Montako savuketta olet polttanut?

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Mä olen aina sanonut, että tupakoitsija on kuin alkoholisti. Kerran riippuvainen, aina riippuvainen.

Itse en uskaltaisi edes kymmenen vuoden tupakoimattomuuden jälkeen polttaa yhtä savuketta, riski että sortuisin uudestaan, olisi aivan liian suuri. Itseasiassa juuri tuon mogan jo kerran tein. Olin aikoinaan (yli 10 vuotta sitten) puolitoista vuotta polttamatta. Tyhmyyttäni menin parin viinilasillisen jälkeen polttamaan yhden tupakan, en vielä tänä päivänäkään tiedä miksi, sillä varsinaisesti ei tehnyt edes mieli, mutta tuli nyt kuitenkin tehtyä. Siitä se taas lähti, ei tietenkään heti, mutta pikkuhiljaa. Seuraavalla kerralla vastaavanlaisessa tilanteessa poltin taas yhden vaiko oliko peräti kaksi, seuraavalla kerralla taas muutaman jne. Reilu vuosi siihen meni ennenkuin havaitsin, että turha tässä enää teeskennellä, poltin ihan siinä missä aiemminkin. Suuri pointti tossa oli se, että kun sen yhden olin polttanut, en voinut enää väittää, että olen ollut puolitoista vuotta polttamatta ja näinollen oli periaatteessa ihan sama poltinko pari viikkoa myöhemmin taas yhden. Sen yhden ainokaisen tupakan vuoksi kaatui se henkinen aita, joka oli aiemmin estänyt polttamisen.

Ja kyllä, tuo jos mikä oli helvetin tyhmää, mutta toisaalta ehkä antaa kuvan siitä, mistä tuossa riippuvuudesta on kyse, en kuitenkaan edes oleta, että tätä ymmärtäis ellei ole sitä itse kokenut :dunno:
Jos sen noin sanoo niin tupakan polttaminen ei vielä riitä tupakoijaruuteen, mutta empä mä tuota sanomaasi koe tarpeelliseksi epäillä.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Jotain savukkeita olen ikävuosien 13-20 välillä polttanut, mutta en kovinkaan montaa.
Tarkemmin ajatellen ikävuodet 13-18 lienee ehkä lähempänä.

En kovin tarkkaan muista, koska olen viimeksi polttanut, mutta arvelisin sen tapahtuneen eräällä parvekkeella Korsossa.
 
Ylös