Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '11-'12

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

tieri

Banned
Liittynyt
12.3.2009
Viestit
571
Kuolemantuottamus tai törkeä kuolemantuottamus lienee murhaa osuvampi termi.
Eihän ole! Ottaa huomioon tuon lähteen, jos se että pendoliinon katosta tippuu yksi(!!) peneli on pendolinon katon romahtamista on tämä vähintään kansanmurha tai rikos ihmisyyttä vastaan. :yuck:
 

tieri

Banned
Liittynyt
12.3.2009
Viestit
571
Tuhannet työpaikkaromanssit johtavat avo- tai avioliittoon @HS.fi
Taas työttömiä sorretaan. Ei saa elämänkumppania (lue: piparia) kun ei ole työtä. Tämä on selkeää kansan jalostusta. Työttömien geeniaines poistetaan kansallisesta geenipoolista ja näin varmistetaan suomen kilpailukyky tulevaisuudessakin.

Noin on oltava, eihän tuo muuten ole edes mikään uutinen vaan itsestään selvyys.
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Ensin soitta äidilleen ja sitten lähtee hanee...:eek::rolleyes:

Kapteeni soitti äidilleen heti turman jälkeen: "On tapahtunut jotain kamalaa"

Costa Concordian kapteenia, 52-vuotiasta Francesco Schettinoa epäillään useista henkirikoksista. Hänet on viety vankilaan Grosseton maakunnan vankilaan.

Kapteeni ehti heti turman jälkeen soittaa 80-vuotiaalle äidilleen, kertoo italialainen nettisivu Tgcom24. Kello oli tässä vaiheessa viisi aamulla.

- Äiti, on tapahtunut jotain kamalaa. Mutta älä huolehdi. Yritin pelastaa matkustajat, Schettino kertoi äidilleen.

- Voi mennä vähän aikaa, ennen kuin voimme taas puhua. Mutta älä huolehdi, hän jatkoi.

Kapteeni puhui lisäksi veljensä kanssa, joka on myös merimies. Schettino oli yrittänyt selittää, mitä tapahtui.

Kapteenin sisko on puolustanut julkisuudessa veljeään, jota syytetään haaksirikosta, kuolemantuottamuksista ja siitä, että miehistö jätti laivan, ennen kuin kaikki matkustajat oli saatu pelastettua. Yleinen sääntö on, että kapteeni jättää laivan viimeisenä. Schettino kiistää väitteet. Hänen mukaansa karia ei ollut merikartassa ja miehistö todella poistui laivasta viimeisenä.

- Franco on pikkutarkka ihminen, hieno kapteeni ja hän puhuu totta, Schettinon sisko Julia kertoi Tgcom24:n mukaan.

MARI JULKU
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Valmistetaan linjalla 100 tuliterää Saabia, jotta ne voidaan paalata romuttamolla heti tehtaalta ulos tultuaan. What?!

Saabin tuotanto käynnistyi uudelleen

Tuotantolinjalla seisseet satakunta autoa on tarkoitus tehdä valmiiksi ennen tuotantolinjan purkamista.

Nämä viimeiset sata autoa yhtä lukuun ottamatta romutetaan saman tien.
Saabin alasajoa johtavan ryhmän hallitus on tehnyt tällaisen, vaikeasti ymmärrettävän, päätöksen.
Ainoastaan yksi Saab 9-5 Sport Combi säilytetään Saabin museoon.

Viime mainitun kohtalo on niin ikään avoin ja museo onkin tällä hetkellä suljettuna. Se voidaan avata uudestaan vasta, kun Saabin alasajo on saatu päätökseen. Yhtiön kaikki osat museota myöten ovat myynnissä ja tarjoukset on jätettävä tammikuun 20. päivään mennessä.

Trollhättanissa lähellä museota sijaitsevat Innovatum Technology Park on jättänyt tarjouksen yhdessä Ruotsin Saab-kerhon ja SaabsUnitedin kanssa. Tämä voisi olla hyvä ratkaisu, joka säästäisi museon, tai sitten Trollhättanin kaupungin pitäisi hankkia museo omistukseensa.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Valmistetaan linjalla 100 tuliterää Saabia, jotta ne voidaan paalata romuttamolla heti tehtaalta ulos tultuaan. What?!
Uutisesta ymmärti sen, että ovat tuotantolinjalla seisovia osakokonaisuuksia. Ehkä firman omistajat tuumivat, että paremmin likvitoidaan nämä rahaksi toimivina autoina, kuin varaosina. Hommalle kun pistetään päätös ja varaosakauppa jää sitten jonkun toisen hoidettavaksi.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Oho, tämä saattaa olla lääkepuolella vielä iso juttu.
Nyt kun vielä saisi etiäisen, notta mikä lääkepulju jauhaa 5 vuoden päästä Hovenian oksista tätä taikahotaa.

Tutkimus: Aasialaisen puun ainesosa estää humalan ja krapulan
Helsingin Sanomat

Aasialainen puu voi lähivuosina tuoda avun monelle alkoholistille. Eläinkokeissa se esti rottia humaltumasta huomattavasta alkoholimäärästä huolimatta ja mitätöi krapulan.

Kiinassa ja Koreassa Hovenia dulcis -puun uutteita on käytetty satoja vuosia krapulan estäjänä, ja siitä tehtyjen tuotteiden uskotaan suojelevan maksaa alkoholin vaikutuksilta. Maksaa suojelevia ainesosia onkin tunnistettu useita, mutta humaltumista estävän vaikutuksen uskotaan johtuvan puun sisältämästä dihydromyrisetiinistä.
Kalifornian yliopiston tutkijat testasivat dihydromyrisetiinin vaikutusta humaltumiseen rotilla. He ruiskuttivat rottiin alkoholimäärään, joka ihmisellä vastaisi 15-20 tuopin juomista kahdessa tunnissa. Tämän jälkeen rotat pantiin selälleen V:n muotoiseen painaumaan, ja tutkijat tarkkailivat, kuinka nopeasti ne pääsevät jaloilleen.

Tulokset osoittivat dihydromyrisetiinin tehon humaltumisen estäjänä. Pelkkää alkoholia saaneilta rotilta kesti noin 70 minuuttia keplotella jaloilleen, kun taas alkoholia ja dihydromyrisetiiniä saaneet rotat olivat jaloillaan viidessä minuutissa.
Dihydromyrisetiiniä saaneet rotat eivät myöskään osoittaneet krapulan merkkejä. Sokkelotestissä pelkkää alkoholia saaneet rotat kyyhöttivät liikkumattomina sokkelon nurkassa, mutta dihydromyrisetiiniryhmän rotat käyttäytyivät normaalisti.

Dihydromyrisetiiniä saaneet rotat näyttivät myös menettävän aikaa myöten kiinnostuksensa alkoholiin. Normaalisti, jos rotille tarjotaan säännöllisesti suuria alkoholimääriä, ne tulevat siitä riippuvaiseksi, ja valitsevat juomaksi mieluummin alkoholin kuin veden.

Kun tutkijat seurasivat rottia kolmen kuukauden ajan, he havaitsivat, että dihydromyrisetiiniryhmän rotat joivat alkoholia vain neljänneksen siitä määrästä, mitä addikoituneet rotat yleensä juovat.

Dihydromyrisetiinin vaikutukset mitätöityivät, jos rotille annettiin flumatseniilia, jota käytetään bentsodiatsepiinien vaikutuksen kumoajana. Koska flumatseniili sitoutuu aivojen GABA-reseptoreihin, koe vahvisti käsityksen GABA-järjestelmän ja humaltumisen yhteydestä.
Toisin sanoen alkoholin humalluttava vaikutus johtuu sen sitoutumisesta GABA-reseptoreihin, ja dihydromyrisetiini estää tämän sitoutumalla samoihin reseptoreihin alkoholin sijasta.
Tutkijat aikovat siirtyä ihmiskokeisiin nopealla aikataululla.

Tutkimuksen julkaisi Journal of Neuroscience.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Nuorisosäätiön vaalirahoitusta pengotaan oikeudessa

Maanantai 16.1.2012 klo 02.21

Vaalirahoituksessa ryvettyneen Nuorisosäätiön toimia aletaan puida tänään oikeudessa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut tukun syytteitä, jotka liittyvät säätiön jakamaan poliittiseen tukeen.

Syytteiden mukaan Nuorisosäätiö jakoi yli 90 000 euroa vaalitukea ja rikkoi omia sääntöjään. Syyttäjä uskoo, että hallituksen piirissä linjattiin tuesta säätiön kannalta merkityksellisille tahoille.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syytteet.

Jutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa valmisteluistunnolla.

STT
Kuinka sattuikaan tuon jutun käsittelyn alkaminen juuri vaalien alusviikolle. Mahtaa (keskimmäinen) Paavo joutua eräänkin kerran vastaamaan Nuorisosäätiötä koskeviin kysymyksiin, vaikka ei tainnut itse ollakaan kytköksissä tuohon juttuun.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kuinka sattuikaan tuon jutun käsittelyn alkaminen juuri vaalien alusviikolle. Mahtaa (keskimmäinen) Paavo joutua eräänkin kerran vastaamaan Nuorisosäätiötä koskeviin kysymyksiin, vaikka ei tainnut itse ollakaan kytköksissä tuohon juttuun.
Kuntauudistus nouseekin sitten käsittelyyn vasta sen jälkeen kun Niinistö on valittu pressaksi. Ovelaa peliä kokkareilta.:eek:
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Sitä voi miettiä että ketkä vuotivat listan julkisuuteen..
Kuulin viikonloppuna, että oli taktinen veto vuotaa lista julkisuuteen kuukauden etuajassa. Pahimmat kuohut ehtivät jo purkautua ja laantua ja niiden pohjalta tehdään muutoksia ja 'virallinen ehdotus' julkaistaan alkuperäisessa aikataulussa. Silloin sanotaan, että se aiemmin nähty versio ei ollut aito.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Nousee muuten ihan helvetinmoinen elämä Hangossa tuosta kuntauudistuksesta josjakun pitäis liittyä Raaseporiin.:ahem:

Nimittäin Hangosta tulee silloin osa ruotsinkielistä kuntaa, jolloin mm. kaikki katukyltit joudutaan vaihtamaan niin, että kadunnimet on ylempänä ruotsiksi ja alla suomeksi.:thumbfh:

Asuu sitten faijakin Enstigenillä eikä Katajapolulla.:nope:
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös