Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KEVÄTkausi '11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Just. Oli ainakin ennen kiellettyä. Ei kai Matxikaan saa pistää pystyyn linjaa Hampurin ja Berliinin välillä?
Vähän googletin asian tiimoilta. Hakusanalla "kabotaasi" löytyy paljon tietoa, josta osa vanhentunutta, koska muutoksia lakiin on ilmeisesti tehty ihan lähiaikoina. Edit: kabotaasiliikenne oli EU-mailla ennen täysin rajoittamatonta vuodesta 1998, mutta uusilla EU-mailla sen piti tulla voimaan vasta 1.5.2006. Sitten siirtymäaikaa pidennettiin kahdella vuodella ja lopulta tuli tuo kabotaasin rajoitus. Tuossa melko tuore lainaus eduskunnan pöytäkirjasta:

TORSTAINA 30. SYYSKUUTA 2010 kello 16.00

Mauri Salo /kesk: Arvoisa herra puhemies! Ulkomaiset rekat käyttävät entistä enempi suomalaisia maanteitä ja kuljettavat tavaraa täällä paikasta toiseen elikkä harjoittavat tämmöistä sisäistä liikennettä maksamatta kuitenkaan minkäänlaisia maantiemaksuja, minkään näköisiä polttoaineveroja. Kysyn arvoisalta ministeriltä:
Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta tämä kilpailua vääristävä toiminta Suomessa loppuu?

Liikenneministeri Anu Vehviläinen: Arvoisa puhemies! Ensinnäkin totean, että tällä vaalikaudella on säädetty niin sanottu kabotaasilaki eli ulkomaalaiset kuljetusalan yritykset saavat täällä viikon aikana ajaa korkeintaan kolme sisäistä kuljetusta, ja se on hyvä asia, että näin on tehty.

Mutta sitten kysyitte tästä tienkäyttömaksusta. Ensinnäkin totean, että sitä ei voi säätää pelkästään ulkomaalaiselle kalustolle ja yrittäjille vaan sen pitäisi olla myös sitten kotimaiselle kuorma-autoliikenteelle. Me linjasimme kaksi vuotta sitten, kun puhuttiin tästä transitoliikenteestä, että ryhdymme valmistamaan vinjettimaksua, joka jäi valmisteluun valtiovarainministeriön puolelle, koska se luokitellaan veroksi. Siitä on ollut työryhmätyö, mutta se ei ole vielä päässyt etenemään. Mutta henkilökohtaisesti katson, että tulevaisuudessa pitää pystyä säätämään tämän tyyppisiä maksuja. Kabotaasin kieltäminen on ollut minusta hyvä asia ja se, että laitonta kabotaasia ei tällä vaalikaudella enää pystytä harrastamaan.
Tuo viimeinen sivulause on muuten aika itsevarmasti sanottu ministeriltä.
 
Viimeksi muokattu:

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Kuinkahan tilin koron kanssa käy kun raha on ollut poissa jonkin aikaa.
Luonnollisesti pankki on velvollinen korvaamaan "menetetyn" koron. Laitoin lainausmerkkeihin, koska korkohan yleensä maksetaan kerran vuodessa, joten mitäänhän mummo ei tuossa ole vielä menettänyt.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24276
Sijainti
lappeen Ranta
Kuinkahan tilin koron kanssa käy kun raha on ollut poissa jonkin aikaa.
Luonnollisesti pankki on velvollinen korvaamaan "menetetyn" koron. Laitoin lainausmerkkeihin, koska korkohan yleensä maksetaan kerran vuodessa, joten mitäänhän mummo ei tuossa ole vielä menettänyt.
Ja jos käy ilmi, että mitään korkomenetyksiä ei ole syntynyt niin mummo olkoon oikeutettu täyteen korvaukseen menettämättä jäämättömistä korkomenetyskorvauksista.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Tää on vähän niinku lottoamista. Koskahan rymähtää jättipotti ja tulee oikeasti pahaa jälkeä? Pelkästään onnen avulla on tähän mennessä selvitty suht pienin vahingoin.

Hong Kongin tuulikaappi romahti

AAMUPOSTI | Hong Kongin tavaratalon tuulikaapin katto romahti keskiviikkoiltana Riihimäellä, kun sen rakennusaineeksi käytetyt kipsilevyt kastuivat ja pettivät. Tuulikaapin päälle pääsi vettä tavaratalon tasakatolta.

Tavaratalo oli onnettomuuden sattuessa jo suljettu. Tuulikaapissa ei ollut asiakkaita ja henkilökuntakin oli poistunut paikalta. Vahinkojen arvo on kymmeniätuhansia euroja.

– Katolla olevan sadevesikaivon viemäri oli jostain syystä pettänyt. Suurin osa kauppakeskuksen katon sadevesiviemäreistä on toteutettu samalla tavalla, sanoo Hong Kongin aluepäällikkö Kimmo Snygg.

Hong Kong oli raivaustöiden ajan suljettu. Romahdus sattui pääsisäänkäynnin kohdalla.

http://www.aamuposti.fi/artikkeli/47952-hong-kongin-tuulikaappi-romahti
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Turun Sanomat: Venäjä vaatii Turkua todistamaan olemassaolonsa

Venäjä on vaatinut Turun kaupungilta todisteita olemassaolostaan, kertoo Turun Sanomat.

Turku on yrittänyt jo pitkään rekisteröidä Turku-keskusta Pietarin Suomi-taloon. Rekisteröintiprosessi on kestänyt jo lähes vuoden ajan byrokratian vuoksi.

Venäjän federaation keskusrekisteri on edellyttänyt dokumentteja kaupungin olemassaolosta. Turun yhteysjohtaja Mikko Lohikoski kertoo lehdelle, että ongelmana on todistaa juridisesti, että Turku on olemassa.

Turun kaupungista ei ole perustamiskirjaa. Lehden mukaan Venäjälle on nyt lähetetty verottajan antama kotipaikkatodistus. Kaupunginlakimies Antero Kastemaa kertoo lehdelle uskovansa, että se riittää.

Lehti kirjoittaa, että samaan ongelmaan törmätään myös EU-hankkeiden yhteydessä, kun Suomen kunnilta vaaditaan eräänlaisia kaupparekisteriotteita, joita ei ole olemassa.
Onko siis haaveeni ehkä sittenkin totta, eikä Turkua ole olemassakaan?
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Mari Kiviniemen vaalimainos sabotoitiin: "Haluatko eläimet pieniin häkkeihin"
Maanantai 11.4.2011 klo 10.26
Pääministeri Mari Kiviniemen vaalimainoksesta oli muokattu turkistarhauksen vastainen väärennös.


Kiviniemen vaalimainos sabotoitiin Lasipalatsilla Helsingissä.

Pääministeri Mari Kiviniemen vaalimainos hätkähdytti maanantaiaamuna Helsingin keskustassa. Lasipalatsin edessä olevaan vaalimainostelineeseen oli liimattu alkuperäistä mainosta muistuttava, turkistarhauksen vastainen juliste.

Sabotoidussa kuvassa vaaleanpunaisessa paidassa hymyilevän keskustajohtajan suuhun oli maalattu veriroiskeita. Muutettu teksti kuului: "Haluatko eläimet pieniin häkkeihin? Niin minäkin."

Mari Kiviniemi kannattaa avoimesti turkistarhausta.

Turkistarhaajat häiriköivät Kiviniemen vaalitilaisuutta myös viikonloppuna.

IL
Minkähän takia ne turkistarhaajat häiriköivät? Turkistarhaajatko tämän modauksen takana olivatkin?

Ha-ha-ha-hassua.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Mies uhkasi kaasulla - taloja evakuoitiin

Maanantai 11.4.2011 klo 17.04 (päivitetty klo 22.09)

Poliisi evakuoi taloja maanantaina Kajaanissa räjähdysvaaran vuoksi.

Asuntovaunuun linnoittautunutta miestä piiritettiin maanantaina päivällä viitisen tuntia Hannusrannassa Kajaanissa. Uhkatilanne raukesi iltakahdeksan jälkeen kajaanilaisen miehen antauduttua poliisille.

Keski-ikäinen itsetuhoinen mies oli soittanut hätäkeskukseen kolmen aikaan iltapäivällä. Hän kertoi ottaneensa lääkkeitä ja laskeneensa kaasua asuntovaunuunsa.

Poliisi evakuoi lähialueen talot sekä eristi alueen. Virka-apua poliisi sai Kainuun pelastuslaitokselta ja Kainuun prikaatilta, josta operaatioon otettiin Pasi-miehistökuljetusvaunu.
Tuollaista täällä tänään. Paikka on kaupungista meille 'maallemaalle' päin. Iltalehdessä koko juttu.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Suomen Kuvalehti sanoi:
Saksan energiapolitiikka on ollut viime vuosina varsin poukkoilevaa. Maan edellinen punavihreä hallitus päätti liittokansleri Gerhard Schröderin johdolla luopua ydinvoimasta vuoteen 2022 mennessä. Liittokansleri Angela Merkelin porvarihallitus kuunteli kuitenkin teollisuuden vaatimuksia ja lykkäsi luopumisen 2030-luvulle.

Fukushiman jälkeen Merkel käänsi kelkkansa ja määräsi seitsemän vanhinta ydinvoimalaa keskeyttämään tuotantonsa kolmeksi kuukaudeksi. Asiantuntijoista koottu ryhmä tarkastaa seisokkiaikana niiden turvallisuuden. Hallituslähteistä annetaan ymmärtää, että suurin osa suljetuista reaktoreista jää kokonaan pois käytöstä.

Saksa sanoo pyrkivänsä eroon ydinvoimasta niin pian kuin mahdollista. Maan ympäristöviraston mukaan se voisi onnistua vuoteen 2017 mennessä.
Tuntuu olevan näillä kaikilla hätiköijillä päällimmäisenä mielessä, että nimenomaan Fukushiman ydinvoimalaturma tappoi 30.000 japanilaista ja lisäksi samanmoinen maanjäristys ja tsunami voisi iskeä tännekin.
 
Viimeksi muokattu:

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Tuntuu olevan näillä kaikilla hätiköijillä päällimmäisenä mielessä, että nimenomaan Fukushima tappoi 30.000 japanilaista ja samanmoinen maanjäristys ja tsunami voisi iskeä tännekin.
No kun Suomessa on niitä ydinvoimaloita, niin ensin Olkiluotoon tai Lovissan tulee fukushima, niin sitten meilläkin on tsunamia ja maanjäristystä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
No kun Suomessa on niitä ydinvoimaloita, niin ensin Olkiluotoon tai Lovissan tulee fukushima, niin sitten meilläkin on tsunamia ja maanjäristystä.
Tuli kyllä tarkkaan copypastettua teksti, mutta ajattelupuoli jäi taas vähän syrjään:eek:
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Vihreillähän on mun käsittääkseni ollut vaikeuksia saada vaalirahoitusta yrityssektorilta. Hyvä kun yritteliäisyyttä kuitenkin on.
Vihreiden ehdokas pidätettiin viinan trokaamisesta

Tiistai 12.4.2011 klo 10.48 (päivitetty klo 12.10)

Oulun lähialueen seurakunnan pastoria epäillään viinan trokaamisesta, kertoo Raahen Seutu..
Poliisi epäilee Pekka Elonheimoa alkoholirikoksesta.

Epäilty pastori Pekka Elonheimo on vihreiden eduskuntavaaliehdokas.

Oulun vihreät lähetti asiasta tiedotteen tiistaiaamuna. Puolue ei hyväksy ehdokkaan laitonta toimintaa ja irtisanoutuu hänen tekemisistään.

- Kun Elonheimo valittiin ehdokkaaksi, mitään vihiä mistään rikollisesta toiminnasta ei tullut tietoomme, vaikka selvitimme ehdokkaan taustat. Meidän kantamme on, että rikollinen toiminta on aina tuomittavaa, sanoo Oulun vaalipiirin Vihreät ry:n puheenjohtaja Paula Pohjanrinne.

Raahen Seutu uutisoi tänään, että poliisi otti alkoholirikoksesta epäillyn Elonheimon kiinni perjantaina. Hänen epäillään myyneen ja välittäneen viinaa omassa asunnossaan, josta löytyi huomattava määrä alkoholia.

- Ehdokaslistoilta häntä ei voi ottaa pois, mutta emme enää kampanjoi hänen puolestaan. Hänenkään ei ole enää mahdollista jatkaa kampanjointia. Toivottavasti hän ei enää kampanjoi, vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi sanoi Iltalehdelle maanantaina.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös