Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Bää, bäää, onko täällä kilttejä lampaita?

Mitä kumman pyssyleikkejä keskellä yöllä siellä on hommailtu kovat piipussa? Paatero tosiaan tietää heti, että vahinkolaukaus ohi. Ei edes esitutkintaa tartteta, koska vahinko.
No nyt ei tuossa haastattelussa kuitenkaan kehdannut taas olla vaatimassa poliisille lisää eurooppalaisittain poikkeuksellisia oikeuksia kansalaisten seuraamiseen ja vakoiluun. Kuten on asiaansa ajanut viime aikoina. Kun eihän kunnon kansalaisella ole mitään pelättävää.

Ihmisiä ne ovat poliisitkin, minkä tämäkin asia jälleen todisti. Holtitonta antaa yhdelle vain näennäisen valvonnan alaiselle ryhmälle niin uskomattoman paljon valtaa. Mutta Paateron poliisi on aina luotettava ja ei sinänsä tee virheitä, eikä toimi muutenkaan koskaan väärin, mitä nyt losauttaa epähuomiossa vartijan hengiltä. Ja hautaa muuten omat ilkeytensä. Mutta on tavattoman symppis kun tehdään draamadokumenttia kentältä.

Onhan tämä Suomi niin sietämätön kriminaalien tyyssija ja synninpesä. Suomalaiset ovat poliisijohdon mielestä varmaan niin sietämättömän kurittomia ja kapinoivia, että totta ihmeessä poliisille pitää saada vieläkin enemmän valtaa. Huolimatta siitä että sitä on jo enemmän kuin yhdessäkään EU:n länsieuroopan maassa. Ja itäblokissakin vain Romania yltää nipin napin samalle viivalle. Vain siellä nimittäin poliisilla on samanlainen kotietsintäoikeus kuin Suomessakin, eli itse harkiten jos siltä tuntuu. Ja vain molempien maiden lainsäädännön mukaan aiheettomasti kotietsinnästä ei voi saada korvausta.

Kuin Itä-Saksassa. Oikeusoppineet tyrmäävät eduskunnassa käsiteltävän lakiesityksen
Poliisi haluaa suomalaisten sormenjäljet rikostutkintaansa
Asianajajaliiton tiedotteet ja lausunnot 2010
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Taas lähti.

Vaaleanpunaisten pantterien ohjaaja kuoli

Torstai 16.12.2010 klo 21.22

Vaaleanpunainen pantteri -elokuvistaan tunnettu ohjaaja Blake Edwards, 88, on kuollut, kertoi hänen agenttinsa torstaina.



Edwards oli naimisissa Sound of Music -tähti Julie Andrewsin kanssa. Kuva vuodelta 2001. (AP)

Edwardsin ura kesti yli puoli vuosisataa. Hän työskenteli muun muassa sellaisten Hollywoodin legendojen kuin Audrey Hepburn, Cary Grant, Tony Curtis ja Jack Lemmon kanssa.

Parhaiten hänet muistetaan kuitenkin pantterielokuvistaan, joissa brittinäyttelijä Peter Sellersin esittämä tarkastaja Closeau jahtaa David Nivenin esittämää aristrokraattista jalokivivarasta Sir Charles Lyttonia.

Edwards palkittiin elämäntyöstään Oscarilla vuonna 2004.

STT-AFP
Iltapulu
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Ei saatana! Paavo Puurunen ei startannut tänään ladulle "liian korkeiden hemoglobiiniarvojen" takia.
Aijai mikä hulabaloo siitä syntyisikään, jos nuo löydetyt dopingaineet olisivat suomalaisten jäljiltä. Olis kyllä loistavaa settiä, komiikkaa parhaimillaan. Lahden episodikin nostettaisiin taas tapetille oikein kunnolla. Porttila saisi skandaalinkäryisiä uutisaiheita.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Onko warettajan omaatuntoa kolkutellut? Noh, enää ei tarvitse, sillä jatkossa waret on jo etukäteen maksettu ja ainakin musaa voi warettaa kaapelit punaisina:

Hallituksen raju päätös – ulkoisten levyjen hinta nousee jopa puolella


Valtioneuvoston torstaina antaman asetuksen mukaan ulkoisista kiintolevyistä joudutaan maksamaan niin sanottu kasettimaksu vuoden 2011 alusta lähtien. Käytännössä tämä nostaa ulkoisten kiintolevyjen hintoja jopa 50 prosentilla.

