Faktojen ristitulessahan elämä vasta alkaa.Tästä ajattelutavasta puuttuu arvot ja tunne. Jos kaikki pohjautuu pelkkiin faktoihin, tulee elämästä tylsää. IMO.
Mutta kun ei ole kuin yksi fakta, jos hieman yksinkertaistaa. Ja ristituli tulee vaan eri näkökulmista, tai toisten vajavaisuuksista kannoissaan.Faktojen ristitulessahan elämä vasta alkaa.
Et tainnut oikein vielä sisäistää linkkaamaani Richard Feynmanin sanomaa?Mutta kun ei ole kuin yksi fakta, jos hieman yksinkertaistaa. Ja ristituli tulee vaan eri näkökulmista, tai toisten vajavaisuuksista kannoissaan.
Ja tyttöystävät ja vaimotkin valitsette vain tieteellisiin faktoihin perustuen? Tai poikaystävät/miehet?
Ymmärsin kyllä. Kunhan haastan.Et tainnut oikein vielä sisäistää linkkaamaani Richard Feynmanin sanomaa?
Ihan sillä faktalla, että satun tykkäämään jostakin enemmän kuin toisesta.Ja tyttöystävät ja vaimotkin valitsette vain tieteellisiin faktoihin perustuen? Tai poikaystävät/miehet?
Mä en sisäistänyt, voitko selittää?Et tainnut oikein vielä sisäistää linkkaamaani Richard Feynmanin sanomaa?
Se onkin taruakin ihmeellisempää että miksi.Ihan sillä faktalla, että satun tykkäämään jostakin enemmän kuin toisesta.
Kiitos tiedosta. En voi myötähäpeällesi mitään, mutta koita elää sen kanssa.Rainier ja Dominic ovat postanneet muutamia kommentteja, joista paistaa sellainen tietämättömyys ja sekavuus, että myötähäpeän tunne esti minua quoteamasta niitä.
Feynman tiivistää asian viimeisessä lauseessa: All kinds of interesting questions which the science knowledge only adds to the excitement, the mystery and the awe of a flower. It only adds. I don’t understand how it subtracts."Mä en sisäistänyt, voitko selittää?
Niinpä. Sitähän jatkuvasti tutkijat tutkii, että miten ihminen parinsa valitsee. Siitäkin tiedetään jo paljon, mutta suurin osa on vielä tietämättä. Siinähän se yksi tieteen hienous piileekin, että kun löydät yhteen kysymykseen vastauksen niin siitä herää monta uutta kysymystä.Se onkin taruakin ihmeellisempää että miksi.
Suattaapi olla, tahi olla olematta.Joukahainen kovasti siteeraa muiden tekstejä. Name dropperi?
Esimerkiksi kristinuskossa tuomio jaetaan kuoleman jälkeen, samoin sielunvaellukseen liittyvissä uskonnoissa kuluneen elämän teot ovat havaittavissa seuraavassa. Tosin jälkimmäisessä uskonnossa välttämättä jumalia edes ole.Itse asiassa voi. Ainakin mitä tulee sellaisiin Jumalaväitteisiin, joihin sisältyy Jumalan vuorovaikutus todelliseen maailmaan. Kun joku väittää, että jollakin yliluonnollisella on vaikutusta elämässämme, ovat ne väitteet automaattisesti tieteen keinoin testattavissa.
Itsekin tätä pohtinut ja ajatellut monelta kannalta. Sitten voi aina miettiä, että onko tieteen pakko löytää jokaiseen asiaan vastaus? Ja vaikka löytäisikin niin silti yksilöt voi valita eri tavalla. Ja itsehän en ole humanisti, vaan mitäänsanomaton diplomi-insinööri.Niinpä. Sitähän jatkuvasti tutkijat tutkii, että miten ihminen parinsa valitsee. Siitäkin tiedetään jo paljon, mutta suurin osa on vielä tietämättä. Siinähän se yksi tieteen hienous piileekin, että kun löydät yhteen kysymykseen vastauksen niin siitä herää monta uutta kysymystä.
"Name-droppailussa" pyritään hakemaan huomiota julkkisten avulla. Linkkaamani jutut keskittyvät asiaan.Joukahainen kovasti siteeraa muiden tekstejä. Name dropperi?
Kuten sanoin tossa aikaisemmin, niin tiede ei voi tänään eikä jatkossakaan todistaa mitään asiaa olemassa olemattomaksi. Tästäkin huolimatta mielestäni on järkevintä uskoa sellaisiin asioihin, jotka ovat todennäköisimmin totta, ja vaikka onkin mahdollista että nämä asiat voivat tulevaisuudessa osoittautua virheellisiksi, niin ei se tee silti niistä uskontoja. Ja eikä missään tapauksessa teorioina yhdenvertaisia kaiken hihasta vedetyn kanssa.Mutta kun kumpaakaan katsantokantaa ei voi yhtään millään tällä hetkellä todistaa oikeaksi tai vääräksi, niin silloin ne ovat puhtaasti uskonasioita.
Kyse on tieteentekemisen filosofiasta ja tieteellinen menetelmä on totuuden etsimisen välineenä rajattu tiettyihin lainalaisuuksiin. Näissä keskusteluissa törmää pirun usein siihen, että yliluonnollisia asioita koitetaan muutama mutka suoraksi vetämällä verhoilla tieteen viittaan. Tottakai kukin saa uskoa mihin haluaa, mutta ei siinä tarvitse matkalla olla älyllisesti epärehellinen itselleen. Tieteessähän parasta on se, että se on "totta" uskoi siihen tai ei.Vaaditaan tieteeltä mahdottomia? Sanoisin että kyseessä on vain ihmisen kapasiteetin rajallisuus ja se että ihminen ei ymmärrä jotain, ei tarkoita etteikö jokin "muu" ymmärtäisi ja asiat, joihin meillä ei tekniset kyvyt riitä nyt eikä ehkä koskaan, ole mahdollisia. Ihmisen tiede kykenee tällä hetkellä selittämään parhaimmillaan vain sen mihin parhaimpien yksilöiden päänuppien kapasiteetti pystyy.
No joo, mutta voisit sä itsekin välillä keskustella. Kertoa omia mielipiteitä ja semmosta. Monesti keskusteluissa on mukana nippu hahmoja sekä joukahaisen linkkaamat tahot, mutta ei joukahaista."Name-droppailussa" pyritään hakemaan huomiota julkkisten avulla. Linkkaamani jutut keskittyvät asiaan.
Ei ole ja tuskin koskaan tullaan löytämäänkään. Se vastausten etsintä sattuu vaan olemaan aika pirun mielenkiintoista ja usein myös hyödyllistä.Sitten voi aina miettiä, että onko tieteen pakko löytää jokaiseen asiaan vastaus?
Otan osaa:frown:Ja itsehän en ole humanisti, vaan mitäänsanomaton diplomi-insinööri.