Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Kompopreikker tähän väliin.

On tää huikee jännitysnäytelmä:

Martinan ja Eskon avioero-julkisuustempussa alkamassa käsikirjoituksen toinen vaihe?

Suomalainen julkkispari Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen ilmoitti taannoin avioerosta. Ero sattui kuitenkin – jo toistamiseen – varsin osuvasti juuri sellaiseen hetkeen, kun pari tarvitsi kipeästi palstatilaa sekä Martinan musiikkiuran että pariskunnan pian alkavan realitysarjan takia.

Kuukausia valmisteltu musiikkiura julkistettiin realityohjelman tavoin näyttävästi pian eron jälkeen, joten julkkisparin eron todenperäisyys voidaan mahdollisesti kyseenalaistaa. Kerta ei olisi edes ensimmäinen, sillä taannoin pariskunta erosi hieman ennen häitään ja sai siten valtavan mediahuomion uudelle realityohjelmalleen. Pian he astelivat kuitenkin alttarille tuhansia palstamillimetrejä rikkaampana. Heti tuoreimman eroilmoituksen jälkeen ryhdyttiin arvailemaan tämänkertaisen eron mahdollisen käsikirjoituksen ennalta sovittuja käänteitä.

Mikäli kyseessä on julkisuustempaus, on siinä todennäköisesti otettu mallia amerikkalaisten realitytähtien vastaavista mediasuunnitelmista. Perinteisen kaavan mukaan eron jälkeen seuraa rajujakin riitoja, joita setvitään hetki lehdissä ja televisiossa. Sen jälkeen vuorossa on pieni tauko, ja käsikirjoituksen toisessa vaiheessa molemmat ilmoittavat lehdistön välityksellä kaipaavansa toisiaan ja heidät kuvataan yhdessä joko käsi kädessä tai peräti suutelemassa. Viime päivien otsikoissa onkin jo kerrottu, kuinka Martinalla on “kova ikävä” Eskoa, joten suunnitelma näyttää etenevän parhaillaan toiseen vaiheeseen.

Suunnitelman kolmannessa vaiheessa pariskunta ilmoittaa harkitsevansa anteeksiantoa ja he matkaavat viikkolehden kustantamana aurinkolomalle selvittämään välejään. Sen jälkeen pari päättää kokeilla vielä kerran yhdessä asumista lapsensa takia, joskin vielä ilman seurustelua. Neljännessä vaiheessa julkkispari palaa entistä rakastuneempana takaisin yhteen ja pian sen jälkeen realityohjelman uusi tuotantokausi saakin jo ensi-iltansa televisiossa valtavan ilmaisen mainoskampanjan tukemana. Kaikki edellä mainittu on vastaaviin amerikkalaisiin tapauksiin perustuvaa arvailua, mutta tulevaisuus näyttää miten lähellä totuutta se on.
http://www.stara.fi/2011/02/19/martinan-ja-eskon-avioero-julkisuustempussa-alkoi-vaihe-kaksi/


Saapa nähdä... Itse arvaan ettei toi kovinkaan kaukana totuudesta ole.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Ja pistetäänpäs perään heti toinenkin samasta lähteestä:

Uskomaton käänne: Natsikortti esiin Oscar-kisassa

Suomalaisessa poliittisessa keskustelussa usein häviäjä on ollut se osapuoli, joka on ensimmäisenä ottanut käyttöönsä joko niin sanotun rasistikortin tai vastaavasti natsikortin. Nyt jälkimmäinen on otettu yllättäen käyttöön Oscar-kilpailussa Yhdysvalloissa.

Yksi tämän vuoden Oscar-gaalan ennakkosuosikeista – ja niistä ehkä se suurin – on menestyksekäs Kuninkaan puhe -elokuva, joka on kahminut palkintoja tähän mennessä jo lukuisissa tapahtumissa. Peräti kahdentoista Oscar-ehdokkuuden elokuvaa vastustetaan kuitenkin nyt poikkeuksellisen härskisti.

