Pitääpä poikkeuksellisesti ilmoitella täälläkin ravintolakäynnistä, kun sattui forum-kytkös olemaan tuossa nyt. Kyseessä siis
Juuri, joka muistikuvani mukaan on erään UP:n velipojan hengentuotos.
Alkupaloiksi nautimme sapaksia, joista käsitykseni mukaan putiikki tunnetaan. Keittiön lajitelmaan luotimme vieläpä toivein, etteivät olisi liian lihavoittoisia toisen syöjän kasvisyöjyydestä johtuen. Toive otettiin huomioon, ja vain yksi annos oli lihaisa. Sapaksia oli viittä erilaista, jokainen mauiltaan, koostumukseltaan ja esillepanoltaan oikein hyvää tasoa.
Pääruoaksi otin päivän pääruokana olleen naudan sisäfilepihvin kera erinäisten sipuli- ynnä kaalilisukkeiden. Avovaimo otti grillatun kukkakaalin kera tattarin ja hampun. Oma annokseni oli erinomainen, joskin pihviveitsen uupuminen oli kummeksuttavaa. Maut olivat joka tapauksessa kohdillaan, ja maltilla käytettyjen eri sipulien toimivuus lihan kanssa oli jopa yllättävän hyvä. Kukkakaaliannos ei aivan samaan yltänyt, etenkin tattariosuus jäi hieman... no... tattariseksi.
Jälkiruokana nautin annoksen, johon kuului "pieni makea", joka tässä tapauksessa oli taivaallinen valkosuklaakonvehti, erittäin hyvä Helsingin kahvipaahtimon kahvi ja pari senttiä Kyrön tislaamon ruisviiniä, nimetty hilpeästi Rye Rye. Avovaimo otti lajitelman pieniä makeita ynnä latten. Kaikki jälkiruokana tarjottu kolahti todella hyvin.
Palvelu oli alusta loppuun perushyvää. Paikan meininkiin kuuluu, että tarjoilija kertoo annokset tuodessaan mukavan seikkaperäisesti niin raaka-aineista kuin valmistusmenetelmistäkin. Aivan mukava lisä on se. Viinisuositukset tarjoilija kävi kysymässä keittiöstä asti, mistä olin positiivisesti yllättynyt. Menivät varsin kohdilleen myös. Palvelussa ainoana miinuksena oli suomalaisravintoloille tyypillisenä ongelmana se, ettei tarjoilija juurikaan käynyt pöydässä muuta kuin tuomassa annoksia tai hakemassa astioita. Kiire ei ollut minnekään meilläkään, joten asia ei sen koommin tällä kertaa häirinnyt.
4/5