Ravintolailmoitukset, - arvostelut ja makustelut

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Vähän kriittisempää otetta arvosteluun, jollei palvelu pelaa. :wink:
Ihan totta! Mietin tuota ehkä liikaa kouluarvosanoilla, vaikka asteikoksi otin 0-10. Taidan muuttaa sen 0-5.

Tässä tämän viikon arviot. Yritän pysyä kotiruoassa loppuviikon.

Aito, Helsinki
- Champagne Vauvers Wine Makers Dinner
Vähän spesiaalisetti, kun koko ruokamenu oli rakennettu erilaisten shampanjoiden pohjalta ja monsieur Laurent Vauversin oli itse kertomassa viineistä. Kuvasti kuitenkin ravintolan tyyliä ja henkeä oikein hyvin. En ole aiemmin juonut shampanjoita läpi koko menun, ja oli hauskaa maistella aivan erityylisiä kuohujuomia ja huomata, kuinka ne sopivat erilaisten ruokien kanssa. Erikoisin shampanja oli vuoden 1990 vintage, en ole tainnut ikinä ennen maistaa noin vanhaa juomaa! Ja tuskin lähitulevaisuudessa tulen maistamaankaan. No, lyhyesti, shampanjat sopivat ruoan kanssa oikein hyvin. Ruoka oli tuttuun tapaan erinomaista. Pöytäseurueen suosikki oli pääruoka, paistettu kuha meuniere-tyylisessä kastikkeessa. Se toi hymyn huulille ja kirvoitti jopa "parasta kuhaa, jota olen ikinä maistanut" -kommentin. Ateriaan kuului myös lohi-siika tartar, fasaania ja broilerinmaksaa, jälkkäriksi marjoja ja marenkia. Kaikki ruoat olivat hyviä, erikoismaininta tuli seuralaiselta broilerinmaksalle: "En ole ennen tiennyt, että tykkään kananmaksasta näin paljon". Palvelu oli jälleen rentoa ja ystävällistä, mutta asiantuntevaa ja huomaavaista. Tämä on yksi suosikkipaikkojani Helsingissä. 5/5 :thumbup:

Virgin Oil, Helsinki
Pizzalla arki-iltana. Porukkaa oli melko paljon, jouduttiin odottamaan pöytää muutama minuutti. Vaikka sali ei suinkaan ollut täynnä, mutta ilmeisesti halusivat vaan kerätä ruokailijat yhteen nippuun tiettyy osaan salia. Tästä niputtamisesta johtuen puheensorina ja meteli alkoi olla melko häiritsevää ruokailun loppupuolella. Minä otin pizzan, johon tuli mm. kanaa, gorgonzolaa ja chiliä. Seuralaisella taisi olla ilmakuivattua kinkkua, sieniä ja gorgonzolaa. Molemmat pizzat olivat tosi hyviä, pohja rapea ja ohut. Hinta-laatusuhde ei ehkä kuitenkaan ole ihan kohdillaan, yli 15 euroa pizzasta on paljon. Palvelu oli paikan tason mukaista, pääosin ihan ok. Laskua joutui kuitenkin taas odottamaan tolkuttoman pitkään. Mikä juttu tämä laskun odotuttaminen on suomalaisissa ravintoloissa? Omassa sarjassaa hyvä paikka, mutta tasoon nähden kallis. 2/5
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Pari viikkoa sitten testattua:

Muru, Helsinki
Maistelumenu viineineen arki-iltana. Alkupalassa oli parsaa ja tryffeliä, pääruokana nieriää, maistuvia molemmat. Juustot raparperihillokkeen kanssa oli ehkä illan parasta antia. Jälkiruoka tarjoiltu jugurttijäädyke oli ehkä vähän pliisu, mutta ihan hyvä. Ruoassa ei mitään valittamista ja palvelukin toimi sujuvasti. Silti ei jäänyt sellainen olo, että tänne pitää päästä uudestaan. Samassa sarjassa painivia, mutta hinta-laatusuhteeltaan parempia ravintoloita löytyy Helsingistä useita. 3/5

Nyt olisi mietinnässä ruokapaikka viisivuotishääpäivän kunniaksi. Olisiko suosituksia pääkaupunkiseudulta?

p.s. Mäkkäri on jo kokeiltu.
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
Pari viikkoa sitten testattua:

Muru, Helsinki
Maistelumenu viineineen arki-iltana. Alkupalassa oli parsaa ja tryffeliä, pääruokana nieriää, maistuvia molemmat. Juustot raparperihillokkeen kanssa oli ehkä illan parasta antia. Jälkiruoka tarjoiltu jugurttijäädyke oli ehkä vähän pliisu, mutta ihan hyvä. Ruoassa ei mitään valittamista ja palvelukin toimi sujuvasti. Silti ei jäänyt sellainen olo, että tänne pitää päästä uudestaan. Samassa sarjassa painivia, mutta hinta-laatusuhteeltaan parempia ravintoloita löytyy Helsingistä useita. 3/5

Nyt olisi mietinnässä ruokapaikka viisivuotishääpäivän kunniaksi. Olisiko suosituksia pääkaupunkiseudulta?

p.s. Mäkkäri on jo kokeiltu.
Tää on aika kiva ja ytimessä. Tosi pieni paikka mutta jos hääpäivästä vinkkaa niin luulisi kivan pöydän järjestyvän.
 

Örfil

Guest
Aissaatana, tuo Alpun postaama kuva oli vuoden paras otos :D
Vettä pukkaa silmäkulmasta :D
 

PekPoy

oik. yo.
Liittynyt
11.2.2001
Viestit
8173
Sijainti
Helsinki / f1racing.net / vasempaan kääntyvät mutk
Pitääpä poikkeuksellisesti ilmoitella täälläkin ravintolakäynnistä, kun sattui forum-kytkös olemaan tuossa nyt. Kyseessä siis Juuri, joka muistikuvani mukaan on erään UP:n velipojan hengentuotos.

Alkupaloiksi nautimme sapaksia, joista käsitykseni mukaan putiikki tunnetaan. Keittiön lajitelmaan luotimme vieläpä toivein, etteivät olisi liian lihavoittoisia toisen syöjän kasvisyöjyydestä johtuen. Toive otettiin huomioon, ja vain yksi annos oli lihaisa. Sapaksia oli viittä erilaista, jokainen mauiltaan, koostumukseltaan ja esillepanoltaan oikein hyvää tasoa.

Pääruoaksi otin päivän pääruokana olleen naudan sisäfilepihvin kera erinäisten sipuli- ynnä kaalilisukkeiden. Avovaimo otti grillatun kukkakaalin kera tattarin ja hampun. Oma annokseni oli erinomainen, joskin pihviveitsen uupuminen oli kummeksuttavaa. Maut olivat joka tapauksessa kohdillaan, ja maltilla käytettyjen eri sipulien toimivuus lihan kanssa oli jopa yllättävän hyvä. Kukkakaaliannos ei aivan samaan yltänyt, etenkin tattariosuus jäi hieman... no... tattariseksi.

Jälkiruokana nautin annoksen, johon kuului "pieni makea", joka tässä tapauksessa oli taivaallinen valkosuklaakonvehti, erittäin hyvä Helsingin kahvipaahtimon kahvi ja pari senttiä Kyrön tislaamon ruisviiniä, nimetty hilpeästi Rye Rye. Avovaimo otti lajitelman pieniä makeita ynnä latten. Kaikki jälkiruokana tarjottu kolahti todella hyvin.

Palvelu oli alusta loppuun perushyvää. Paikan meininkiin kuuluu, että tarjoilija kertoo annokset tuodessaan mukavan seikkaperäisesti niin raaka-aineista kuin valmistusmenetelmistäkin. Aivan mukava lisä on se. Viinisuositukset tarjoilija kävi kysymässä keittiöstä asti, mistä olin positiivisesti yllättynyt. Menivät varsin kohdilleen myös. Palvelussa ainoana miinuksena oli suomalaisravintoloille tyypillisenä ongelmana se, ettei tarjoilija juurikaan käynyt pöydässä muuta kuin tuomassa annoksia tai hakemassa astioita. Kiire ei ollut minnekään meilläkään, joten asia ei sen koommin tällä kertaa häirinnyt.

4/5
 
Viimeksi muokattu:

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26891
Käytiin isän kanssa Saunassa syömässä pihvit. Viime toukokuussa avautui uusi ravintola tohon meijän kylän entisen torin laidalla, järven rannalla olevaan Yhtyneitten vanhaan saunarakennukseen. Alakerrassa on baari ja ravintola erikseen ja yläkerrassa tilaussauna, komean terassinkin ovat tehneet. Mustilla puisilla saunan lauteilla sai istuskella aterioimassa, baarin puolella pöytänä puinen kaapelikela. Söin lehtipihvin, isä sipulipihvin. Hyvää oli, etenkin ranskanperunat ja iso annos. Oltiin päivän ensimmäiset asiakkaat niin ruoka tuli tosi nopeasti, naapuripöydässä saivatkin odottaa selvästi kauemmin.

Tullut lähiaikoina syötyä ulkosalla Suomessakin. Viime viikonloppuna perinteiset makkaraperunat Laukon torin grillillä ja pari viikkoa sitten noutopöydässä Maskun Kiisan-Pirtissä. Josko parin viikon päästä sais soppaa Kapernaumissa.
 
Viimeksi muokattu:

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Vaakon Nakki
Pispala, Tampere

Annos:
Sitä Sun Tätä

Arvosana:
9, likimain täydellistä grilliruokaa krapulaisen tarpeeseen. Palvelu oli nopeaa, miinusta käteisen kelpaamattomuudesta.
 

Örfil

Guest
Pitkään tehnyt jo mieli Vaakon nakin chilihodaria.

Saatanpa tänään Pispalan keikalla käydä iltapalalla siellä, kun noin hyviä arvosteluja ko. ravintola saa edelleen :ahem:
 

Örfil

Guest
Korjaan pari asiavirhettä:
1) mulla ei ole muijaa vaan vaimo
2) en ole millään "dieetillä" vaan pysyvästi kasvispainotteisella ruokavaliolla mutta en ole fundamentalistivegaani
 

Örfil

Guest
Voit edelleenkin ihmetellä miksi ei makkarin ovet aukene, kun essu päällä stringeissä vaan tepastelet kotona :D
 
Ylös