Yleinen politiikkajarna

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kansallissosialistit mellakoivat Jyväskylässä – kymmeniä otettu kiinni
Näköjään tänäänkin sitten. Vitun paskahousut:D
Kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliike -järjestön mielenosoitus päättyi mellakointiin Jyväskylässä.

Poliisin mukaan äärioikeiston mielenilmaukseen osallistui noin 40 ihmistä. Alku oli rauhallinen, mutta loppuvaiheessa Jyväskylän keskustassa alkoi rähinä.

Poliisi kertoo, että mielenosoittajat alkoivat pahoinpidellä sivullisia ja aggressiivisesti estää poliisin toimia paikalla. Mielenosoittajat myös häiriköivät Sokoksessa.

Tilanne saatiin nopeasti hallintaan, sanoo poliisi. Kiinni otettiin kolmisenkymmentä ihmistä. Rikosnimikkeinä ovat väkivaltainen mellakka ja pahoinpitely.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4946
Sijainti
Vantaa
Kyllähän siellä on vaikka mitä epäilyttävää ja epämääräistä porukkaa, mutta aseita siellä ei kuitenkaan käytetty, vaikka käyvät median mukaan aseellista taistelua monikulttuurisuutta vastaan.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kyllähän siellä on vaikka mitä epäilyttävää ja epämääräistä porukkaa, mutta aseita siellä ei kuitenkaan käytetty, vaikka käyvät median mukaan aseellista taistelua monikulttuurisuutta vastaan.
Joo. Siinä menee uskottavuus medialta, jos käyttäneet nyrkkejä pesäpallomailan sijasta.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26882
Silminnäkijä Anssi Koskinen kertoo nähneensä kansallissosialistit ensin Jyväskylän Kirkkopuistossa esitteitä jakamassa. Tuntia myöhemmin hän todisti väkivallantekoa tavaratalo Sokoksen edustalla.

Koskinen oli sisällä kaupassa, kun kuuli naisen avunhuutoja. Ulkona Koskinen näki, miten nainen suojeli maassa makaavaa miestä, jota Suomen Vastarintaliike -järjestön jäsenet hakkasivat.

Lyöjiä oli pari, kolme, ja lisäksi yksi mies kuvasi hakkaamista järjestelmäkameralla. Ympärillä oli useita muitakin järjestön jäseniä, jotka kehottivat ulkopuolisia pysymään loitolla, kertoo Koskinen.

Koskisen mukaan vähän sivummalla makasi hakattavan miehen ystävä verta vuotavana.

Koskinen kertoo kuulleensa sivulliselta, että lyöjillä olisi ollut vaatteissaan kovikkeita pahoinpitelyn tehostamiseksi. Silminnäkijä arvioi, että pahoinpitelijät olivat 20–30-vuotiaita.

– Lyödyt olivat suomalaisten vaihtoehtoihmisten, hipin tai punkkarin, näköisiä.


Yle
Siellä on taottu hippeihin isänmaallisuutta.
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Eikö tuota porukkaa voisi lähettää Portugaliin? Hakata nyt hippejä ja rallikansaa, pervetti!
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8259
Häppen people mitä:

Jyväskylässä lauantaina järjestetyn Suomen Vastarintaliikkeen mielenilmauksen epäillään äityneen väkivaltaiseksi mellakaksi suunnitellusti. Poliisi epäilee, ettei rauhallisesti alkanut mielenosoitus niin sanotusti karannut käsistä, vaan oli johdettua toimintaa.

Mielenilmaus käynnistyi puolenpäivän aikaan Jyväskylän keskustassa, josta noin 40 henkilön joukko eteni kulkueena banderollien kanssa Kirkkopuistoon. Mielenosoituksesta oli tehty poliisille asianmukainen ennakkoilmoitus, jossa tapahtuman tarkoitukseksi kerrottiin Suomen Vastarintaliikkeen toiminnasta tiedottaminen. Poliisi oli varautunut tapahtumaan ja paikalla oli toistakymmentä partiota.

Puistosta väki palasi keskustaan, jossa mellakointi alkoi kello 14:n jälkeen. Keskisuomalaisen tietojen mukaan joku tai jotkut joukosta huusivat muille komentoja, joiden seurauksena osa väestä ryntäsi läheiseen tavarataloon ja osa esti poliisin välittömän pääsyn heidän peräänsä. Välineiksi taipuivat mielenosoituksessa käytettyjen lippujen tangot.

Vaikka poliisi sai tilanteen haltuunsa nopeasti, ehti pahoinpitelyn uhriksi tavaratalossa joutua kolme ihmistä.

– Ilmeisesti yhteisestä käskystä he ryntäsivät tavarataloon, jossa kolmea pahoinpideltiin. Poliisi joutui käyttämään voimakeinoja kiinniotoissa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Porvali vahvisti.


Uhrit sairaalassa

Porvalin mukaan kolme uhria eivät valikoituneet kohteiksi sattumalta, vaan on todennäköistä, että tekijät tunsivat heidät entuudestaan. Osapuolet olivat olleet puheissa keskenään aiemmin mielenilmauksen kestäessä. Poliisilla ei lauantaina alkuillasta ollut tarkempaa tietoa sairaalaan kuljetettujen uhrien vammoista.

Kiinniotoissa poliisi käytti Keskisuomalaisen tietojen mukaan kyynelkaasua.

– Voimakeinona jouduttiin käyttämään kaasuasetta. Varmasti myös täysin sivullisille aiheutui siitä tavaratalossa oireita, mutta tuossa tilanteessa sen käyttö oli perusteltua, Porvali sanoi.


Sekä miehiä että naisia

Poliisi otti paikalta kiinni 32 henkilöä, joiden joukossa on sekä miehiä että naisia. Tiettävästi kaikki osalliset saatiin kiinni. Porvali ei osannut onko joukossa kenties samoja henkilöitä, jotka olivat osallisena niin sanotussa Jyväskylän kirjastopuukotuksessa, jossa kyseisen liikkeen edustajia pyrki väkisin sisään Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuuteen tammikuussa 2013.

Tutkinnanjohtajan mukaan epäiltyjen kuulusteluja ei saada tehtyä lauantaina, joten joukko pysynee kiinniotettuna sunnuntaihin. Tilanpuutteen vuoksi osa epäillyistä kuljetetaan mahdollisesti Saarijärvelle tai Tampereelle.

Tällä hetkellä tutkittavana olevat rikokset ovat kolme pahoinpitelyä, väkivaltainen mellakka sekä väkivaltaisen mellakan johtaminen.

KSML
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Onkohan poliisi taas ollut natsisika, kun ihan kyynelkaasua ja voimakeinoja on käytetty. Näinhän se aina on kun anarkistien riehumiseen puuttuvat, vaan mites nyt?
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Ai saatana. Suunnitelmallista terrorismia munapäiltä. Pika oikeudenkäynti noille ja heti 10 vuotta linnaa. Ei voi valittaa. Tehdään sellainen esimerkki, kuten täälläkin joskus tapana :wink:
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Huomaa taas muutamien sokeuden ihmisten ja tavaran paskaksi panon suhteen.
 
Ylös