Puolustuspoll

Uskottavuutta


  • Äänestäjiä yhteensä
    13
  • Äänestys suljettu. .

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
NO SORI!

Mun mielestä niiden nyt vaan piti tietää että kuka on maailman paras formulakuski.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
*katsoo ajohaalaria*

Toisella planeetalla itketty. Melkoinen astronautinpuku. Mutta hyvä Mika, martinlaakso ja tähän ne muut ajan normiliturgiat.
 

Örfil

Guest
Mielenkiintoista kuulla mitä länsinaapuri tänään päättää:

IL
Ruotsissa valtiopäiväpuolueiden on tarkoitus aamupäivällä esitellä näkemyksensä maan puolustuspolitiikan suuntaviivoiksi.
Sillä on merkitystä myös Suomelle, muodossa jos toisessa.
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
YLE:n uutinen 11.5.2014. "Tämän pitäisi olla selvää tekstiä", toteaisi edesmennyt UKK. Tanskasta ja Virosta suoraa puhetta.

Svenska Dagbladet: Ruotsia pidetään "turvallisuusaukkona"

Viron presidentti muistuttaa, miten venäläiset pommikoneet harjoittelivat Gotlantiin hyökkäämistä pitkänäperjantaina vuosi sitten, eikä Ruotsi edes saanut omia hävittäjiään ilmaan.
Ruotsia pidetään "turvallisuusaukkona" ja painostetaan liittymään Natoon, sanomalehti Svenska Dagbladet kirjoittaa. Käsite Ruotsista "turvallisuusaukkona" on uusi, ja se juontaa Viroon. Muut Itämeren maat kuitenkin jakavat käsityksen.

– Monien demokraattisten maiden intressissä on, että tämä turvallisuusaukko tukitaan, Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves sanoo SvD:ssä.

Viron presidentti muistuttaa, miten venäläiset pommikoneet harjoittelivat Gotlantiin hyökkäämistä pitkänäperjantaina vuosi sitten, eikä Ruotsi edes saanut omia hävittäjiään ilmaan. Venäjän teki myös tiedustelulentoja Gotlannin ja Ruotsin mannermaan välillä.

– Nämä eivät ole hypoteettisia tilanteita vaan Gotlantia kohtaan osoitetaan voimakasta kiinnostusta, Toomas Hendrik Ilves huomauttaa.

"Venäjä voisi sijoittaa Gotlantiin ohjuksia"

Ruotsin armeijalla ei ole varuskuntaa Gotlannissa. Eläköitynyt ruotsalainen kenraalimajuri Karlis Neretniks on varoittanut, että Gotlannin puolustus on niin heikkoa, että Venäjä voisi sijoittaa saarelle omia ohjuksiaan.

– Neretniksin kuvailu on melko oikea. Gotlannista [venäläiset] ohjukset voisivat kattaa Oslon, Kööpenhaminan, Berliinin, Varsovan, Vilnan, Riian, Tallinnan ja Helsingin. Sieltä voisi hallita koko seutua, Ilves pohtii.

Ruotsi on sotilaallisesti liittoutumaton, mutta Euroopan unionin jäsenmaana EU:n solidaarisuuslauseke koskee myös sitä. Lausekkeen perusteella jäsenmaat auttavat toisiaan selviytymään terrori-iskuista.

Kaikki puhe solidaarisuudesta ei merkitse paljonkaan. Ehkä joku maa voi lähettää teille runsain mitoin oliiviöljyä, Ilves sanoo.

EU:n ja Naton välinen ero on o:ssa. Se merkitsee organisaatiota. Natolla on päivittäisiä kokouksia, sotilaallinen johto, joka suunnittelee, kuka tekee mitäkin, ja kuka menee minnekin. Mitään sellaista ei ole EU:ssa. Myönnetään, että kukaan meistä ei pärjää hyvin yksin. Siksi meillä on Nato.

Ruotsia ja Suomea toivotaan Natoon

Viron presidentti haluaisi nähdä Ruotsin lisäksi myös Suomen Natossa. Hän uskoo, että maiden liittyminen Natoon lisäisi turvallisuutta koko Itämeren alueella. Muut naapurimaat ovat samoilla linjoilla.

Kyseessä on oma turvallisuutenne. On naiivia kuvitella, että EU takaisi turvallisuutenne. Jos ette [Ruotsi] ole Natossa, ette saa mitään apua. Olette aukko yhteisessä puolustuksessamme – se aukko, jota Venäjä hyödynsi lentäessään pitkänäperjantaina. Nato vahvistuisi, jos te, ja erityisesti suomalaiset puolustuskulttuurillaan, tulisitte mukaan liittoumaan, Tanskan entinen ulkoministeri Uffe Ellemann-Jensen sanoo SvD:ssä.
Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves vierailee Suomessa ensi viikolla.

Paula Tapiola Yle Uutiset
 
Ylös