Teoria vodkan jäykkyydestä

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Nyt puistokemistit ja muut alppuilijat. Millä kaavalla 40% vodka jähmettyy? Nyt ollut eilisestä asti pakastinlokerossa (asteita kait sen normi -8c), ja aika tahmeasti tuli pullosta. Onko minulle myyty laimennettua vodkaa, elikkäs light-kossua vai miksi yleensäkin kirkkaat käyttäytyvät noin, jotta jäykistyvät lähestyessä pakastumisastettaan? Vesi kuitenkin tulee ihan yhtä hyvin hanasta, olipa sitten +1 tai +30.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Olisikohan seosaineilla vaikutusta notkeuden muutokseen? Sokeri tulee mieleen ensimmäisenä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Olisikohan seosaineilla vaikutusta notkeuden muutokseen? Sokeri tulee mieleen ensimmäisenä.
Ai niin sokeri... Vieri vieressä oli kolme saman valmistajan pulloa (kera lisämerkintöjen), mutta eri värisin etiketein ja samoin hinnoin (179 ruplaa/1l). Ei tuossa mitään sivumakua tunnu, mutta pehmeää tavaraa on, niin liekö nuo olisi sokereittain lajiteltu eri alalajeikseen.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Josta tuli mieleen, jotta hitto mitenkä sitä rupeaa pihiksi välillä:eek: Tuota halvempaa vodkaa ei saisi myydäkään rajan takana, niin tietty semmoista otin..olishan esim Russia Standard maksanut huikeasti pikkasen päälle 300 ruplaa litran pullolta:eek: (eli palttiarallaa 8€)...
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Ymmärtääkseni kun laitat sen votkapullon pakastimeen ja suljet oven, sammuu sisävalo.
Heti valon sammuttua vodka alkaa joraamaan ympäri pakastinta aivan tolkuttomalla faartilla. Puhutaan lähes valonnopeudesta. Tämä johtaa ajan hidastumiseen ulkopuolisen tarkkailijan (pullon omistajan) näkökulmasta.
Kun avaat kaapin, valo syttyy, mutta massan hitauden lakien mukaisesti ajan hitaus ei stoppaa samalla sekunnilla kuin seinään vaan hidastuminen poistuu pikkuhiljaa pullosta.
Kun avaat korkin suhteellisuusteoria esittäytyy sinulle konkreettisesti : Huikean nopeuden aikamuutoksilla kyllästämä neste valuu ulkopuolisen tarkkailijan silmin äärettömän hitaasti ulos.
Vaiva poistuu kun aikavääre poistuu kokonaan pullosta seuraavien minuuttien aikana.

Seuraava.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Ymmärtääkseni kun laitat sen votkapullon pakastimeen ja suljet oven, sammuu sisävalo.
Heti valon sammuttua vodka alkaa joraamaan ympäri pakastinta aivan tolkuttomalla faartilla. Puhutaan lähes valonnopeudesta. Tämä johtaa ajan hidastumiseen ulkopuolisen tarkkailijan (pullon omistajan) näkökulmasta.
Kun avaat kaapin, valo syttyy, mutta massan hitauden lakien mukaisesti ajan hitaus ei stoppaa samalla sekunnilla kuin seinään vaan hidastuminen poistuu pikkuhiljaa pullosta.
Kun avaat korkin suhteellisuusteoria esittäytyy sinulle konkreettisesti : Huikean nopeuden aikamuutoksilla kyllästämä neste valuu ulkopuolisen tarkkailijan silmin äärettömän hitaasti ulos.
Vaiva poistuu kun aikavääre poistuu kokonaan pullosta seuraavien minuuttien aikana.

Seuraava.
:D:D:D
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Nyt meni vodkat väärään kurkkuun:D Tyhjentävä vastaus:ahem: Suljetaan ja arkistoidaan.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
No jatketaan aiheesta.

Mitenkä vahvaa vodkan/viinan pitäisi olla, jotta sitä kannattaisi lorauttaa märistä puista koottuun notskiin, jotta liekit kukoistaisivat? Sen ainakin tiedän, jotta light-kossu (se 32%) toimisi veden lailla, mutta...entä 40%? Ainakin 60% toimii hät'hätää. Vai pitäisikö Massan hitaus ottaa tässäkin huomioon?
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Sekin vielä...Nyt huomasin tuon minkä monasti aiemminkin. Avaamaton pullo ei jäädy ei sitten millään, mutta ansku sen menee aukaisemaan ja pistämään takaisin pakastimeen. Tuokin ihan JÄÄHILEESSÄ tunnin uudelleen pakastamisen jälkeen.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24309
Sijainti
lappeen Ranta
Kun avaat korkin suhteellisuusteoria esittäytyy sinulle konkreettisesti : Huikean nopeuden aikamuutoksilla kyllästämä neste valuu ulkopuolisen tarkkailijan silmin äärettömän hitaasti ulos.
Mutta ajatteles tilannetta sen vodkan näkökulmasta. Ihmettelee, että: "Mikäs sumea epämääräinen tahra tuossa touhuaa kauhean kovaa vauhtia. Ihan kuin sillä olis koppalakki päässä ja aurinkolasit silmillä :doubtful:!"
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Sekin vielä...Nyt huomasin tuon minkä monasti aiemminkin. Avaamaton pullo ei jäädy ei sitten millään, mutta ansku sen menee aukaisemaan ja pistämään takaisin pakastimeen. Tuokin ihan JÄÄHILEESSÄ tunnin uudelleen pakastamisen jälkeen.
Sama ilmiö tiputti Air Francen koneen liki Brasiliaa. Se on saasta, kuin sinä.
 
Ylös