Oscar-tuomaristona toimivan järjestön 6.000 jäsenelle on nimittäin lähetetty sähköpostia, jossa väitetään että elokuvan esikuva, Kuningas George VI, olisi todellisuudessa ollut juutalaisvastainen ja tukenut juutalaisten passittamista Saksasta Palestiinaan. Viesteissä väitetään, että tiedot perustuvat edesmenneen kuninkaan kirjeisiin. Pitivät väitteen paikkansa tai eivät, on viestikampanja osoituksena siitä kuinka likaista Oscar-kilpailu voi huonoimmillaan olla.
http://www.stara.fi/2011/02/19/natsikortti-esiin-oscar-kisassa/

Tähän väliin pelaan "Tekispä mieli sanoa, vaan enpä sano kuitenkaan" -kortin.
Terveisiä vaan kaikille äärisuvaitseville.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Allegron myöhästymiset ärsyttävät Venäjällä: Suomalaiset eivät osaa!

Julkaistu: 19.02.2011 16:40

Venäjällä julkaistiin lauantaina tylyjä tilastoja siitä, kuinka Allegro-junan jatkuva myöhästely johtuu Suomen päästä.
Allegro aloitti liikennöintinsä 12. joulukuuta eli reilut kaksi kuukautta sitten. Gazeta.ru-uutistoimiston mukaan Allegro on sinä aikana tullut Suomen puolelta myöhässä Venäjän puolelle peräti 27 kertaa.

Sen sijaan Pietariin juna on saapunut myöhässä vain 12 kertaa - kiitos venäläisten junankuljettajien.

- Myöhästymisiä on onnistuttu ottamaan kiinni sen ansiosta, että Venäjällä junaa kuljettamaan valittiin kovan tason ammattilaiset kilpailutuksen jälkeen, kirjoitti Rosbalt-uutistoimisto.

"80 prosenttia junista myöhässä Helsinkiin"


Uutistoimiston mukaan Venäjän puolelta Allegro-junat tulevat puolestaan ajoissa Suomen puolelle, mutta sitten tapahtuu jotain kummaa.

- Tilastot osoittavat, että 80 prosenttia junista saapuu myöhässä Helsinkiin, vaikka ne ovat tulleet aikataulussa rajan yli, Rosbalt kirjoitti.

Uutistoimiston mukaan näyttääkin siltä, että Allegron myöhästymisistä on tullut jo jonkinlainen "tavaramerkki", vaikka venäläiset odottivat kovasti näkevänsä eurooppalaisen tason palvelua.

- Täytynee toistaiseksi vain odottaa, että reitti vakiinnuttaa asemansa, ja että kokemusten vaihto käytännön olosuhteissa auttaa suomalaisia asiantuntijoita lähestymään työnsä tasossa pietarilaisia kollegojaan, Rosbalt ironisoi.

Viisi tuntia myöhässä lauantaina


Tuorein Allegron myöhästyminen sattui lauantaina Vainikkalassa, kun Pietarista Sumeen tullut Allegro hyytyi raja-asemalle.

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan matkustajat joutuivat odottamaan korvaavaa junaa tuntikausia Vainikkalassa. Kaiken lisäksi Allegrossa ei toiminut lämmitys, sillä vikaa oli junan sähköjärjestelmässä.

Helsinkiin matkustajat saapuivat lopulta viisi tuntia myöhässä.

- Jo nyt on selvä, että tämä Allegron perässä roikkuva "negatiivinen laahus" voi vähentää merkittävästi sen suosiota matkustajien keskuudessa, kirjoitti
uutispalvelu Fontanka Pietarissa lauantaina.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Allegron myöhästymiset ärsyttävät Venäjällä Suomalaiset eivät osaa!/art-1288370315649.html

Venäläisten tilaamat italialaiset Allegrot ovat alkaneet tilttailla. Syy löytyy Suomesta, heidän mielestään.

Kuulosti myös mielenkiintoiselta tuo rautaisten ammattilaisten kilpailutus. Ehkäpä siellä perivenäläiseen tyyliin vedetään verenmaku suussa, vaikka vehkeesti olisi jarrut kadonneet. Tiedä häntä.

Aika hankala uskoa, että junien hidastelu Suomessa nyt ainakaan veturinkuljettajien ammattitaidosta olisi kiinni.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Libyassa kaiketi kovat kötinät. Tarkkaa tietoa vähän, koska...

Verifying news from Libya has been difficult since the protests began, thanks to restrictions on journalists entering the country, as well as internet and mobile phone black outs imposed by the government.

The Libyan government has blocked Al Jazeera's TV signal in the country and people have also reported that the network's website is inaccessible from there.

