Taitaa käydä niin, että vaikkei perussuomalaisten kannatus olisi vaaleissa likimainkaan niin suurin, kuin gallupeissa, he ovat silti vaalien suurin voittaja ja sen perusteella heidän pitäisi olla ilman muuta hallituksessa. Tosin voi olla, että perussuomalaisten kohdalla käytännössä onkin poikkeama... Sitä paitsi nythän Soini on jo latonut yhden ehdon, jonka jäädessä toteutumatta jäisivät oppositioon (EU:n pers'aukisten tukeminen).Tuli parista viestistä mieleen, että hallitusneuvotteluissahan on yleensä vahvimmilla ne jotka saavat suurimmat prosentuaaliset voitot. (ja kannatus ei siis laske)
Sillä rajauksella tai täsmennyksellä, että isommalle puolueelle on saattanut riittää asemien säilyttäminen tai vähäinen kasvu.
Ehkä tota edellistä postia voisi vielä tarkentaa, että tämä on ollut käytäntö. Ja varmaankin se käytäntö on ollut ns. kolmen suuren ajoista lähtien. Joskin SKDL taisi olla aikanaan "neljäs suuri".Taitaa käydä niin, että vaikkei perussuomalaisten kannatus olisi vaaleissa likimainkaan niin suurin, kuin gallupeissa, he ovat silti vaalien suurin voittaja ja sen perusteella heidän pitäisi olla ilman muuta hallituksessa. Tosin voi olla, että perussuomalaisten kohdalla käytännössä onkin poikkeama... Sitä paitsi nythän Soini on jo latonut yhden ehdon, jonka jäädessä toteutumatta jäisivät oppositioon (EU:n pers'aukisten tukeminen).
Hyvin populistisia ja vasemmistolaisia väitteitä molemmat. Ja tietysti esitetty ilman mitään perusteluja.Paha kyetä, kun kukaan ei tahdo maksaa veroja moisen rahoittaakseen.
Sillä, että kriteerit joilla koulutus-, sosiaali- ja terveuspalvelujen "tuottavuutta" mitataan ovat totaalisen päin vittua ei tietenkään ole mitään merkitystä?
Ehkä tiedätkin, että julkisen sektorin menot ovat rahamääräisesti tuplaantuneet viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Tarjottavat ydinpalvelut (esim. terveydenhuolto tai koulutus) tai tärkeimmät tulonssiirrot (esim. lapsilisät, opintotuet tai toimeentulotuen perusosa) eivät ole tuona aikana juurikaan kehittyneet. Itse asiassa suunta on ollut kokonaisuutena heikentyminen vaikka rahaa on käytetty tuplasti enemmän.
.
Näitä vertailuja ovat tehneet vain tutkimuslaitokset ja valtiovarainministeriö, joten heidän puuhansa toki voi laittaa järjettömyyden piikkiin. Sehän politiikassa on tapana. Kiviniemikin totesi, että em. tahojen ennusteet talouskasvusta ovat ihan vääriä. Hänellä oli oikeaa tietoa, jonka mukaan talouskasvu on paljon kovempaa.Inflaatio tekee rahamäärävertailut järjettömiksi. Se ei ole sinänsä yllätys, että niitä edelleen käytetään, kun yksinkertaistukset ovat kivoja.
Kommentoi nyt sitten tätä puoleen tai toiseen saamatta syitä niskoille sanojen pistämisestä suuhun...Eihän Suomessa ole oikeistohallitusta, kun ei täällä ole yhtään oikeistopuoluetta
Ilmeisesti Suomeen kaivataan äärioikeistolainen puolue piristämään politiikkaa :dunno:Kommentoi nyt sitten tätä puoleen tai toiseen saamatta syitä niskoille sanojen pistämisestä suuhun...
eikös tuolloin demarit itse halunneet oppositioon?Sekä Lipposen ensimmäisessä, että toisessa hallituksessa Keskusta oli oppositiossa, vaikka olikin vaaleissa toiseksi suurin puolue. Ja Ahon hallitus oli porvarihallitus, vaikka sdp sai vaaleissa toisiksi eniten kannatusta.
Hinnat ovat nousseet yli 40 %.Mutta minä en tiedä ovatko luvut inflaatiokorjattuja vai eivät. Jos eivät ole, niin käsittääkseni hinnat ovat nousseet n. 30%:ia vuodesta 1990. Julkiset menot siis 100%:ia. Olisi turhan optimistista kuvitella, että hintojen nousu vaikuttaisi koko 30:%:in teholla lopputulokseen.
Sama tuli mieleen. Konsensus olisi täydellinen :ahem:NSDAP - ei turhaa kinastelua eri hallituspuolueiden kesken
Voit olla hyvinkin oikeassa, oma arvioni tuli muistinvaraisesti. Mainittakoon kuitenkin, että esim. tulonsiirroissa ei ole tehty inflaatiokorjauksia, joten ne eivät ole sitä pottia kasvattaneet.Hinnat ovat nousseet yli 40 %.
En nyt tiedä miten päädyttiin keskusteluun terveydenhuollosta, kun aiheena oli julkinen sektori kokonaisuutena.Jos katsotaan mitä niissä terveydenhoitoa koskevissa tutkimuksissa oikeasti sanotaan niin voidaan todeta, että: (vuodelta 2006) Suomen terveydenhoidon menot ovat 20 viime vuoden aikana lisääntyneet hitaammin kuin muissa OECD-maissa.
En valitettavasti, eikä tuo näköjään kovin kauaa ole ehtinyt myynnissä ollakaan. Financial Timesin:n ja Guardianin arvostelujen perusteella vaikuttaa kyllä ihan kiinnostavalta kirjalta.Onko SOKO lukenu tota?
Kyllä. Silloin oli tarkoitus ottaa kolme suurinta hallitukseen.eikös tuolloin demarit itse halunneet oppositioon?
WikipediaKeskusta saavutti Ahon puheenjohdolla ”veret seisauttavan vaalivoiton” kevään 1991 eduskuntavaaleissa. Voiton taustalla oli syksyllä 1990 alkanut lama. Vaalivoiton jälkeen Keskusta pyrki muodostamaan vähintään kolmen suuren puolueen sateenkaarihallituksen, mutta SDP kieltäytyi vaalitappionsa vuoksi.
valtiotieteilijä.fiTämä liike toi demareille murskaavan vaalivoiton 1995.
36/56 tähän polliin äänestäneistä.Kuka hitto haluaisi Jutta Urpilaisen tai Päivi Räsäsen hallitukseen?!?!
Onkos tuo nyt sitten n. 64 % äänestäneistä forumisteista.36/56 tähän polliin äänestäneistä.
Huoh...Onkos tuo nyt sitten n. 64 % äänestäneistä forumisteista.
Jos nyt jostain järjettömästä syystä oletettas, että kukaan joka on äänestäny tässä SDP:tä ei ole äänestäny Kristillisiä.36/56 tähän polliin äänestäneistä.