Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄkausi 2012

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24276
Sijainti
lappeen Ranta
En kehtaa sanoa, että harmi, mutta olishan se ollu mielenkiintonen videopätkä missä tyyppi olis ehtiny puoliväliin ja sitten tupsahtanu alas kuohuihin. Ja yleisö kirkuu. Ja sinne kuoli.

:eek:

(Tulee semmonen olo että kun tällasia kirjottelee internetzissä ni joku päivä nämä kaivetaan esiin ja käytetään raskauttavina asianhaaroina.)
Uskon ja luotan, että sinä päivänä kun uutisissa kerrotaan uudesta ministeri Lumipallosta niin foorumistit pitävät lärppäpolitiikan niukkana eivätkä lavertele salaisuuksia tiedotusvälineille :ahem:.
 

VR

Syytön ja sillä sipuli
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
10649
Sijainti
U15
Onkohan Teukka käynyt asentamassa?

STT–REUTERS

Tiedot entisen ministerin hulvattomasta rahankäytöstä ovat raivostuttaneet kreikkalaisäänestäjät. Sosialistisen Pasok-puolueen sisäpiiriläinen, ex-puolustusministeri Akis Tsochatzopoulos odottaa vankilassa oikeudenkäyntiä, jossa häntä syytetään muun muassa veropetoksesta, vallan väärinkäytöstä ja lahjuksista.

Hänen vaimonsa on muun muassa ostanut verhotangot, joiden hinta oli 20 000 euroa. Lisäksi ex-ministeri hankki luksuskartanonsa veroparatiisissa sijaitsevien yhtiöidensä kautta.

Tapauksesta on muodostunut entisten valtapuolueiden Pasokin ja Uuden demokratian vuosikausia jatkuneen korruptoituneen vallan symboli. Moni säästöistä kärsinyt kreikkalainen onkin niin tuohtunut vanhoihin puolueisiin, että ei anna niille ääntään.

"Menetin kaikki rahani, kun Tsochatzopoulosin kaltaiset ihmiset ottivat vastaan lahjuksia ja kiersivät veroja, ja kysyt minulta, aionko äänestää heitä?" parahti 71-vuotias Dimitrios Panagiotou, jonka eläkkeestä on leikattu kolmannes.

HS
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Yle: H&M ei saa vaatteita - työläiset mellakoivat 16 tunnin työpäiviä ja maailman matalimpia palkkoja vastaan

Palkankorotuksia vaativat vaatetehtaiden työntekijät ovat mellakoineet Bangladeshissa jo viisi päivää. Lauantaina 300 tehdasta, jotka tekevät vaatteita muun muassa ruotsalaisketju H&M:lle, suljettiin levottomuuksien vuoksi, kertoo Yle uutiset.

Suurin osa isoista tekstiilitehtaista sijaitsee Ashulian alueella lähellä pääkaupunki Dhakaa. Siellä on puoli miljoonaa ompelijaa, joiden kokoamat vaatteet ja tekstiilit ovat kaupan muun muassa Wal-Martissa, Gapissa, Tescossa, H&M:ssä sekä Carrefourissa.

Lähes 80 prosenttia Bangladeshin viennistä on tekstiiliteollisuutta.

"Koska emme omista tehtaita, emme määrää palkoistakaan", kertoo Anna Eriksson H&M:n viestintäosastolta.
Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
Tilaa uutiskirje

Ompelijat tekevät 10-16 tunnin työpäiviä kuutena päivänä viikossa maailman matalimmalla tekstiilialan palkalla.
Hieno pulju on tuokin
 
Viimeksi muokattu:

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Niistä tunareista

Moon samaa mieltä Osmon kans.

Mikä euroaluetta vaivaa

17.6.2012 · Aihe: _

(Julkaistu kolumnina Savon Sanomissa)

Euroalueen jatkuvat kertovat euron sairaudesta. Sen syyt ovat moninaiset.

Oliivivyöhykkeiden asukkaiden syyttäminen laiskoiksi siestan viettäjiksi on väärin. Kreikkalaiset tekevät työtä – ne joilla sitä vielä on – vuodessa paljon enemmän kuin suomalaiset. Yrittäjyys on yleistä ja työpäivät ovat pitkiä. Alikehittyneisyyden vuoksi työn tuottavuus on heikkoa. Paikoin elämänmeno on lähempänä kehitysmaita kuin vauraan Euroopan tehotalouksia.

Tehottomuudessa on kyse myös perinteisistä elämäntavoista. Ranskakin puolustaa työvaltaista maatalouttaan ranskalaisilla arvoilla. Matkailijan silmin elämä näyttääkin mukavalta. Huonotuottoisissa elämänmuotoammateissa ei ole vikaa, jos tyytyy vastaavasti alempaan kulutustasoon. Ennen yhteisvaluuttaa se sujui hyvin. Köyhästä, mutta mukavan elämän etelästä ei muutettu sankoin joukoin rikkaaseen ja tehokkaaseen pohjoiseen, vaikka rajat olivat auki.



Yhteisvaluutan piti siirtää pohjoisen Euroopan ylijäämiä kehittämään eteläistä Eurooppaa. Rahaa siirtyi, mutta ei tuottavia investointeja vaan kiinteistökupla. Ylenpalttinen lainan tarjonta nosti asuntojen ja tonttien hinnat tolkuttomuuksiin. Näin tapahtui Suomessakin rahamarkkinoiden vapautuessa 1980-luvulla, ja huonosti siinäkin kävi. Nyt kiinteistökauppaa rahoittaneet pankit ovat vaikeuksissa, koska asiakkaat eivät selviä veloistaan. Vielä suuremmissa vaikeuksissa ovat kodeistaan häädetyt velalliset, joiden on vaikea selvitä kuiville elinaikanaan. Surullinen tarina!



Kreikan ja Italian poliitikot ovat toimineet vastuuttomasti, mutta Espanjassa ja Irlannissa on vaikea syyttää hallitusta, kuin korkeintaan siitä, etteivät ne osanneet vahtia pankkiensa luotonantoa. Suurempia syyllisiä ovat ne keskieurooppalaiset pankit, jotka voiton huumassa rahoittivat avokätisesti paikallisten pankkien asuntolainoitusta. Riskien analysointi kuului niille.

Keskuspankit tarkkailevat inflaatiota ja säätävät liikkeellä olevan rahan sen mukaan. Mittaavatko ne lainkaan oikeata asiaa? Riisin hinnan nousu on inflaatiota, mutta asuntojen hintojen kaksinkertaistuminen ei ole. Matalat korot kehittävät paraikaa asuntokuplaa myös Helsingin seudulla.

Kiinteistökuplan ohella etelään virrannut raha nosti myös palkkoja. Kreikassa palkat kaksinkertaistuivat kymmenessä vuodessa. Tällaiseen palkkatasoon Kreikalla ei ole edellytyksiä, ellei taloutta modernisoida kovalla kädellä. Tässä ei pettänyt niinkään moraali kuin talousteoria.



Globalisaatio on kohdellut Euroopan eri osia eri tavalla. Kiinalainen duunari tekee kaiken halvemmalla, Euroopan etu on ollut osaamisessa ja laadussa. Italian nuorisosta vain 15 prosenttia suorittaa korkeakoulututkinnon, Suomessa liki 40 %. Etelä-Eurooppa on aseeton halpatuontimaiden edessä. Niiden pitäisi ehdottomasti devalvoida valuuttansa, mutta euromaalla ei tätä mahdollisuutta ole.

Moni varoitti euroa perustettaessa, että Eurooppa ei ole järkevä valuutta-alue, koska maiden kehityserot ovat niin suuret. Erot Suomen sisällä ovat suuremmat kuin euromaiden välillä, mutta Suomen sisällä tehdäänkin suuria aluepoliittisia tulonsiirtoja. Siitä huolimatta suuri osa Suomesta tyhjenee pikkuhiljaa kasvukeskuksiin. Jos euroalue toimisi samalla tavalla kuin Suomi sisäisesti, valtavia summia aluepoliittista tukea siirtyisi pohjoisesta etelään ja kymmeniä miljoonia asukkaita etelästä pohjoiseen.

Koska euron arvo kelluu, euromaiden yhteenlaskettu vaihtotase on suunnilleen tasapainossa. Itse asiassa sen pitäisi olla vähän alijäämäinen, sillä Euroopan paras vientiartikkeli ovat eurosetelit, joita ulkopuolisten maiden asukkaat ostavat satojen miljardien edestä säilöäkseen säästönsä patjan sisällä. Tätä ei lasketa vienniksi vaan euromaiden velanotoksi. Kun Saksan vaihtotase on ylijäämäinen, joidenkin muiden euromaiden vaihtotaseen on oltava alijäämäinen.

Voimme sanoa, että Saksan ylijäämä aiheuttaa Etelä-Euroopan alijäämät nostamalla euron kurssiin liian korkeaksi. Se ehti nousta yhdestä dollarista yli 1,50 dollarin. Ulkomaanvaluutassa mitattuna kreikkalaisten palkkataso ei siis vain kaksinkertaistunut vaan peräti kolminkertaistui, mikä nyt ainakin oli liikaa. Nyt euro on onneksi vähän devalvoitunut ja kurssi on enää 1,25. Tämä helpottaa huomattavasti esimerkiksi Suomen vientiä.

Jos jokaisella maalla olisi oma euronsa, Saksan euro maksaisi varmaankin jotain 1,70, eikä Saksa oli mitenkään erityisen kilpailukykyinen. Kreikan euro olisi ehkä 0,70. Suomelle nykytaso on nyt ihan passeli. Etelä-Euroopan räpiköinti on auttanut Saksan kilpailukykyä olennaisesti, koska se on estänyt euron liiallisen kallistumisen. Saksa on hyötynyt Etelä-Euroopan vaikeuksista huomattavasti, ja on Suomikin



Sääliksi käy Espanjaa. Maan hallitus ei ole tehnyt mitään väärin. Espanjalaiset ja saksalaiset pankit ovat. Nyt Espanja on joutunut nostamaan veroja ja leikkaamaan menoja velkojamaiden vaatimuksesta. Tämä ei ole auttanut mitään. Työttömyys on noussut 25 prosenttiin, ja se taas on romahduttanut verotulot. Kuripolitiikasta ei ole ollut valtiontaloudelle mitään hyötyä, mutta koko maa on kärsinyt.

Työttömyyttä lisäämällä ei Eurooppaa pelasteta. Taloustieteen nobelisti Paul Krugman sanoo Euroopan tekevän taloudellista itsemurhaa ja Saksan entinen ulkoministeri Joschka Fischer sanoo Saksan olevan tuhoamassa Eurooppaa kolmatta kertaa. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF neuvoo jopa Suomea hillitsemään valtiontalouden säästöjä, jotta lama ei syvenisi.

Juuri nyt Euroopassa tarvittaisiin elvytystä, ei työttömyyden tahallista kasvattamista. Yhä useampi on päätynyt siihen, että Saksassa pitää nostaa palkkoja, jotta epätasapaino euroalueen sisällä helpottaisi.

Yhteisvaluutta vaatisi koordinoitua talouspolitiikkaa – ei vain köyhien kurittamista vaan myös esimerkiksi Saksan ja Suomen politiikan sääntelyä. Olen kovin pessimistinen siitä, onko se poliittisesti mahdollista. Ellei ei ole, yhteisestä valuutasta muodostuu taakka, vaikka se tähän asti on tuottanut ainakin Suomelle paljon hyötyä.
http://www.soininvaara.fi/2012/06/17/mika-euroaluetta-vaivaa/
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Vai erot Suomen sisällä suuremmat kuin Euroopan maiden välillä.. Missähän Ugandassa asunkaan:( Toki verojen kautta tapahtuva tasapainotus valtaisa.. Niin ja Soininvaaralta taas silkkaa asiaa.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Maailman yksinkertaisimman urheilulajin kannattajat taas vauhdissa:

HJK-fanit uhkailivat poliisia Jyväskylässä: ”Tulemme lokakuussa takaisin!”
Julkaistu: 17.6.2012 19:46


Kaksi bussilastillista HJK:n kannattajia pisti lauantaina illalla hulinaksi Jyväskylän keskustassa.
Jyväskylän poliisi sai etukäteen kotijoukkue JJK:n taholta tiedon, että Harjun stadionilla kello 18.30 alkavaan Veikkausliigan otteluun on tulossa kaksi bussilastillista vierasjoukkueen faneja.

- Kuuden maissa hätäkeskuksen kautta tulikin ilmoitus, että HJK:n kannattajat ovat pistäneet hulinaksi paikallisessa ruokaravintolassa, kertoo komisario Olli Hurtta, joka oli tapahtuma-aikaan Keski-Suomen poliisilaitoksen yleisjohtajana.

Jalkapallofanit metelöivät Kauppalaispihassa sijaitsevassa ravintolassa, soittivat suutaan ja aiheuttivat pahennusta. Kun järjestysmies kehotti heitä lähtemään, he alkoivat paiskoa juomalaseja maahan sekä kaataa ja heitellä tuoleja ravintolan terassilla.

Kun häiriköt kuulivat, että poliisi on kutsuttu paikalle, he lähtivät livohkaan. Partio tavoitti heistä osan ja otti kiinni ravintolan portsarin kuvailemat neljä pahinta rettelöitsijää. Miehet päätyivät putkaan.

Harjun stadionilta tuli toinen hälytys hieman ennen ottelun alkua. Järjestyksenvalvojat ilmoittivat, että HJK:n kannattajat ovat paikalla hyökkäävässä ja aggressiivisessa mielentilassa jo ennen ottelun alkua, eivätkä he saa miehiä rauhoittumaan. Stadionille lähti puolenkymmentä partiota.

- Siellä oli vastassa suunsoittoa ja uhmaavaa käytöstä. Häiriköt eivät suostuneet kuuntelemaan poliisin käskyjä, Hurtta kuvailee.

Poliisi otti kiinni tällä kertaa kuusi pahinta rettelöitsijää ja toimitti heidät putkaan.

- Vieraskatsomossa oli parikymmentä rauhallista katsojaa. Loppuporukka liukeni kuka minnekin.

Virkavalta oli paikalla vielä ottelun päättymisen aikaan. Pääkaupunkilaisille painotettiin, että paikalta on poistuttava ilman häiriöitä.

- Se oli yhtä uhkailua, keskisormen näyttämistä ja nyrkkien puintia. Uhkailivat vielä, että tulevat seuraavan kerran lokakuussa isommalla porukalla ja poliisi saa olla varuillaan, Hurtta toteaa.

Hurtan mukaan poliisi suhtautuu uhkaukseen vakavasti.
- Vaikuttaa siltä, että jalkapallo-ottelut muodostavat aina turvallisuusriskin vierasjoukkueesta riippumatta. Osa kannattajista lähtee reissuun sillä mielellä, että nyt pistetään hulinaksi, Hurtta harmittelee.

- Rettelöitsijöitä on kuitenkin vain pieni osa koko porukasta. Toivomme, että lokakuinen peli menisi mukavasti, Hurtta esittää.

Poliisin arvioiden mukaan HJK:n faneja oli Jyväskylässä lauantaina 40-60. Kaikki olivat nuoria, mutta täysi-ikäisiä miehiä.

HJK saapuu Jyväskylään Veikkausliigan kierroksella 33. Ottelu pelataan 27. lokakuuta kello 14 Harjun stadionilla.

IS-Heidi Hietala
http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/art-1288477743571.html

Eipä noilta älyn jättiläisiltä muutakaan voine odottaa.
 

Melinda

Sponsored by Sam
Liittynyt
16.2.2003
Viestit
6280
Sijainti
Melko kaukana
IS.fi sanoi:
Ufo-etsijät kävivät Itämeren pohjassa – ”Enemmän kysymyksiä kuin vastauksia”

Tutkijoita askarruttanut Itämeren pohjasta löytynyt mysteerimuodostelma ei ole vieläkään paljastanut salaisuuttaan. Sukeltajat kertoivat näkemästään ruotsalaislehti Expressenille.
Viime vuonna Itämeren pohjaa kaikuluodannut Ocean X-ryhmä törmäsi Pohjanlahdella outoon muodostelmaan meren pohjassa.

80 metrin syvyydestä löytynyt pyöreä muodostelma aiheutti heti löytyessään spekulaatioita. Sitä ehdittiin veikata niin laivan osiksi kuin myös avaruusalukseksi.

Explorer ryhmä on vihdoin päässyt uudestaan muodostelman luokse, kun he sukelsivat tutkimaan sitä viime viikonloppuna. Sukellukset eivät kuitenkaan tuoneet vastausta mysteeriin.

- En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. En voi selittää mitä näimme, menimme alas löytääksemme vastauksia ja tulimme takaisin vain uusien kysymysten kanssa, kertoo Stefan Hogeborn Expressenille.

Sukeltajat kuvaavat, että muodostelma näyttää enemmän jättiläismäiseltä sieneltä, kuin avaruusalukselta. Se kohoaa noin 3-4 metrin korkeuteen merenpohjasta ja sen reunat ovat pyöristetyt.

Muodostelman päältä löytyi pieniä kiviympyröitä, jotka vaikuttivat tulisijoilta. Kiviaines niiden keskellä oli noessa.

- Normaalisti kivi ei pala, huomauttaa Hogeborn.


Tutkimusryhmän johtaja Peter Lindberg muistuttaa, että he eivät ole löytäneet mitään viitteitä siitä, että muodostelma olisi avaruusalus. Hän kuitenkin myöntää, että he eivät osaa vielä sanoa, että mikä se on.

- Ensiksi luulimme, että se on kiveä, mutta se onkin jotain muuta. Ja koska Itämeren pohjassa ei pitäisi olla vulkaanista toimintaa, on se vieläkin suurempi mysteeri. Voimme vain pohtia, miten tämä on luonnollisesti muodostunut, mutta voin jo nyt myöntää, että se on kummallisin asia jota olen sukeltajanurallani nähnyt, Lindberg tilittää.
Uhvo se on. Sanokaa mun sanoneen. :ahem:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Pitäisköhän tietokonepelit kieltää, kun pojat pärjää paljon tyttöjä paremmin englanninkielen yo-kokeissa?
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Pitäisköhän tietokonepelit kieltää, kun pojat pärjää paljon tyttöjä paremmin englanninkielen yo-kokeissa?
Mä oon pelannut pleikkapelejä ja pelaan yhä, kyllähän ne opettaa englanninkieltä sekä reaktionopeutta.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Mä oon pelannut pleikkapelejä ja pelaan yhä, kyllähän ne opettaa englanninkieltä sekä reaktionopeutta.
Susta voi tull poikakin vielä. Jos mustavalkoisesti lukee uutista.

Juu, en ole pelannut enkä omista. Laulanut olen. Anteeksi sitä.:D
 

Örfil

Guest
Uhvo se on. Sanokaa mun sanoneen. :ahem:
Tämä on kyllä mielenkiintoinen juttu ja odottanut tuota sukellusta jo pitkään.

Ihme homma ettei se nyt tällä selvinnyt!

Jos se on uhvo, sen päällä on rillattu koska se on noessa. Onneksi oli alieneilla makkarat mukana.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Suurin kysymys lie kuitenkin, että saako ufo-örkit lipukkeen rilliklupin suurarvontaan?
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Se on Rousvellin ufon emäalus, joka tippui samoihin aikoihin.
 

Örfil

Guest
Suurin kysymys lie kuitenkin, että saako ufo-örkit lipukkeen rilliklupin suurarvontaan?
Montako olis tulossa? Lataan just osallistujalistaa lauantaina arvontaan, jonka voittajasta ei liene epäselvyyttä sillä pääpalkinto - 4 makkaraa - ovat jo Huittisissa. Puuttuu enää mies ja grilli.

Viimeksi vietiin grilli peräkärryssä, nyt pitää vähän taiteilla että se menee tuon kapitalistismin ja sovinismin pahimman ilmentymän eli "selkärepun" takatilaan mutta perkele mökille menee rilli vaikka kolmessa osassa pitäisi viedä! Anoppi odottaa rillausta ja rillausta saaman pitää.
 
Ylös