Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄKAUSI 2013

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Ihan samanlaista riehumista se oli silloinkin.
No sitä mäkin ajattelin, että eikö ne yleensäkin ole tollasia, en mä olis kiinnittäny huomiota, jos olisin kanavalle eksynyt. Eikä siitä paljoa aikaa, kun uutisoitiin jonkun miesjuontajan "kilahtamisesta" samantyylisessä ohjelmassa, koska oli juontajan mielestä mahdoton peli. Suunniteltuja juttuja.
 

DW

2009-2016
Liittynyt
13.5.2009
Viestit
6137
Taitaa olla Vappu Pimiä ainoa, joka on noista hommista ylöspäin jotenkin päässyt.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Uusimmassa Suomen Kuvalehdessä oli mielenkiintoinen juttu, Särkyneet sankarit, sotakokemusten aiheuttamista psyykkisistä vammoista ja niihin suhtautumisest ajan saatossa. Jutun perustana Ville Kivimäen väitöskirja, josta ilmestyy myös populaarimpi teos Murtuneet mielet. Eräs yksityiskohta jäi jutusta mieleen: jokaista Mannerheim ristin ritaria (191) kohden oli noin sata sotilasta, jotka joutuivat sotiemme aikana joko pakotettuun tai vapaaehtoiseen psykiatriseen hoitoon. Tai hoitoon ja hoitoon, mitä se nyt siihen aikaan olikaan. Olisiko kenties aika jo puhua myös tästä joukosta ja sen perinnöstä? Kirja menee joka tapauksessa lukuun.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Tyttöystävä ei avannut ovea:
Mies rysäytti autolla rappuun


Lauantai 6.7.2013 klo 03.40

Helsingin Vuosaaressa sattui erikoinen onnettomuus perjantai-iltana.


Helsingin Vuosaaressa nähtiin perjantai-iltana yhdentoista aikaan näytelmä, jonka seurauksena kerrostalon ulko-ovi ja auto menivät remonttiin.

Autoa kuljettanut mies päätyi vaaralliseen ratkaisuun, kun hän ei ovea muilla keinoin auki saanut.

- Auto oli ajettu rapusta sisään sen takia, kun tyttöystävä tai muu vastaava ei ollut kyseistä miestä päästänyt sisään, kerrotaan Helsingin pelastuslaitokselta Iltalehdelle.

Kuin ihmeen kaupalla vahingot pysyivät aineellisina.

- Onneksi ei mitään isompaa sattunut. Ei kuskille eikä muillekaan, kun rapussa ei sattunut olemaan tapahtuma-aikaan asukkaita.

Pelastuslaitoksen mukaan poliisi otti huostaansa kuskin, joka "tuskin oli selvinpäin".

Iltalehti ei perjantain ja lauantain välisenä yönä tavoittanut poliisia kommentoimaan tapausta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013070617233993_uu.shtml

Mies veti sitten odottamattoman ässän hihasta.
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
SS: Kalan tuotantoketju älypuhelimeen

Kuluttaja pääsee tarkkailemaan kalan alkuperää ja kulkureittiä pian älypuhelimella, kirjoittaa Savon Sanomat. Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin toteuttama Järvikala-hanke testaa parhaillaan kalan toimitusketjun seurantajärjestelmää käytännössä.

Kalatiskillä kuluttaja voi sovelluksen avulla saada puhelimeensa kaikki tiedot kalasta ja sen kuljetusreitistä kalastajalta markettiin asti. Näin esimerkiksi kalan tuoreudesta ja kylmäketjun katkeamattomuudesta voi lehden mukaan varmistua.

Pilottihankkeessa mukana olevat kalastajat päivittävät läpi kesän tietoja järjestelmään pyytämistään kalasaaliista.

Projektipäällikkö Teija Rautiaisen mukaan kuluttajat pääsevät testaamaan uutta sovellusta pilottikaupoissa jo syksyllä, jos kaikki sujuu suunnitellusti.

(MTV3 - STT)
http://www.mtv3.fi/uutiset/it.shtml/2013/07/1777785/ss-kalan-tuotantoketju-alypuhelimeen

Mielenkiintoinen hyötysovellus. Saattaa lisätä kotimaisen fisun arvostusta, kun ei käy Kiinassa saakka fileoitavana.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Venäjän Greenpeace varoittaa venäläisistä ydinvoimaloista
Venäjän ydinvoimayhtiö Rosatom vakuuttaa, että sen Suomelle tarjoama uusi ydinvoimala on täysin turvallinen. Venäjän Greenpeace kehottaa kuitenkin suomalaisia valvomaan rakentamista tarkasti, sillä Venäjän omien uusien voimaloiden rakennustöissä on havaittu paljon puutteita.


Venäjän ydinvoimayhtiö Rosatomin johtaja Sergei Kiriyenko on vieraillut myös Beloyarskin BN-800-mallisen ydinvoimalan rakennustyömaalla. Ydinvoimala on edelleen rakenteilla. Kuva: Pavel Lisitsyn / AFP / Lehtikuva

Suomenlahden etelärannalle nousee parhaillaan kaksi uutta ydinvoimalaa ja kiire onkin, sillä vanhojen elinkaari alkaa olla lopuillaan.

Ensimmäinen yksikkö valmistuu vuonna 2015, lupaa LAES kakkosen johtaja Juri Galantshuk. Samanlainen 1 200 megawatin venäläinen ydinvoimala on nyt tulossa myös Suomeen, ja Rosatomin toimistossa Moskovassa ollaan tyytyväisiä.

Rosatomin tiedotuspäällikkö Ivan Dybov kertoo, ettei neuvottelujen jatkopäätös tullut yllätyksenä.

- Tiesimme voittavamme, hän sanoo.

Rosatom lupaa takuuvarman ydinvoimalan, jonka rakennustöissä käytettäisiin mahdollisimman paljon paikallista työvoimaa ja yrityksiä.

- Jos kokemukset ovat hyvät, suomalaisyhtiöt voisivat olla kumppaneinamme myös muihin maihin rakennettavissa venäläisvoimaloissa, lupaa Dybov.

Kaiken pitäisi siis olla hyvin, mutta Venäjän Greenpeace on täysin eri mieltä. Rosatomiin ei järjestön mielestä pitäisi missään tapauksessa luottaa, sillä uusien voimalaitosten rakennustöissä on Venäjällä havaittu monia puutteita.

Kysymys onkin siitä, onko Rosatom valmis takaamaan Suomelle laadukkaampaa rakentamista kuin esimerkiksi Sosnovyi Borin uusilla laitoksilla, huomauttaa Venäjän Greenpeacen energiayksikön johtaja Vladimir Tsuprov.

Järjestön mielestä Suomen Säteilyturvakeskuksen pitäisi nyt kyetä valvomaan rakentamista paremmin kuin vastaava virasto Venäjällä. Mutta Greenpeace ei enää luota STUKin riippumattomuuteen.

STUKilla on liian tiiviit suhteet Rosatomiin, väittää Tsuprov. Tätä osoittaa mm. se, että STUKin edustajat pitävät Sosnovyi Borin vanhojen laitosten tilaa hyvänä, vaikka Tsuprovin mukaan Venäjällä kaikki tietävät sen valheeksi.

Rosatom torjuu arvostelun jyrkästi.

- Olemme niin varmoja laitoksen turvallisuudesta, että olemme valmiita sijoittamaan siihen omia rahojamme, vakuuttaa tiedotuspäällikkö Ivan Dybov.

Se tarkoittaa osakkuutta Fennovoimassa.
http://yle.fi/uutiset/venajan_greenpeace_varoittaa_venalaisista_ydinvoimaloista/6721182


Mikäs kanta nyt pitäisi ottaa, kun ydinvoimaa pitäis kannattaa, ettei luulla viherpipertäjäks, mut venäläisten pykäämää voimalaa pitäis silti muistaa vastustaa, koska "talvisota, veteraanit ja raatteentie* mutta kun Greenpeacekin niistä varoittelee, eikä niitten kanssa voi olla samaa mieltä, koska *viherpipertäjä*...
Parempi ehkä vaieta.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Ainakin venäläisfirma tietää mistä narusta vetää, kun puhuvat niin kauniisti paikallisesta työvoimasta ja suomalaisista yhtiöistä.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Kyllä. Epäilemättä samat puheet paikallisuudesta tulevat seuraavassakin maassa lausuttua.
Ydinvoima-asiantuntija Tv-uutisissa meinas, että sittenkin kannattais seuraavakin voimala Arevalta tilata. Oliskin jännää kuulla Arevan mainospuhe...
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
En tajunnut miten tuon avulla voi varmistua kylmäketjun katkeamattomuudesta.
Ok.

Lyödään siis sama "gepsi" jokaiselle kassikasvatetulle Norjan lohelle, jotka kipaisevat todella Kiinassa fileoitavina ennen kuin roudataan kyseiset rasvaevälliset takaisin vanhalle mantereelle paikalliseen sittariisi "tuoreena lohena".

Tai pskaako se minulle kuuluu. Tofu-dietille kaikki vain nyt heti :ahem:
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Ok.

Lyödään siis sama "gepsi" jokaiselle kassikasvatetulle Norjan lohelle, jotka kipaisevat todella Kiinassa fileoitavina ennen kuin roudataan kyseiset rasvaevälliset takaisin vanhalle mantereelle paikalliseen sittariisi "tuoreena lohena".

Tai pskaako se minulle kuuluu. Tofu-dietille kaikki vain nyt heti :ahem:
Tuoko "gepsi" toimii myös lämpötila-anturina?

Miten Norja ja Kiina liittyvät tuohon uutiseen?
 

VR

Syytön ja sillä sipuli
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
10649
Sijainti
U15
Ja San Franciscossa Asianan tripla.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös