Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '11-'12

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

K. August

Well-known member
Liittynyt
25.11.2010
Viestit
2405
Nousee muuten ihan helvetinmoinen elämä Hangossa tuosta kuntauudistuksesta josjakun pitäis liittyä Raaseporiin.:ahem:

Nimittäin Hangosta tulee silloin osa ruotsinkielistä kuntaa, jolloin mm. kaikki katukyltit joudutaan vaihtamaan niin, että kadunnimet on ylempänä ruotsiksi ja alla suomeksi.:thumbfh:

Asuu sitten faijakin Enstigenillä eikä Katajapolulla.:nope:
Suomen- ja ruotsinkielisiä kuntia ei sais minusta kyllä pakolla yhdistää.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Suosittu virustutka hakkerin hampaissa - onko kotikoneesi vaarassa?

16.01.2012

Norton Antivirus -ohjelmiston lähdekoodi on joutunut ulkopuolisten käsiin.

Yama Tough -niminen hakkeri on ilmoittanut, että hän on saanut suositun virustutkan lähdekoodin haltuunsa. Hän on kertonut Twitterissä, että koodi lähtee jakoon kokonaisuudessaan huomenna.

Viime viikkoina hakkeri on julkaissut otteita Symantecin muiden ohjelmien lähdekoodista. Hän väittää hankkineensa tiedot Intian hallituksen servereiltä.

Norton Antivirus on Symantec-ohjelmistoyhtiön lippulaivatuote. Sitä myydään laajalti myös Suomessa.
Just joo.
 

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki
No nyt se paatti uppoaa kokonaan?

Costa Concordia uppoamassa, pelastajat evakuoitu

Laiva on liikkunut jo useita senttejä.


Kyljellään makaava Costa Concordia on alkanut liikkua ja pelastajat on jouduttu evakuoimaan. Asiasta kertoo italialaislehti La Repubblica.

Käsky evakuoida pelastajat annettiin hetki sitten. Laiva on vajonnut muutamassa minuuteissa useita senttejä ja se on liikkunut myös sivusuunnassa. Ihmisten etsintä on toistaiseksi lopetettu.

- Kuulimme kovan äänen ja pakenimme paikalta, paikalla ollut sukeltaja kertoo La Repubblicalle.

Laivan liikkuminen on ensimmäinen merkki siitä, että se on uppoamassa meren syvyyksiin. Huolta aiheuttaa myös täynnä polttoainetta oleva laivan tankki, joka voi aiheuttaa alueella ympäristökatastrofin.
 

Makkonen

Guest
Onko muuten missään kerrottu kuinka syvissä vesissä paatti on? Ei ole ainakaan omaan silmään osunut.
Epävarma muistikuva eilisistä uutisista olisi, että on tällähetkellä 27m syvydessä, vieressä 70m syvää johon voi upota.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Onko muuten missään kerrottu kuinka syvissä vesissä paatti on? Ei ole ainakaan omaan silmään osunut.
Muistelen lukeneeni, että nyt siinä on vettä vain joku 23 metriä, mutta ihan "muutaman metrin" päässä on jyrkänne 70 metriin.

Ahas. Olin hitaampi. Kauempaa kestää ...
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Lukemani ja kuulemani perusteella siinä on vettä noin 25 metriä, mutta ihan lähellä on 70 metrin syvää, se pudotus on äkkijyrkkä.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Muistelen lukeneeni, että nyt siinä on vettä vain joku 23 metriä, mutta ihan "muutaman metrin" päässä on jyrkänne 70 metriin.

Ahas. Olin hitaampi. Kauempaa kestää ...
Liian läheltä rantaa kun ajaa, saattaa olla jopa alle 5m tyhjää ja tulla kivi pohjan läpi :eek:
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Oisko kellään mitään käsitystä kuinka syvää on siinä missä se paatti pötköttää?
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Mihinkähän syvyyteen se laiva oikein upposi? Olisiko tietoa?
 

