Makkonen
Guest
Mitäs kotimaisia karemellien valmistajia nykyisin on?
Ei taida kovinkaan montaa olla..?
Ei taida kovinkaan montaa olla..?
Tähän *SE* video.Halvan lakritsi on järkyttävää kuraa. Eipä tule toista yhtä huonoa mieleen.
Googlen perusteella ainakin Fazer, Kultasuklaa, Panda, Halva, Namelli, Makeidon, Brunberg, Karkkimaailma ja Makulaku.Mitäs kotimaisia karemellien valmistajia nykyisin on?
Ei taida kovinkaan montaa olla..?
Ja oikeammin vieläpä körttipastilleja.Nuohan eivät ole uskovaisten pastilleja, vaan nämä:
Mä rohkenen epäillä, ettei ole ainuttakaan 100 % kotimaista karkkipajaa.Osa toki valmistetaan ulkomailla kuten mm. tänään oli ip-lehdissä juttua, mutta kyllä 100% kotimaisia karkkipajoja on. Tai mistä sitä tietää mistä ne raaka-aineet on...
Mummola-karkkejahan oli Pihlaja ja Kiss Kiss, joista jälkimmäinen yksi parhaista suomalaisnamuista ja ensimmäinenkin ihan ok.Uskispastillien lisäksi toisin keskusteluun "mummola-karkit" eli mummikset, joista muista kivoista muistoista huolimatta ei tullut koskaan suosikkeja.
Näitä ovat Pectus-pastillit sekä Ilves-käärepaperikarkki (marmeladia ) (ei se joukkue, vaan alkuperäiset)
Jepjep.Mummola-karkkejahan oli Pihlaja ja Kiss Kiss, joista jälkimmäinen yksi parhaista suomalaisnamuista ja ensimmäinenkin ihan ok.
Jääkarhu-karkkikin on hyvää, mutta siellä sisällä on jotain 'pölyä' mikä alkaa aina yskittää meikäläistä. Wikipedia tietää kertoa ettei Kiss Kissejä myydäkkään erikseen kuin joulun aikoihin. Muita tuon pussin karkkeja tuskin silloinkaan.Jepjep.
Sekä "Fazerin Parhaat" olivat aina tarjolla. Kiss Kiss sekä samanmallinen jääkarhu oli parhautta.
Toscat jäi aina pussista syömättä.
Jos lähetät meilin Fazerin aspaan, niin uskaltaisin veikata hotellin saavan respaan jokusen levyn.Fazerista tuli Mieleen eräs juttu viime vuodelta. Olin kirjautumassa hotelliin Key Westissä, respan jamppa sai tietoonsa että olen suomesta ja alkoi kyselemään "feiseristä".
Oli aluksi snadisti ymmärtämisen vaikeutta. "Juu häv theör in finland feiser. Ai laik it veri mats."
Meni aikansa ennenkuin tajusin tarkoittavan Fazeria. Sanoi kerran syöneensä Fazerin sinistä ja oli kuulemma 'best chocolate ever'. Jos joskus vielä käyn niillä kulmilla, täytyykin viedä tuliaisiksi suklaatia. Hyvä tyyppi, hotlan hintaan ei kuulunut aamiaista, mutta Fazer-keskustelun jälkeen aamiainen tulikin ilmaiseksi. Tämä hotelli kyseessä.
Sivistys alkaa levitä uudelle mantereellekin. :ahem:Fazerista tuli Mieleen eräs juttu viime vuodelta. Olin kirjautumassa hotelliin Key Westissä, respan jamppa sai tietoonsa että olen suomesta ja alkoi kyselemään "feiseristä".
Oli aluksi snadisti ymmärtämisen vaikeutta. "Juu häv theör in finland feiser. Ai laik it veri mats."
Meni aikansa ennenkuin tajusin tarkoittavan Fazeria. Sanoi kerran syöneensä Fazerin sinistä ja oli kuulemma 'best chocolate ever'. Jos joskus vielä käyn niillä kulmilla, täytyykin viedä tuliaisiksi suklaatia. Hyvä tyyppi, hotlan hintaan ei kuulunut aamiaista, mutta Fazer-keskustelun jälkeen aamiainen tulikin ilmaiseksi. Tämä hotelli kyseessä.
Sori, niinpäs olikin. Koitin ekaks kuuklettaa mutta en löytänyt ja heitin lonkalta että ilives!Ja Pihlajassa on kettu eikä mikään kives. Eiku ilves.
Ettei olis ollut reiser?sai tietoonsa että olen suomesta ja alkoi kyselemään "feiseristä".
KETTUKARKKI!! Ei ilveskakki...Sori, niinpäs olikin. Koitin ekaks kuuklettaa mutta en löytänyt ja heitin lonkalta että ilives!