Kostoksi purit porkkanaa ja lanttua?Pyydän anteeksi kaikilta avautumistani. Olin tullut iltamista kotiini ja yhtäkkiä minut valtasi SILMITÖN RAIVO MAAILMAA KOHTAAN.
Maistuiko rähinäviina? :alppu:Pyydän anteeksi kaikilta avautumistani. Olin tullut iltamista kotiini ja yhtäkkiä minut valtasi SILMITÖN RAIVO MAAILMAA KOHTAAN.
Älä hitossa pyytele anteeksi. Postauksesi oli ihan hyvä...siis sellainen mihin eri mieltä olevan oli helppo vastata. Pidä vaan puolesi... tuskinpa tuo vähän räväkämpi viestisi ketään loukkasi.Pyydän anteeksi kaikilta avautumistani. Olin tullut iltamista kotiini ja yhtäkkiä minut valtasi SILMITÖN RAIVO MAAILMAA KOHTAAN.
Mä ainakin loukkaannuin niin hitosti.Älä hitossa pyytele anteeksi. Postauksesi oli ihan hyvä...siis sellainen mihin eri mieltä olevan oli helppo vastata. Pidä vaan puolesi... tuskinpa tuo vähän räväkämpi viestisi ketään loukkasi.
Lisäksi kasvisruokien popsimiseen liittyy sellainen piirre, että vegetarismisadistit kyselevät about sekunnin välein no onko hyvää? Eikö olekin yhtä hyvää, kun liharuuat? Ja terveellisiäkin ovat, syödään näitä tästä lähtien joka päivä, eiks jeh?
Tuollainen on kieltämättä varsin ärsyttävää, ikään kuin tivaaja itse ei uskoisi sapuskan olleen hyvää, vaan pyrkii hokemalla vakuuttamaan itse itsensä.Toi on helvetin rasittavaa kyllä. Eikä riitä että syönnin aikana tivataan taukoamatta, mutta sen jälkeenkin selostetaan suu vaahdossa koko ilta miten siitä saakin niin hyvää..
Ihan tarpeeksi monesta. Eihän kasvissyönti suinkaan ole mikään uusi keksintö.Nomi: monestako kasvissyöjästä on kokemusta? Siis niistä, joiden edellä sanoit kyselevän taukoamatta ruuan maistuvuudesta ja aggressiivisesti markkinoivan kasvissyöntiä kokonaisvalinnaksi lihansyönnin tilalle?
Odotin hieman eksaktimpaa vastausta.Ihan tarpeeksi monesta. Eihän kasvissyönti suinkaan ole mikään uusi keksintö.
Aamen. Ihan sairasta tämä viljan väkisin tuputtaminen. Varmaan jotain jääräpää-Puskaa tämäkin, jota varmaankin jaksetaan lobata kovasti tuottajien toimesta.Miksi hitossa sitä viljaa pitää viljellä niin paljon? Suomessakin pitäis siirtyä pelkästään lihantuotantoon. Turha täällä on maataloustuilla kasvatella kitukasvuista viljaa, jolla saadaan kansa sairaaksi.
Niin kuin vanha vitsi menee: "Mistä tunnistaa vegaanin illalliskutsuilla? Hän ilmoittaa itsestään."
Onko kanuutta muka oikeasti edes olemassa? Tarkoitan, että onko kana edes mikään originelli eläin? Eikö se ole vähän niinkuin lehmä, jonka ihminen on kehittänyt jotta saadaan paljon maitoa ja lihat ja sisäelimet päälle?Kylläpä eroaa. Kyseessä ei ole vain "onnellinen" lattiakanala, vaan kanalassa on ikkunat ja orret ja kesäisin kanat pääsevät ulos. Kuivekemateriaalit yms. on luonnollisia ja kanat pääsevät toeteuttamaan kanuuttaan mm. kuopimalla ja etsimällä jyviä kuivikkeen seasta. Ja lisäksi tietty ravinto on luomua. Kanoilla on myös enemmän tilaa per kana kuin tavallisessa lattiakanalassa.
Olen kerran käynyt häkkikanalassa. Hyi helvetti.
Valitettavasti hedelmätkin on jalostettu lähes sokeriksi. Samalla kaikki vitamiinit ja hivenaineet ovat niistä kadonneet.Kasvissyönti olisi hyvä vaihtoehto energiataloudellisesti. Jokainen energiaporras hukkaa 90 % energiasta. Evoluutiosta tuttujen syiden vuoksi on kuitenkin vaikea suositella kenellekään 100 % kasvisruokavaliota. Mutta lihan määrää voisi vähentää ja syödä enemmän vihanneksia ja hedelmiä.
Mites pippuri? Ei se kovin makealta maistu minusta.Valitettavasti hedelmätkin on jalostettu lähes sokeriksi. Samalla kaikki vitamiinit ja hivenaineet ovat niistä kadonneet.
Kanan historiaOnko kanuutta muka oikeasti edes olemassa? Tarkoitan, että onko kana edes mikään originelli eläin? Eikö se ole vähän niinkuin lehmä, jonka ihminen on kehittänyt jotta saadaan paljon maitoa ja lihat ja sisäelimet päälle?
Kiitos. Kanuus hyväksytty. Entä lehmyys?Kanan historia
Kesykanat polveutuvat Kaakkois-Aasian viidakkokanoista, joista punaviidakkokana (Gallus gallus),[1] srilankanviidakkokana (Gallus lafayettei),[1] harmaaviidakkokana (Gallus sonnerati)[1] ja viherviidakkokana (Gallus varius)[1] ovat yhä olemassa. Nykyiset kesykanat ovat edellisistä lähinnä punaviidakkokanaa; muut lajit eivät ainakaan enää kykene lisääntymään kanojen kanssa. Vuonna 500 eaa. persialaiset toivat sotasaaliinaan taistelukukkoja kotimaahansa. Persiasta kana levisi Turkkiin ja Egyptiin. Kanalla oli aluksi vain urheilullista ja uskonnollista käyttöä, ravintona sitä hyödynnettiin kieltojen purkamisenkin jälkeen vain köyhimmän kansanosan parissa.
Vuoden 100 jaa. tienoilla kana oli kotieläimenä jo levinnyt Eurooppaan Kreikan ja eteläisen Venäjän kautta. Rooman valtakunnan aikoihin kanankasvatus lisääntyi voimakkaasti. Vanhojen käyttömuotojen lisäksi kananlihan syöminen yleistyi, kanojen avulla alettiin myös ennustaa ja niihin liitettiin erilaisia uskomuksia. Suomeen kana tuli rautakaudella 300–1300 jaa. Sitä kasvatettiin aluksi kartanoissa. Talonpoikaisväestön keskuuteen kana alkoi levitä 1800-luvun lopulla.[2] Suomessa kanoja kasvatetaan enemmän, kuin missään muussa Pohjoismaassa.lähde?
Useimmat kanarodut on jalostettu 1800-luvulla, mutta vasta 1900-luvun puolella alettiin kanoja pitää lihan- ja munantuotannossa teollisessa mitassa. Koneellinen haudonta mahdollisti suurien eläinmäärien tuottamisen, ja sukupuolilajittelu puolitti alkukasvatettavien poikasten lukumäärän. Kananmunien kysyntä kasvoi kansan opittua syömään niitä, joten tuotantoa tehostettiin.
Lattiakanaloiden eläinmäärät kasvoivat, samaten lintujen sairaudet ja hoitajien työmäärä lisääntyivät. Britanniassa 1950-luvulla kehitetyt häkkikanalat yleistyivät 1970-luvulla ja mahdollistivat tilojen eläinmäärien valtavan kasvun.