The internet service has also been cut off, according to a US company that monitors Internet traffic.
http://english.aljazeera.net/news/africa/2011/02/2011219232320644801.html
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26881
Libyassa kaiketi kovat kötinät. Tarkkaa tietoa vähän, koska...
Tuolta on turha odottaa uutiskanaville mitään Tahrir-aukion kaltaista ympärivuorokautista live-kuvaa. Eikä Libyassa taideta tuntea kyynelkaasua tai kumiluoteja. Libyan ei tarvitse välittää samalla tavalla kansainvälisen maineensa tahriintumisesta, kuin vaikkapa Egyptin. Libyan maine vaan kasvaa tällä.

Ylellä mainitaan jo sisällissota. Pääkaupunki Tripoli on ilmeisesti pysynyt rauhallisena. Muualla on eilen ollut lahtausmeininki päällänsä:
Troops opened fire on people attending a funeral there on Saturday, killing 15, both the Associated Press news agency and al-Jazeera television said.

But an eyewitness told Reuters news agency that many more had actually died.
"Dozens were killed... not 15, dozens," the unnamed eyewitness said, adding that he had helped take victims to a local hospital.
BBC

Jo ennestään toista sataa kuollutta.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Tuolta on turha odottaa uutiskanaville mitään Tahrir-aukion kaltaista ympärivuorokautista live-kuvaa. Eikä Libyassa taideta tuntea kyynelkaasua tai kumiluoteja. Libyan ei tarvitse välittää samalla tavalla kansainvälisen maineensa tahriintumisesta, kuin vaikkapa Egyptin. Libyan maine vaan kasvaa tällä.

Ylellä mainitaan jo sisällissota. Pääkaupunki Tripoli on ilmeisesti pysynyt rauhallisena. Muualla on eilen ollut lahtausmeininki päällänsä:


BBC

Jo ennestään toista sataa kuollutta.
104 oli Al Jazeeran statsit hetki sitte olleessa raportissa. Lukujen oikeellisuudesta ei kai sen kummempia takeita ole, mutta varmaankin tuota isompia. Tällä hetkellä kai Benghazissa kadut tyhjiä. HRW:n hemmoja on kai paikalla ja ovat yhteydessä satelliittipuhelimin.

BBC ei mun kokemuksen mukaan ole enää maineensa veroinen tapahtumien välittämisessä tämänkaltaisissa jutskissa. Lähtee uutisoimaan jokaista huhua vähän tabloid -tyyliin. Ainakin Egyptin kohdalla teki sitä monta kertaa ja osoittautui lööperiksi myöhemmin.

Edit: Tässä vaiheessa näyttää kaikilla olevan samat uutiset ja varmaan samat lähteetkin niille. Sisällisota vaatis kyllä asevoimien ja turvallisuustahojen jakaantumista. En tiedä kuinka todennäköistä se sitten on.
 
Viimeksi muokattu:

Sinäputki

Troll
Liittynyt
13.7.2010
Viestit
4216
Sijainti
Trollhättan
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022013224675_uu.shtml

Ainakin kolme on kuollut Kiikoisissa Satakunnassa sunnuntaina aamupäivällä.

Ainakin kolme henkilöä on kuollut usean auton kolarissa Kiikoisissa sunnuntaina puoli yhden aikaan aamupäivällä.

Onnettomuus sattui Kiikoisista Kauhajoelle johtavalla kantatiellä, Kiikoisten kirkon lähellä, kun henkilöauto lähti ohittamaan rekkaa ja törmäsi vastaantulevaan autoon.

- Rekasta pöllyävä lumi on saattanut haitata näkyvyyttä, tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti kertoo.

Onnettomuuden tutkinta on kuitenkin vielä kesken.

Poliisilla ei ole varmuutta uhrien henkilöydestä.

Tie 44 on toistaiseksi suljettu liikenteeltä, ja käytössä on kiertoreitti. Onnettomuuspaikan raivaus kestää kahdesta kolmeen tuntia.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26881
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022013224675_uu.shtml
- Rekasta pöllyävä lumi on saattanut haitata näkyvyyttä, tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti kertoo.
Kannattaa ottaa DNA-näytteet kuljettajilta, matkustajilta, rekalta, kantatieltä ja kaikilta Kiikoislaisilta niin selviää, että kolarin aiheutti henkilöautoon tunkeutunut suurikokoinen mies (joka saattaa olla porilainen näyttelijä).

Edit: ainiin ja RIP kaikille uhreille ja mummoille suklaata
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös