Venäläistä racingia

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11219
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Hienoja kuvia, mutta ei kovin venäläisiä vaan neuvostoliittolaisia. Taitaa isompi osa olla venäläisten miehittämistä maista (Viro, Latvia, Liettua). Toivo Asmer erottuu ihan omalla nimellään.
 

speedman

race is in my head
Liittynyt
26.10.2008
Viestit
1388
Se kaveri joka rakensi niitä Estec Cavor tms autoja Virossa ei kyllä jäänyt Adrian Reynard:sta yhtään jälkeen. Jos Dallara tms olisi kaverin pestannut, olisi saanut erittäin pätevän kilpa-autoinsinöörin riveihinsä.
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Se kaveri joka rakensi niitä Estec Cavor tms autoja Virossa ei kyllä jäänyt Adrian Reynard:sta yhtään jälkeen.
Kavorin ("Estonia") nettisivut ovat vielä osittain olemassa. Historiikkia tästä: http://www.kavor.ee/ajalugu/ajalugu.htm

Ensimmäisen Estonian suunnitteli Ants Seiler apunaan Väino Paasiku ja Roland Kruuk. Estonia 4:sta vastasi Jaan Küünemäe ja Estonia 5:n piirsi Roman Bertelov.

Estonia 21 vuodelta 1981 oli ensimmäinen Raul Sarapin suunnittelema kärry. Sarap kaiketi suunnitteli kaikki loput Estoniat.


Esttecin teki ymmärtääkseni täysin eri porukka.
 

Kokkis

Well-known member
Liittynyt
5.10.2001
Viestit
85
Sijainti
Eesti
Raul Sarap suunnitteli 80-luvulla vielä Estonia 24:n ja Esttec 884 oli tämän auton edelleenkehitelmä ja Sarapin ja saksalaisten kanssa perustetun yhteisyrityksen tekemä. Loput Estoniat (25,26) olivat muiden suunnittelemia.
Virolaiset kilpurit olivat kyllä omalla tavallaan hienoja, mutta 90-luvulle tultaessa rakenneratkaisuiltaan ja aerodynamiikaltaan auttamattomasti vanhentuneita. Tyyli kilpa-autonsuunnittelussa muuttui noihin aikoihin, laatu nousi aivan uudelle tasolle ja tässä pelissä ei enää olisi pärjätty muita kopioimalla ja eyeball-suunnitelulla. Kavorin formulanvalmistus loppui käytännössä 90-luvun puolivälissä, kun NL:n aikaiset raaka-ainevarastot ehtyivät. Esttec sai valmiiksi ilmeisesti kuusi omaa autoa ja ajatti jonkun aikaa Ott Vanaseljaa Raltin RT-31:llä pohjoismaisissa kisoissa.
 
Ylös