Esimerkiksi 320 gigatavun kokoinen ulkoinen kiintolevy maksaa halvimmillaan noin 45 euroa. Uuden asetuksen mukaan yli 250 gigatavun levyistä on jatkossa maksettava 21 euron aiemmin kasettimaksun nimellä tunnettu hyvitysmaksu. Käytännössä tämä tarkoittaa hintojen nousua jopa 50 prosentilla.

Tilavammat teratavun vetoiset ulkoiset levyt maksavat noin 70 euroa. 21 euron korotus tarkoittaa hinnan nousua 30 prosentilla. Hintojen reilu korotus voi saada suomalaiset ostamaan jatkossa ulkoiset kiintolevyt muista EU-maista.
Taiteilijat ja Effi napit vastakkain

Aiemmin tällä viikolla taiteilijat toimittivat Eduskunnalle vetoomuksen, jossa vaadittiin yksityisestä kopioinnista maksettavan hyvitysmaksun laajentamista uusiin laiteryhmiin. Vetoomuksen allekirjoitti lähes 8000 taiteilijaa.

Vetoomuksessa (pdf) sanotaan muun muassa seuraavaa: "hyvitysmaksutulo on romahtanut kahdessa vuodessa 12 miljoonasta 6 miljoonaan euroon. -- Suuri osa kopiointia tapahtuu nykyisin laitteilla, joista ei maksua kerätä. -- Riittää, että maksu päivitetään laitteille joille kopioidaan meidän teoksiamme -- Parasta olisi, jos kaikki kopiointiin soveltuvat laitteet olisivat lähtökohtaisesti maksun piirissä".

Tällä hetkellä hyvitysmaksua maksetaan esimerkiksi tyhjistä cd- ja dvd-levyistä sekä digibokseista, mutta tietokoneet tai matkapuhelimet eivät kuulu hyvitysmaksun piiriin.

Sähköisiä oikeuksia puolustava Electronic Frontier Finland ry eli Effi on aivan päinvastaisella linjalla ja tyrmää hyvitysmaksujen laajentamisen: "tallennusvälineitä käytetään nykyisin hyvinkin monipuolisesti ja hyvistysmaksun perustana oleva kopiontikäyttö on pakostakin hyvin vähäistä. Kuluttajat ja yritykset luovat myös merkittävissä määrin omaa sisältöään, kuten lomakuvia ja -videoita, dokumentteja, sähköposteja sekä ohjelmistoja, joiden tallentamisesta ei ole perusteltua maksaa korvausta tekijänoikeusjärjestöille."

"Miksi pitäisi maksaa kahdesti?"

Effin puheenjohtaja Tapani Tarvainen huomauttaa, että hyvitysmaksun laajentaminen uusiin laiteryhmiin on ongelmallista – esimerkiksi Nokian Comes With Music -sarjan musiikkipuhelimiin ladattavasta musiikista maksetaan jo valmiiksi tekijänoikeuskorvaukset. Jos hyvitysmaksu laajennettaisiin matkapuhelimiin, käyttäjät joutuisivat siis maksamaan kahdesti samasta asiasta.

Comes With Music -puhelimien lisäksi esimerkiksi Soneran liittymiin saatavassa Spotify-palvelussa, josta musiikkia voi ladata laillisesti puhelimeen offline-käyttöä varten, maksetaan artisteille musiikin käytöstä. Myös Spotify-käyttäjät joutuisivat siis maksamaan kahdesti samasta sisällöstä.
PikkuPuuCee

Oikeastihan tuo menee niin, että tavan käyttäjä maksaa noista ulkoisista kovoistaan tolkuttomia hintoja, ja Veijo-Warettaja tilaa Saksasta samat levyt murto-osalla Suomen hinnoista. Niin kävi jo tyhjien cd- ja dvd-levyjen kanssa, ja niin tulee aivan varmasti käymään näidenkin levyjen kanssa. Ja tyhmät ihmettelee että miks ihmeessä ne hyvitysmaksutulot eivät nousseetkaan.
Ahneella on paskainen loppu, ja eniten tässäkin kärsii rehellinen taatelintallaaja joka haluaa digitalisoida vanhoja kotivideoitaan, tahi ripata omia musalevyjään käyttäjäystävällisempään muotoon. Elämä on.

Vituttaakohan muuten pelien ja muun softan valmistajia yhtään? Teosto vetänee hirveitä tilejä eduskunnan ystävällisellä avustuksella, mutta softapuolelle ei käsittääkseni mene latiakaan tuostakaan tulossa olevasta potista.

-edit- En muuten jaksanut lukea itsekään ku vähän alkua tosta uutisesta, joten jos siinä on jotain mikä kumoaa mun lätinät, niin se johtuu sitten siitä. Mutta en silti muuta mielipidéttäni.
 
Viimeksi muokattu:

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Tolen kaa samoilla linjoilla. Waretusta kun en harrasta, niin tämä kyllä ohjaa oman ostamiseni pois kotimarkkinoilta, vaikka periaatteesta tykkään suosia mahdollisimman paikallisia markkinoita :thumbdown

Vittu oikeasti saisi jotain rajaa olla noidenkin ahneudella :jaska:
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Perkeleen kele!
Mulla ei ole ensimmäistäkään musiikkikappaletta tietokoneen kiintolevyllä. Ei ollut edellisenkään koneen levyllä, eikä sitä edeltäneen.
Tuntuu ihan helvetin upealta maksaa pakkoluonteisia korvauksia sellaisesta asiasta johon en ole, enkä halua olla osallisena.

Ehdotettu musiikkimaksu jokaiselle kiintolevyn ostajalle on niin päin vittua "mietitty" ratkaisu kuin vain ikinä voi olla.
Mihin voi valittaa?
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Toi on kyllä sellanen tuloautomaatti koko hyvitysmaksu, ettei paremmasta väliä. Seuraavaksi ne varmasti saa läpi ton kännykkä jutun. Sitä ne on niin kauan ajaneet, että ne vielä keksii siihen jonkun jutun :mad:

Kitistään ja vingutaan että on tulot laskenu. Kaikki arvostettavat taiteilijat ovat ihan tyytväisiä, että saavat tulonsa jostan kiintolevy myynnistä.

Tekisivät parempia biisejä/ohjelmia perk... tai mitäpä, jos menisivät ihan oikeisiin töihin, jos ei rahat riitä kotona makailemaan ja "luomaan taidetta" :D:D
 

Rentta

Well-known member
Liittynyt
22.7.2010
Viestit
6754
Sijainti
Täällähä mä
Toi on kyllä sellanen tuloautomaatti koko hyvitysmaksu, ettei paremmasta väliä. Seuraavaksi ne varmasti saa läpi ton kännykkä jutun. Sitä ne on niin kauan ajaneet, että ne vielä keksii siihen jonkun jutun :mad:

Kitistään ja vingutaan että on tulot laskenu. Kaikki arvostettavat taiteilijat ovat ihan tyytväisiä, että saavat tulonsa jostan kiintolevy myynnistä.

Tekisivät parempia biisejä/ohjelmia perk... tai mitäpä, jos menisivät ihan oikeisiin töihin, jos ei rahat riitä kotona makailemaan ja "luomaan taidetta" :D:D
ainut kuka noista hilloa vetää itelleen on teosto , artistin köyhdyt.... eikun oikeuksia ajava. Äitipuol juuri sai lätyn valmiiksi ja ollaan nyt kuukaden verra ihmetelty teosto byrokratiaa ja koska ja koska lätyn monistaminen ja myynti menis suomessa niin hemmetin vaikeaksi johtuen teosto , niin ohjeistin monistamaan levyn virossa .
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
ainut kuka noista hilloa vetää itelleen on teosto , artistin köyhdyt.... eikun oikeuksia ajava. Äitipuol juuri sai lätyn valmiiksi ja ollaan nyt kuukaden verra ihmetelty teosto byrokratiaa ja koska ja koska lätyn monistaminen ja myynti menis suomessa niin hemmetin vaikeaksi johtuen teosto , niin ohjeistin monistamaan levyn virossa .
Juuri näin. Ja kun ajattelee kenelle kaikille tuo hyvitysmaksu jaetaan, niin siihen vois hyvin pistää lisää vielä pari byrokratia järjestöä :jaska:

http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/hyvitysmaksun_saajat.html
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Voi saatan. Hyvä Risikko. Ihme kun ei ehdoteta, että viinipäniköihin on saatava alkolukko :jaska:

Risikko huolissaan: Kansalaiset humaltuvat vahingossaPerjantai 17.12.2010 klo 09.14

Peruspalveluministeri Paula Risikko ehdottaa, että hanaviinipakkauksiin asennettaisiin mittari.
Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee lakiesitystä alkoholimainonnan rajaamiseksi. Samalla kun ministeriö tiedotti lain valmistelusta, oli esillä myös peruspalveluministeri Paula Risikon (kok) näkemyksiä alkoholipolitiikasta.

Risikolla oli ehdottaa myös yksityiskohtiin meneviä käytännön sovelluksia. Ministeri on huolissaan siitä, että kansalaiset juovat itsensä vahingossa liian humalaan nauttiessaan laatikkoviinejä. Risikko ehdottaakin hanapakkauksiin mittaria.

- Kuluttajien on vaikea arvioida hanapakkauksista nautitun juoman määrää. Tekninen ratkaisu, joka ilmaisisi nautitun juoman määrän, voisi hillitä alkoholin tahatonta liikakäyttöä, Risikko toteaa.
Viinimittari tuskin kovin nopeasti hanapakkauksissa nähdään, sillä kansallisella lainsäädännöllä niitä ei voi määrätä.

- Suomen on vaikutettava EU:n alkoholipolitiikkaan asian ajamiseksi, Risikko painottaa.

IL
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Ei helveata mikä peelo toi Risikko on.:D Juu,enhän mä itse osaa laskea monta lasia olen ottanut.:rolleyes:
:D

Olen ollut siinä käsityksessä, että humaltuminen tuppaa olemaan ihan tarkoitushakuista. Ei tapahdu pyytämättä ja yllättäen.
 

Ria

Jäässä
Liittynyt
17.10.2001
Viestit
3230
Ja siinä vaiheessa kun ei enää ole selvillä montako lasia on ottanu ei mistään mittareista tölkin kyljessä taida olla järin paljon apua.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Korkeintaan lisää ahdistusta, kun tajuaa miten vähän siellä enää onkaan jäljellä?
Tuossahan käy juuri niin, että "no, mä juon nuo loput vielä pois, kun ei tollasta tilkkaa kannata jättää" ja sitä viiniä on siellä tönikässä lähemmäs litra. Mittarilla ehkä miettisi, että saattaisi kannattaakin jättää.
 
Viimeksi muokattu:

Rentta

Well-known member
Liittynyt
22.7.2010
Viestit
6754
Sijainti
Täällähä mä
Tuossahan käy juuri niin, että "no, mä juon nuo loput vielä pois, kun ei tollasta tilkkaa kannata jättää" ja sitä viiniä on siellä tönikässä lähemmäs litra. Mittarilla ehkä miettisi, että saattaisi kannattaakin jättää.
Postaus mitä en ymmärtänyt millään mittarilla :doubtful:
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös