Vapaan vaalipäivää & tulosilta live, E2015

Käytin äänioikeuttani


  • Äänestäjiä yhteensä
    54

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26891
Kesk+ps+kok+rkp+vihr
4+3+3+1+1
 
Viimeksi muokattu:

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Oletan, että Sipilä alkaa hahmotella jotain yhteiskuntasopimusta välittömästi, Mitä kaikkea se sisältääkään, mutta
oletettavasti siellä voinee olla jotain kaikuja haudatusta kepun työreformista 1999 ja Ahon-Sorsan suunnitelmista 1991.
SDP:hän ei ollut tuolloin hallituksessa, mutta Aho yritti saada Sorsan avulla ay-liikkeen mukaan, onnistui melkein.

Turhan paljon tilanne muistuttaa vuoden 1991 tilannetta: Tai, eihän tuo taloustilanne finanssimielessä ole samanlainen, mutta kansantalous ei kasva ja velkaannutaan kovaa tahtia.
Tilanne on jonkin verran muuttunut noista päivistä kyllä. AY-liike on menettänyt valtaansa, tosin sitä edelleen on, enemmän kuin kuuluisi olla.

90-luvun laman aikana hallitus kamppaili huomattavasti pahemmassa taloustilanteessa kuin nyt. Työttömyys räjähti hetkessä käsiin, vienti romahti kuin seinään, valtionlainojen ja samoin kuluttajien sekä yritysten lainankorot olivat järisyttävän paljon nykyistä korkeampia. Valtion kassa uhkasi tyhjentyä täysin, hätätilalaki oltiin ottaa käyttöön. Nyt tilanne ei ole niin akuutti ja paha. Sikäli Veskun linkkaama teksti on vähän jälkiviisasta spekulointia. Toki virheitäkin tuli hallitukselle.

Muistan silloisia AY-liikkeen kommentteja. Paperiliitto oli vielä voimissaan ja ilmoitti, että helvettiin ollaan menossa, mutta meidän porukka on tottunut aina matkustamaan ensi luokassa. Tai ilmaisivat sen näin: kansantalous tarvitsee nyt kulutuskysyntää. Sitä syntyy, kun maksetaan lisää palkkaa. He olisivat valmiita uhrautumaan tämän rahan vastaanottajiksi. Sittemmin Paperiliitto kävi viimeisen taistonsa joskus 2000-luvun puolivälissä. Menivät lakkoon, TA pisti työsulun. Lakko päättyi ja alkoivat Voikkaat.

On hyvinkin niin, että hallituksen ei tarvitse nuoleskella työmarkkinaosapuolia enää, ainakaan niin, että AY-puolue SDP:tä siihen välttämättä tarvittaisiin. On erittäin viisasta silti yrittää sopia asioista yhteisesti, niin että perinteisellä kolmikannalla sovittaisiin. Mutta, jos ei ota onnistuakseen, käyttää hallitus valtaansa ja sanelee kaapin paikan. Porua tulisi varmasti, mutta tulisiko yleislakkoa? Mitä olisi lakoilla voitettavissa?
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Arvelen kepun ottavan ihan mielellään RKP'n takiaiseksi mukaan, koska silloin kokoomuksella eikä persuilla kummalakaan olisi vaa'ankieliasemaa eduskunnassa.
Riittäisikö RKP sittenkään? Esim. Kepu 49 + Kokkarit 37 + RKP 10 = 96. Persu puhemiehksi, niin jäisi silti vähemmistö 96 - 103. Toki voisi sitten tulla apuja opposiittiosta.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Muistan silloisia AY-liikkeen kommentteja. Paperiliitto oli vielä voimissaan ja ilmoitti, että helvettiin ollaan menossa, mutta meidän porukka on tottunut aina matkustamaan ensi luokassa.
Ay-liike on varsin ansiokkaasti toiminut erilaisten alojen poistamisesta tuolla periaatteella. Esimerkiksi kauppalaivasto on saatu suurimmaksi osaksi pois Suomesta ja metsäteollisuutta supistettettua voimakkaasti. Satamat säilyvät varmasti Suomessa, mutta ohjaako AKT niiden palveluja tarvitsevat vientiyritykset muualle?
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26891
Sipilä on ilmoittanut että kuuden puolueen hallitusta tuskin tulee. Viiden voi tulla. Soini menee hallitukseen nyt kenen kanssa tahansa. Muutkaan puolueet ole Sipilän mukaan mitään ehtoja sanelleet.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26891
Ay-liike on varsin ansiokkaasti toiminut erilaisten alojen poistamisesta tuolla periaatteella. Esimerkiksi kauppalaivasto on saatu suurimmaksi osaksi pois Suomesta ja metsäteollisuutta supistettettua voimakkaasti. Satamat säilyvät varmasti Suomessa, mutta ohjaako AKT niiden palveluja tarvitsevat vientiyritykset muualle?
Paperiteollisuudessa työnantajat ja -tekijät saivat ansiokkaasti pelattua jatkoaikaa muutamalle vanhalle tehtaalle työsululla. Kauppalaivastojen liput riippuu tonnistoveroista. Muutama vuosi sitte laivoja siirrettiin jo takaisin Suomen lipun alle, viimeks on tainnu taas suunta olla muualle.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26891
Nuo itseään älymystönä pitävät on pilanneet vasemmistopuolueet. Tarvittais työläisten puolue johon tulis väkeä demareista Vasemmistoliitosta ja persuista, rasistit ja kulttuuriväki muualle. Ei Suomesta duunariväki mihinkään ole kadonnut vaikka muutama tehdas on lopetettu.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Helsingin punasinivihreä kupla, tästä siinä on kyse


Sunnuntaina Helsingin kantakaupungista kantautui sosiaaliseen mediaan kollektiivinen ihmetys: EI MINUN SUOMENI!

Kuka ihme äänestää Teuvo Hakkaraista? Jonkun isä ehkä keskustaa. Ja kuka, kuka edes tuntee yhtään perussuomalaista?

Ilmeisen hämmentynyt Putous-näyttelijä Krista Kosonen säesti muiden taiteilijoiden rinnalla HS:n haastattelussa:

"Ehkä sitä elää itse sellaisessa helsinkiläisessä kulttuurikuplassa, en tunne ketään joka olisi äänestänyt perussuomalaisia", Kosonen totesi.

Sanan ehkä voi tiputtaa pois.

Kantakaupungit ja niiden asukkaat näet sulkeutuvat kaikkialla Euroopassa yhä selkeämmin omaan todellisuuteensa.

Otetaan nyt aluksi esimerkiksi vaikkapa Lontoo.

Sen kantakaupunki on muuhun Britanniaan verrattuna selvästi sosiaalisesti liberaalimpi.

Tämä tarkoittaa, että maanmiehiinsä verrattuna lontoolaiset kannattavat huomattavasti useammin homoliittoja, poliittisesti korrektia ilmaisua, vähemmistöjen oikeuksia ja monikulttuurisuutta.

Kuulostaako tutulta?

Helsingissä tämä vyöhyke näyttää mukailevan raitiovaunukiskoja.

Perussuomalaisten kannatus kasvaa sitä suuremmaksi, mitä kauemmas Töölöstä siirrytään.
Töölössä puolueen kannatus on noin kolme prosenttia, Kampissa noin viisi, Kalliossa noin seitsemän ja pohjoisempana vielä Haagassa ja Oulunkylässä karvan alle kymmenen prosenttia.
Näillä alueilla hallitsevat kokoomus, vihreät ja hiipuva Sdp.

Helsinki ei ole yksin.

Financial Timesin mukaan ilmiö koskee Britanniassa useimpia suurkaupunkeja, ja nimenomaan niiden kasvavia ja kulttuurisesti kehittyviä ytimiä.

Yhdysvalloissa taas kantakaupungit kuten Austin, Portland, New York ja San Fransisco heiluvat amerikkalaisittain omissa sfääreissään.
Tukholma ja Pariisi soutavat samassa veneessä, tosin omilla tavoillaan.

Samasta on merkkejä esimerkiksi Turussa ja Tampereella: kivitalojen kantakaupunki ja sen vaurastuvat reuna-alueet elävät toisessa (poliittisessa) todellisuudessa kuin suuri osa muusta Suomesta (HS:n graafi kaupunkien arvoeroista vaaleissa täällä).

Mitä tässä punavihreässä – tai oikeastaan punasinivihreässä – kuplassa sitten puuhataan?

Vastaus on sama, katsoi sitten Lontooseen, Tukholmaan tai Helsinkiin: muodostumassa on uusi hipsteri- ja pukuväkikulttuurin symbioosi.
Sen sisällä pidetään pyöräilystä, artisaanioluista, lähiruuasta ja kulttuurista - ja erityisesti muista pääkaupungeista, joissa eletään samalla tavalla.

Koska internet tuo kaiken lähelle, näiden alueiden asukkaat elävät henkisesti lähempänä kaltaisiaan muissa pääkaupungeissa kuin omia maanmiehiään.

Näitä alueita yhdistää Financial Timesin mukaan se, että ne ovat päässeet nauttimaan globalisaation ja avoimen talouden hedelmistä.
Luovan alan uudet työpaikat, kansainväliset rahavirrat ja niiden mukana hyvinvointi kukoistavat pääkaupungeissa ja erityisesti niiden ytimissä.

Miksi niiden asukkaat siis haluaisivatkaan suitsia maahanmuuttoa tai globalisaatiota, kun suuri osa niiden hyödyistä kohdistuu juuri heille?

Mutta mitä kulttuurikuilulle sitten voi tehdä?
Pitäisikö sille tehdä jotakin?

Erityisesti Euroopassa on käynnissä jonkinlainen murros, jonka lopputulos on vielä arvoitus.

Suomessa poliittinen kenttä näyttää jakautuvan vaali vaalilta yhä selvemmin puolueiden sijasta arvokonservatiiviseen ja arvoliberaaliin leiriin.
Tämä näkyi esimerkiksi puolueiden hajoamisena tasa-arvoisen avioliittolain äänestyksessä.

Samaa jakoa voi nähdä esimerkiksi Ranskan Front Nationalen, Ruotsidemokraattien tai Britannian UKIP-puolueen nousussa.

Maahanmuutto ja eurovastaisuus ovat puolueiden pääteemoja, mutta pinnan alla kyse on paljon myös kulttuurieroista: kuilusta poliittisen korrektiuden vyöhykkeen ja muiden välillä.

Erot näkyvät niin Top Gear -juontaja Jeremy Clarksonin potkujen (oikein vai väärin?) kuin vähemmistöjen oikeuksienkin kohdalla.

Etelä-Euroopassa kulttuurikiistat taas purkautuvat vasemmiston kautta: Espanjan Podemos-liikkeessä on kyse yhtä paljon uudesta Espanjan kulttuurisesta määritelmästä kuin talouspolitiikasta.

Internetissä ei ole kovin vaikeaa hahmottaa kansainvälistä kulttuurista arvoliberaalia yhteisöä, joka ulottuu Yhdysvalloista Eurooppaan.

Tämä globaali Brooklyn elää blogeissa, sosiaalisessa mediassa ja pääkaupunkien kuplien välillä risteilevinä turistivirtoina.

Arvoiltaan aiemmin suhteellisen yhtenäisessä Euroopassa ei ole totuttu tällaisiin kulttuurisiin vastakkainasetteluihin. Siksi ne tuntuvat Suomessakin niin häiritseviltä, ja omasta vyöhykkeestä etääntyvät laitaseutujen ihmiset vierailta.

Liberaaleihin ja globalisaation hedelmistä nauttiviin kaupunkiytimiin niiden ulkopuolelta katsovat taas näkevät ne arjen ja toimeentulon ongelmista vieraantuneina saarekkeina, joiden internet-kieliset puhetavatkin alkavat tuntua vierailta.

Silloin molemmilla puolilla rajaa alkaa yhä useammalle avautua EI MINUN SUOMENI. Kulttuurisesti kahtiajakautuneesta USA:sta voi hakea joitakin tuulahduksia siitä, mihin kehitys äärimmillään johtaa.

Tällaisiin kuiluihin on vaikea tarjota lääkkeeksi muuta kuin sillanrakentamista, ymmärrystä ja samaistumista.

Siinä onkin tulevalle hallitukselle tekemistä.
http://nyt.fi/a1305948147996

Kaikki maailman juntit yhtykää!


Tai siis tarkoitan, että
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Nuo itseään älymystönä pitävät on pilanneet vasemmistopuolueet. Tarvittais työläisten puolue johon tulis väkeä demareista Vasemmistoliitosta ja persuista, rasistit ja kulttuuriväki muualle. Ei Suomesta duunariväki mihinkään ole kadonnut vaikka muutama tehdas on lopetettu.
Komp.
 
Ylös