Monza: Kisa ja jälkikeskustelut

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Hamiltonilta käsittämätöntä hermoilua ensimmäisellä kierroksella. Olisi vain tyytynyt edes siihen neljänteen sijaan ja kasvattanut MM-johtoaan ainoalla loppukaudesta McLarenille sopivalla radalla. Ei ollut edes ensimmäinen kerta tällä radalla, eikö pää yksinkertaisesti kestä tifosien "hornankattilaa"? Entä kusahtiko tähän uran toinen MM-titteli? Singaporessa tuli voitto vuosi sitten, mutta kuten kaikissa betoniränneissä voiton voi jo budjetoida RedBullille.

Buttonilta erinomainen kilpailu. Ferrari oli aivan ylivoimaisesti nopein auto Monzassa joten tuo kakkossija oli parasta, mihin britti tänään pystyi. McLarenille tallina tämä kilpailu oli täysi katastrofi, Buttonin voitto olisi paikannut hieman mutta Vettelin nappitaktiikka ja Webberin tulituki toivat RBR:lle 20-18 pistevoiton.

Sutilin taktiikalle huutonaurua, en voi käsittää, miksi mies otettiin jo avauskierroksella sisään vaihtamaan renkaat. Loppukisa sitten hitaampien C-korin autojen ohittelua ja kärkimiesten päästelyä ohi. Muutenkin FI oli täysi vitsi Monzassa vuodentakaiseen verrattuna.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Toive oli mestaruustilaston kannalta, että Hamilton keskeyttäisi kisan, ja niin onneksi kävikin ihan omasta syystä. Webberi odotetun heikko, Button positiivisin yllättäjä, ja Alonso viikonlopun hallitsija.
 

Automenu

Well-known member
Liittynyt
2.11.2008
Viestit
2335
Heikki on yllättävänkin turhautunut Lotuksen vauhtiin. Uusi ajopaikka luvassa ensi kaudeksi, niin paska auto vituttaa entistä enemmän?
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Varikkopysähdykset anto jännityksen aihetta.
Mun mielestä taas kisa oli kovinkin jännittävä juuri varikkopysähdyksiin saakka. Buttonin pysähdyksen jälkeen jännitys katosi.

Sehän on yksi lajin hienoimmista piirteistä, että hitaammalla autolla voi pitää nopeamman auton takanaan. Silloin ei vaan saisi tarjota sille nopeamman auton kuskille ja tiimille mahdollisuutta ohittaa muuten kuin radalla.
 

Pahkasika

Well-known member
Liittynyt
12.1.2008
Viestit
2319
Sijainti
Oulu
Ihan hyvä ja viihdyttävä kisa. Jos joku väittää tylsäksi niin kysynpä: onko ohittaminen vai ohittamisen mahdollisuus/sen odottaminen jännempää? Nytkin Buttes ja Alonso olisivat voineet vaihtaa sijoitusta, jos edellä mennyt olisi tehnyt edes pienen pienen virheen.

MM-taiston kannalta paras mahdollinen tulos.

Vettelin moottoriongelmista on kiva kuulla lisää. Oliko joku tallimääräys, varikolta säädettiin tehoja alas, mitähä?

Missä oli Schumi? Aivan näkymättömissä koko kisan, vaikka startissa tekikin hienon nousun.
 

Polar

Well-known member
Liittynyt
15.1.2007
Viestit
757
Hieno kisa Alonsolta,Massalta ja Ferrarilta! Kuitenkin pelkään, ettei punainen auto saavuta MM-taistossa RedBullia, varsinkaan jos ei tuoreita moottoreita ole enää käytössä. Saattoi olla jopa Ferrarin kauden viimeinen voitto, mutta sattui sitäkin makeampaan paikkaan.
Button ajoi myös todella hyvin, startti oli upea. Voitto menetettiin varikolla, vaikka olihan Alonso kovemmilla renkailla sitten selvästi nopeampi.
Webber ja Hamilton taitavat mestaruuden keskenään ratkaista.
 

Razor

Well-known member
Liittynyt
12.10.2008
Viestit
1230
Vettelin moottoriongelmista on kiva kuulla lisää. Oliko joku tallimääräys, varikolta säädettiin tehoja alas, mitähä?
Savuahan sieltä tuprahti muutamaan otteeseen ja Vettelhän voitti Webberin joten mikä tallimääräys? :D
 

Jan1

Well-known member
Liittynyt
15.3.2008
Viestit
570
Sijainti
Nurmijärvi
Muuta hyvää en kisasta tulosten valossa löydä kuin sen että Alonso joutui ottamaan viimeisestä moottoristaan kaiken irti Buttonin takana (mikäli se nyt oli viimeinen, niinkuin Brundle sanoi). Kisa itsessään oli McLarenin taktiikkamokaan asti ihan viihdyttävä vaikkei ohitusta tullutkaan. Webberin ajoa oli kanssa ihan hyvä katsella. En olisi koskaan uskonut että minua harmittaa kun Hamilton ajaa oman virheen takia ulos, mutta tulipa sekin koettua.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Edit: opettelis laskemaan. Jos Ferrari käytti uusia moottoreita, on koko kiintiö tosiaan käytetty. Spa tosin oli seitsemännelle motille ensimmäinen kilpailu.
 
Viimeksi muokattu:

Hmm

Active member
Liittynyt
10.9.2010
Viestit
33
Perustylsä kisa.
Liekö vika sitten säännöissä? Välitankkaukset kielletty, renkaita pitää vaihtaa kuitenkin vähintään sen yhden kerran pehmeä/kova. (mihinkähän tämäkin sääntö perustuu?) Vettel näytti hienosti, kuinka kisan voisi ajaa nykyisillä pehmeilläkin renkailla vaikka läpi, ilman pysähdyksiä.

Lewisin pikku moka oli ikävä. Mukavaa olisi ollut seurata, miten hän saa lareninsa kulkemaan. Noh, shit happens.

Kisan voittaja teki vain kaksi virhettä. Kiilasi Buttonia lähdössä ja oikaisi shikaanin myöhemmin.
 

Razor

Well-known member
Liittynyt
12.10.2008
Viestit
1230
Siis oliko Alonsolla kahdeksas moottori käytössä tässä kisassa?
 

E. Tuhero

Well-known member
Liittynyt
30.10.2000
Viestit
1911
Sijainti
Tampere
...En olisi koskaan uskonut että minua harmittaa kun Hamilton ajaa oman virheen takia ulos, mutta tulipa sekin koettua.
Sama täällä, niin ne ajat muuttuu;)

Kisa itsessään oli totutun tylsää monzaa. Kiitos Buttonin hyvän lähdön ja rautaisen ajon kisasta ei tullut Alonson paraatimarssia.
 

lahtiska

Well-known member
Liittynyt
13.5.2007
Viestit
290
Olisi buttonin tulla varikolle vasta kun ovat saaneet seuraavaan hitaamman kuskin kiinni, ni olisi ollut hitaampi kuski sen 0,5-1,0 s alonson tulppana.:cool:
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
No se tietenkin, että ottivat puttonin liian aikaisin sisään. Paras olisi ollut samalla kierroksella kuin alonso (jota vaikea tietää) tai sitten kierros myöhemmin.
Se ei olis auttanut yhtään vaikka Buttonia oltaisiin pidetty radalla Alonsoa pidempään. Varikkokäynnin jälkeen auto on uusilla renkailla yleensä aikaisempaa nopeampi. Edun piti olla Jensonilla, mutta Ferrari oli vaan tänään liian nopea. Paras vaihtoehto olis kyllä ollut tulla varikolle samalla kierroksella Alonson kanssa.
 
Ylös