Makkonen

Guest
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119410-kolme-koiraa-loytyi-kuolleena-–-”ammuttu-ja-puukotettu”

Poliisi tutkii törkeää eläinsuojelurikosta Nastolassa. Paikkakunnalta on löytynyt kolme kuollutta koiraa, joista kaksi on kuollut teräaseella ja yksi ampuma-aseella aiheutettuihin vammoihin.
Koirien omistajat ovat poliisin tiedossa. Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että kumpikaan omistajista olisi itse lopettanut koirat, mutta heidän osuuttaan tapaukseen tutkitaan. Poliisi epäilee omistajien antaneen lopettamisen tehtäväksi kolmannelle henkilölle, "sillä omistajat ovat harkinneet koirista luopumista, myymistä tai lopettamista".

Tätä epäillään myös poliisin hankkiman eläinlääkärin arvion vuoksi. Arvion mukaan varsinkin teräaseella tehdyt vammat ovat sellaisia, ettei niitä ole voinut tehdä koirille tuntematon henkilö.

Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä eläinsuojelurikoksena ja tulee kuulustelemaan tämän viikon aikana tapaukseen liittyviä henkilöitä. Koirat olivat isokokoisia Etelä-Venäjän paimenkoiria
:mad: :(

Vihaksi pistää.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
yle sanoi:
Enduron viisinkertainen maailmanmestari Mika Ahola, 37, on kuollut.
Aholan lähipiiri on vahvistanut YLE Urheilulle, että Ahola kuoli sunnuntai-iltana barcelonalaisessa sairaalassa.
YLE Urheilun saamien tietojen mukaan Aholan kuoleman aiheutti sisäelinvamma. Ahola kertoi vuodenvaihteessa päättävänsä loistokkaan endurouransa.
Ahola voitti urallaan viisi peräkkäistä maailmanmestaruutta ja oli mukana seitsemän kertaa voitokkaassa Six days -endurojoukkueessa. Ahola on voittanut myös Päijänteen ympäriajon kuusi kertaa.
Nuorena meni. RIP.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Poliisi tutkii pantasuden ampumista törkeänä metsästysrikoksena

Turun Sanomat 15.1.2012 22:21:39
(Päivitetty 16.1.2012 12:19:24)

Yläneen susilauman pannoitettu alfasusi ammuttiin käsittämättömän virheen seurauksena sunnuntaina Pöytyällä. Poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena. Poliisin mukaan kuultavana on kymmeniä jahtitapahtumassa mukana olleita metsästäjiä.

– Vie paljon aikaa, ennen kuin saamme kuultua kaikkia osallisia. Todennäköisesti tutkinta kestää kuukausia, kertoo tutkijana jutussa toimiva rikosylikonstaapeli Lassi Harala Varsinais-Suomen poliisilaitokselta.

– Lähtökohtaisesti en pysty sanomaan muuta kuin että asiaa tutkitaan. Aikanaan sitten selviää, miten tällainen tapahtuma pääsi sattumaan ja onko siinä tapahtunut rikos.

Mikäli asiassa todetaan tapahtuneen rikos, asia etenee myöhemmin syyttäjälle. Päävastuullisia poikkeusluvan perusteella järjestetyn jahdin epäonnistumisesta ovat luvan haltija ja hänen jälkeensä jahdin organisoinnista vastanneet henkilöt.

Rikoslaissa suden tappaminen ilman lupaa on lähtökohtaisesti törkeä metsästysrikos, josta tuomitaan vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi vankeuteen.

Pantasuden lisäksi jahdissa ammuttiin myös saman lauman nuori, pannoittamaton yksilö. Sen kaatamiseen Suomen Riistakeskus myönsi viime viikolla poikkeusluvan. Luvan ehtona oli, että nuori susi tavoitettaisiin pihavierailulta.

Alfayksilöihin poikkeuslupa kielsi kajoamasta.

Varsinais-Suomen susikeskustelussa on saavutettu vihdoinkin ainakin virallinen yksimielisyys. Sekä poliisi, Suomen Riistakeskus, susijahtiin osallistuneet metsästäjät että luonnonsuojelupuoli pitää tapausta erittäin vakavana epäonnistumisena.


Myös maa- ja metsätalousministeriö on ilmoittanut pitävänsä erittäin valitettavana Pöytyän sudenmetsästyksen lopputulosta.

– Lupaehdot oikeuttivat yhden suden ampumiseen, nyt niitä on ammuttu kaksi. Kaiken lisäksi toinen ammutuista on alfayksilö, jota ei missään nimessä saanut tappaa, toteaa Varsinais-Suomen riistapäällikkö Mikko Toivola Suomen Riistakeskuksesta.

– Lupaehtojen mukainen jahti on epäonnistunut erittäin pahasti.

Ministeriö mukaan Suomen riistakeskuksen lupapäätöstä oli asianmukainen.

Molemmat ammutut sudet ovat tällä hetkellä poliisin hallinnassa Loimaan poliisiasemalla. Ne toimitetaan tutkittaviksi Ouluun Eviraan.

Epäonnistuneessa jahdissa jahtipäällikkönä toiminut Marko Setälä Mynämäen riistanhoitoyhdistyksestä pitää tapausta valitettavana. Setälän mukaan jahtiin osallistuneita 130 asemiestä oli ankarasti kielletty ampumasta kumpaakaan alfayksilöä.

– Kyse oli pahasta työtapaturmasta ja puhtaasta vahingosta, pettynyt Setälä selvittää.

Toivolan mukaan ylimääräisen suden ampuminen voi johtaa epätoivottuihin seurauksiin.

– Poikkeusluvan tarkoitus oli hillitä susien pihakäyntejä. Kun alfayksilö tapetaan, lauman dynamiikka häiriintyy pahasti. Seurauksena voi olla täysin luvan tarkoituksen vastaisesti pihakäyntien lisääntyminen, Toivola toteaa.

Setälän mukaan jahti alkoi poikkeusluvan mukaisesti Pöytyällä sunnuntaina kello 10, kun noin 40 metrin päästä asuinrakennuksesta löydettiin nuoren suden jäljet.

– Ajossa nuori susi sai osuman, mutta jatkoi matkaansa. Noin kolmen aikaan iltapäivällä eräällä peltoaukealla odottaneille miehille tuli tieto aukeaa lähestyvästä haavoittuneesta sudesta, Setälä kuvailee.

Kyseessä olikin kirkkaankeltaisella lähetinpannalla varustettu alfanaaras. Setälän mukaan panta oli niin tummunut, etteivät miehet nähneet sitä.

– Lisäksi alfanaaraan juoksu oli epänormaalia. Se käyttäytyi kuin haavakko, jolloin ampuja oletti sen olevan haavoittunut susi, Setälä sanoo.

Pantasuden juoksu loppui luotiin. Melkein heti perään toinen metsästäjä ampui myös haavoittuneen nuoren suden.

Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen kuuli kahden suden ampumisesta tuoreeltaan sunnuntaina.

– En ymmärrä, miten jahdissa on voitu mokata näin täydellisesti. Joko ei osata yhtään matikkaa tai sitten tarkoitus olikin tämä, Lyytinen sanoo.

Lyytisen mukaan alfanaaraan menetys on pannut susilaumassa pakan totaalisen sekaisin.

– Johtajanaaras on äärettömän merkityksellinen lauman toiminnassa. Nyt on pelkkä arvoitus, miten loput sudet käyttäytyvät, Lyytinen pohtii.

– Jos ongelmasusia halutaan tehdä, yksi keino on ampua nuorilta susilta emo pois.


Lyytinen pitää poliisin roolia nyt erittäin tärkeänä.

– Toivottavasti poliisi tutkii tämän paremmin kuin normaalisti, Lyytinen toteaa.
Lähde: http://www.ts.fi/online/kotimaa/299450.html

Tällainen uutinen Turun Sanomissa. Kolme viimeisintä nettikommentoijaa silti kommentoi seuraavasti:
Miksi, miksi, miksi ei?
Voi hyvät hylpyrät tätä susien suojelua! Sudethan lisääntyvät vaivoiksi asti, miksi, oi miksi niitä ei passaa ammuskella ilman sen kummempia lupia sekä pihapiiristä että vähän kauempaakin?!?

