.
 

Rentta

Well-known member
Liittynyt
22.7.2010
Viestit
6754
Sijainti
Täällähä mä
Kivan sakon sai

Maailman suurin nopeussakko kirjattiin vauhdilla 289 km/t
12.08.2010 20:00


37-vuotiaalla ruotsalaismiehellä oli ilmeisen raskas kaasujalka, kun hän päästeli SLS Mersullaan pitkin A12 maantietä Sveitsissä.

Poliisi mittasi vauhtia tälle teiden ritarille 289 km/t. Poliisin mukaan mies tarvitsi puolen kilometrin matkan pysäyttääkseen auton.

Sveitsiläisen sakotusjärjestelmä ottaa huomioon sakotettavan tulot. Miehen sakon määräksi muodostui huikeat 792 100 euroa.

- Auton nopeusmittarissa on jotain vikaa, selitti ruotsalaismies poliisille Metron mukaan.

Aiemmin tiettävästi suurimman nopeussakon ''titteliä'' piti suomalainen Nokian johtokuntaan kuuluva Anssi Vanjoki. Hän sai vuonna 2001 moottoripyörällään ajamasta ylinopeudesta 116 000 euron sakot.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Taas ne ruotsalaiset. Nyt joku suomalainen kaahaamaan Sveitsin kaduille että saadaan ennätys takaisin.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26881
Sveitsiläisen sakotusjärjestelmä ottaa huomioon sakotettavan tulot.
:thumbup:
Muistaakseni Sveitsissä ajokorttikin lähtee aika herkästi, jos on pieniäkin ylinopeuksia liian lyhyellä aikavälillä. Niinhän kävi Räikkösellekin.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Kauheita rasisteja nuo thaimaalaiset.

Iltalehti sanoi:
Thaimaan Pattayalla jahdataan pedofiilejä
Keskiviikko 11.8.2010 klo 16.45

Thaimaa ei halua enää olla kansainvälisten rikollisten eläkeparatiisi.

Pattayan poliisi on tehnyt viime syksystä lähtien monia merkittäviä pidätyksiä. (ZUMA WIRE)
LUE MYÖS

Ulkomaalaisten rikollisjahti kovenee Thaimaassa: Myös suomalaisia tavoitettu

Ulkomaalaisten pedofiilien ja muiden rikollisten leppoisat oltavat Thaimaan Pattayalla voivat olla lopuillaan, ainakin jos silmiinpistävästä prostituutiosta ja tuhruisesta yöelämästään tunnetun turistikeskuksen viranomaiset saavat tahtonsa läpi.

Pattayan ulkomaalaisvirastossa on juuri aloittanut työnsä Thaimaan ensimmäinen kansainvälinen rikosrekisteriyksikkö, jossa tusinan verran työntekijöitä jäljittää ulkomaalaisia lainrikkojia upouuden tietokonejärjestelmän avulla.

- Pattaya on aiemmin ollut ulkomaalaisten rikollisten taivas, mutta nyt meillä on käytössämme teknologiaa jolla voimme pilata heidän paratiisinsa, sanoo poliisipäällikkö Athiwit Kamolrat.

Uuden yksikön seinät ovat täynnä valokuvia etsintäkuulutetuista, joita jäljittävät Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI, Interpol, Bangkokissa toimivat suurlähetystöt ja Thaimaan poliisi.

Chonburin maakunnassa sijaitseva Pattayan rantalomakeskus on noin sadan kilometrin päässä Bangkokista kaakkoon. Paikkakunnalla asuu arviolta 70 000 ulkomaalaista enemmän tai vähemmän pysyvästi.

Tiedot kirjataan talteen

- Kaikkien täällä pitempään asuvien ulkomaalaisten on käytävä virastossa uusimassa viisuminsa, ja silloin heidän tietonsa kirjautuvat tietokonejärjestelmään, huomauttaa paikallinen poliisi.

Myös paikkakunnan hotellien ja vierasmajojen on ilmoitettava poliisille tiedot ulkomaalaisista, jotka oleskelevat Pattayalla vuorokautta pidempään. Määräys on ollut voimassa jo vuosia, mutta vasta nyt sen noudattamista valvotaan.

- Kaikki vierasmajat eivät aiemmin tehneet meille ilmoitusta, koska ne halusivat kiertää veroja. Minä kerroin heille, että me emme ole vastuussa verojen perimisestä, me keräämme vain tietoja ulkomaalaisista. Ilmoitukset ovat sen jälkeen lisääntyneet 130 prosenttia, Athiwit kertoo.

Suuria vonkaleita kiinni

Lisääntyneen valvonnan myötä Pattayan poliisi on tehnyt viime syksystä lähtien monia merkittäviä pidätyksiä. Kiinni on jäänyt muun muassa seitsemän ihmiskauppiasta, jotka olivat pyörittäneet lapsiprostituutiota, ja tusinan verran ulkomaalaisia, jotka oli etsintäkuulutettu rikoksista joko Thaimaassa tai ulkomailla.

Bangkokissa toimivat ulkomaiset diplomaatit antavat tehostuneesta toiminnasta kunnian Thaimaan maahanmuuttoviraston uudelle päällikölle Wuthi Liptapallopille. Tultuaan virkaansa puolisen vuotta sitten Wuthi lupasi siivota ulkomaalaiset rikolliset pois maasta.

- Kaikki on kiinni Wuthista. Aiemmin virka-avun saaminen Thaimaan poliisilta oli todella työlästä, mutta nyt tilanne on täysin toinen, sanoi yksi Bangkokissa työskentelevä diplomaatti.

Korruptio yhä yleistä

Kaikki eivät silti jaksa uskoa, että Pattayan rikollisjahti jatkuu pitkään. Epäilyjä lisää kaupungin maine korruption kehtona.

- Seudulla toimii useita ulkomaisia gangstereja, ja poikkeuksetta kaikki lahjovat poliiseja, sanoo brittitoimittaja, joka on seuraa tiiviisti Pattayan rikollisuutta.

Poliisipäällikkö Athiwit puolestaan toivoo, että muut suuret turistikeskukset - kuten Phuket, Koh Samui ja Chiang Mai - seuraisivat Pattayan esimerkkiä ja perustaisivat oman yksikkönsä ulkomaisten rikollisten jäljittämiseen.

STT-DPA
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Thaimaa on kyllä melkoinen natsi- ja poliisivaltio ilmankin tätä uusinta "ryhtiliikettä". Myös sivullisten leimaaminen rikolliseksi käy erittäin helposti, kysykää vaikka viihdekäytön takia vuosikymmeniksi linnaan teljetyiltä turisteilta. Kuninkaanpilkastakin taitaa napsahtaa joko isompi sakkolappu tai ihan istumista.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Taas saammui yksi Palo :(

Näyttelijä Pertti Palo on kuollut

Julkaistu tänään klo 08:21, päivitetty tänään klo 09:18

Näyttelijä Pertti Palo on kuollut pitkän sairauden jälkeen. Hän oli kuollessaan 75-vuotias. Pertti Palon isä oli Tauno Palo.

Palo on esiintynyt muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa ja Tampereen teatterissa.

Pertti Palo on kuulua näyttelijäsukua. Hänen isänsä Tauno Palo ja veli Martti olivat näyttelijöitä, myös velipuoli Jukka-Pekka Palo on näyttelijä.

Pertti Palo meni naimisiin Ritva Valkaman kanssa, ja myös toinen heidän tyttäristään, Sanna-Kaisa Palo, on näyttelijä. Maiju Palo on puolestaan töissä tuotantopäällikkönä Yleisradiossa.

Pertti Palo esiintyi kymmenissä elokuvissa.

YLE Uutiset
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Talous-Sanomat sanoi:
Venäläismeijeri: Abortin tehneille kenkää

Merkittävä venäläinen meijeri ilmoitti tänään irtisanovansa työntekijät, jotka tekevät abortin tai kieltäytyvät menemästä naimisiin ortidoksikirkon seremonioin. Yhtiön pääjohtaja kertoi uutistoimisto Reutersille odottavansa työntekijöiltään katumusta ja uskollisuutta uskonnolle.

– Meillä on noin 6000 työntekijää, joista enemmistö on ortodokseja, ja odotan heidän olevan katuvaisia ja uskollisia, kyseisen Russkoye Moloko -meijerin (Venäjän maito) pääjohtaja Vasily Boiko-Veliky kommentoi uutistoimisto Reutersille yhtiön uutta henkilöstöpolitiikkaa.

Moskovalainen radioi siteerasi tänään Boiko-Velikyä sanomassa, että abortin tehnut nainen ”ei enää voi olla yhtiön työntekijä”.

– Emme halua työskennellä tappajien kanssa, mies sanoi.

Uutistoimisto Reutersille Boiko-Velily kertoi, ettei edellytä työntekijöiden osoittavan testillä sitä, että heille ei ole tehty aborttia. Sen sijaan hän odottaa työntekijöiltään rehellisyyttään.

Myös naimisissa oleville työntekijöille on asetettu uhkavaatimus: heillä on lokakuun 14. päivään asti aikaa mennä naimisiin ortodoksikirkossa, jos he haluavat pitää työnsä.

Boiko-Velilyn mielestä tämän kesän ennätyshelteet ovat rangaistus synnistä ja kirkkohäillä voidaan parantaa tilannetta. Hänen mukaansa yhtiön tavoitteena on edistää ortodoksiuskon elpymistä Venäjällä ja estää työtekijöiden ”tulevia syntejä”.

Venäjän ortodoksikirkko kritisoi sääntöjä. Myös muut kriitikot ovat huomauttaneet, että meijerin erikoinen henkilöstöpolitiikka rikkoo maan perustuslakia.
Eläköön keskiaika.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös