Ultra Bran paluukeikka

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Erikoista ettei tämä aihe ole vielä saanut omaa ketjua tai edes kummoistakaan huomiota.

Olkoonkin, että se liittyy käytävään presidentinvaalikampanjaan, niin ainakin itse olen iloinen ja innoissani ihan vaaliin liittymättömistä syistä. UB oli piristävän erilainen ilmiö suomalaisessa musiikissa ja on (tai olisi, jos pääsisi näkemään) hienoa että porukka kokoontuu taas keikalle. Toivottavasti keikasta saadaan myös nähtäväksi materiaalia (ja eiköhän jotain saadakin).

Elättelen pientä toivetta, että Kerkko Koskinen (ja miksei siinä sivussa Sinnemäkikin) olisi intoutunut luomaan uutta materiaalia edes yhden biisin verran. Varmaankin vaaliin liittyen, mutta sekin kelpaa.

Pistetään samalla pieni Ultra Bra-aiheinen tiva pystyyn. Ei valkoisella, vaan julkisesti vastaten "kuka ehtii"-periaatteella. Mutta lunttaamatta.

UB julkaisi aikoinaan 67 kappaletta. Neljällä niistä oli jonkin eläimen nimi (yksi sana eikä muuta). Hauki ja Heppa ovat ne tunnetuimmat, mutta mitkä olivat ne kaksi muuta?

Vastaamisen lisäksi saa toki paluukeikkaa muutenkin kommentoida.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Toinen on toivottavasti Mäyrä.

Ultra Bra on rikollisen huono. Tekotaiteellista paskaa. Sinällään en ymmärrä, miten joku voi kaivata, kun SMG on tasan samaa ujellusta.
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Ultra Bralle on kuulemma varattu toinenkin keikka. Se on stadikalla ensi keskiviikkona. Twitterissä sanottiin, että sekin on jo loppuunmyyty :cool:
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Toinen on toivottavasti Mäyrä.

Ultra Bra on rikollisen huono. Tekotaiteellista paskaa. Sinällään en ymmärrä, miten joku voi kaivata, kun SMG on tasan samaa ujellusta.
Ei ollut mäyrä.

En ole SMG:n tuotantoon juurikaan tutustunut (ei siis ilmeisesti aikoinaan iskenyt), mutta käsitykseni on, että se on huomattavasti popimpaa ja lähempänä mainstreamia kuin Ultra Bra. K.Koskisen kädenjälki varmasti kuuluu sävellyksissä, mutta UB:n mahtipontinen sovitustyyli ja ajoittainen itseironia käsittääkseni puuttuvat.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Ite diggasin UBtrabraata. Tunnistettavaa musaa, hienoa laulantaa ja Kerkko on hyvä säveltäjä. Ajan henkeä oli vahvasti.
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Helsinki; Pärnu; Tel Aviv, Tel Aviv; Helsinki-Vantaa.

Niin siis minähn en ole kuunnellut UB:tä, mutta veljeni, jonka kanssa jaoin huoneen lähes koko lapsuuteni ajan kuutenli UB:tä aika lailla. Mut ihan ok musiikkia on, mutta siis ei mitään lempimusaa.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
"Tekotaiteellisuudesta" piti sanomani sen verran, että UB:n kohdalla oli hieno kuunnella, että opittua teoriaa oli hyödynnetty varsin laaja-alaisesti, ja myös omalla näkemyksellä. Se teki bändistä omankuuloisensa, eikä menty minkään valtavirran mukana. Koskisen musiikillisia kykyjä ei käy kiistäminen. Jos sitä, että poikkeaa totutusta pitää tekotaiteellisena, niin ikävää, mutta mistään teeskentelystä UB:n musiikissa ei ollut kyse.

Sanoitukset (varsinkin muiden kuin Sinnemäen ja Ahmatovan) olivat usein humoristisia, mutta musiikki oli kautta linjan erittäin laadukasta ja tinkimätöntä.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Nimittäin Moskova.
Jep, sepä se viimeinen.
Tykkään Ultra Brasta. Ehkä elättelen toiveita suuren paluukeikan jälkeisestä suuresta paluukiertueesta Sielun Veljien tapaan.
Kuuntelin eilen radio-ohjelman koskien Eppu Normaalin Mutala-levyn tekoprosessia, ja siinä Syrjän veljekset totesivat, että satunnainen keikkailu pitää sopivasti rutiinin ja innon yllä, muttei stressaa tai leipäännytä. Ultra Bralle voisi käydä myös satunnainen kokoontuminen omien muiden projektien ohella. Ei nyt ehkä niin usein kuin mihin Eput on ilmeisesti menossa (n. 30 keikka vuodessa), mutta kuitenkin niin, ettei bändi kokonaan palaa telakalle.
 
Ylös