Sudenkaato'vahinko'
No voi herrankiesus.ammuttu 'vahingossa' susi??
Ampukaa ne loputkin, saavat ihmiset ja heidän lemmikkieläimet olla rauhassa.
Noita Susia ei suomessa kukaan kaipaa.

Hyvä hyvä!
No mikäs virhe se nyt on, jos saadaan pahantekijöitä tuplana pois ihmisten piharauhaa häiritsemästä? Susia piisaa kyllä ja lisää tulee tilaamattakin.
Lukikohan näistäkään kaistapäistä kukaan tuota uutista.

Jos haluaisi surkean analogian heittää, niin vois mennä potkimaan jotain karhun poikasta, koska se haisee pahalle. Sitten jälkeenpäin ihmeteltäisi, miksi se emo tuli vetelemään multa päänahkaa irti.

Melkoista putkijuoksua tässä apinoiden maassa.
 
Viimeksi muokattu:

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Päivän hesarissa sivulla A6 Ruotsin puolustusministeri on huolissaan Suomen puolustusmenojen leikkauksista. No, niin olen miekin, mutta vähän kummalliseksi kyseisen lausunnon tekee se että vastikään Ruotsi leikkasi, ei niinkään puolustusmenojaan, mutta puolustuskykyään siirtymällä mitättömän pieneen ammattiväkeen. Onko Ruotsissa edelleen valloillaan se lähes tuhatvuotinen doktriini, että taistellaan viimeiseen suomalaiseen saakka..?
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Päivän hesarissa sivulla A6 Ruotsin puolustusministeri on huolissaan Suomen puolustusmenojen leikkauksista. No, niin olen miekin, mutta vähän kummalliseksi kyseisen lausunnon tekee se että vastikään Ruotsi leikkasi, ei niinkään puolustusmenojaan, mutta puolustuskykyään siirtymällä mitättömän pieneen ammattiväkeen. Onko Ruotsissa edelleen valloillaan se lähes tuhatvuotinen doktriini, että taistellaan viimeiseen suomalaiseen saakka..?
Eikös niiden pääasiallinen doktriini ole se, että kriisinhallinta on numero yksi, maanpuolustus vasta sijalla kaksi.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Onko Ruotsissa edelleen valloillaan se lähes tuhatvuotinen doktriini, että taistellaan viimeiseen suomalaiseen saakka..?
Totta helvetissä. Mitä sitä nyt parasta, helpointa, riskittömintä ja halvinta menetelmää vaihtamaan.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Eikös niiden pääasiallinen doktriini ole se, että kriisinhallinta on numero yksi, maanpuolustus vasta sijalla kaksi.
Sitä pidin niin itsestään selvänä, etten vaivautunut edes mainitsemaan. Jos se ei jollekin ollut, niin pahoittelen. Näin siis todella on. Suomen puolustusvoimien tehtävät ovat tärkeysjärjestyksessä Suomen sotilaallinen puolustaminen, muiden viranomaisten tukeminen ja kansainvälinen kriisinhallinta. Ruotsissa meidän kolmonen on ykkönen.
Olihan se käytännössä haistettavissa jo silloin jokunen vuosi takaperin kun Ruotsi pyysi Suomelta ja Norjalta tukea Pohjois-Ruotsin ilmatilan valvontaan (!).. silti tuntuu edelleen uskomattomalta kuinka vasemmalla kädellä länsinaapurissa näitä juttuja käsitellään.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Päivän hesarissa sivulla A6 Ruotsin puolustusministeri on huolissaan Suomen puolustusmenojen leikkauksista.
Pääkirjoitussivulla oli vielä mielenkiintoisempi amiraali Klenbergin kirjoitus. Aika painavasti Klenkka näkemyksensä pudotteli.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös