Renessanssinero
Perusfeidaaja
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/vihdin-poliisisurmaaja-voitti-jattisumman-arpajaisissa-yritti-kiertaa-ulosottoa-keplottelemalla/5953268
Keplottelu ei siis kannattanut. Mikäli vaimo olisi itse käynyt lunastamassa voiton, niin ulosotto ei olisi päässyt rahoihin käsiksi.Poliisisurmaaja Jorma Nyforsin 200 000 euron arpajaisvoitosta iso osa siirtyi suoraan ulosottoon, selviää oikeuden päätöksestä.
Lauantaisessa ampumavälikohtauksessa poliisin surmanneella vihtiläismiehellä on ollut sekä onnea että epäonnea raha-asioissa. Iltalehden haastattelemien ystävien mukaan arpavoiton päätyminen ulosottoon kaihersi niin, että se vei miehen elämänhalun kokonaan.
Helsingin hovioikeuden päätöksestä ilmenee, että Jorma Nyfors voitti 200 000 euroa Veikkauksen Keno-pelissä joulukuun ensimmäisellä viikolla vuonna 2014. Nyforsilla oli kuitenkin runsaasti ulosottovelkoja, ja hän yritti kiertää voittosumman päätymistä suoraan ulosottoon.
Kertoivat voiton kuuluvan vaimolle
Huhtikuun 2015 lopussa vaimon tililtä siirtyi Länsi-Uudenmaan ulosottoviraston maksuun yli 71 000 euroa. Pariskunta valitti asiasta Espoon käräjäoikeuteen sillä perustein, että kyseessä oli ainoastaan vaimon tili, eikä varoja voinut ulosmitata, sillä vaimolla ei ollut velkoja. Pariskunta myös kertoi, että voittosumma kuului vaimolle ja vaati, että tilillä ollut summa vahvistetaan vaimon varoiksi.
Veikkaus Oy:n järjestelmästä kuitenkin selvisi, että Jorma Nyfors lunasti voittosumman. Hän määräsi voittosumman maksettavaksi vaimonsa tilille. Tämän jälkeen hänen vaimonsa siirsi voittorahoista 160 000 euroa tilille, jonka omistajana oli Jorma Nyfors. Tilin omistajuussuhdetta vaihdettiin jo samana päivänä niin, että tili oli vaimon nimissä, mutta Jorma Nyforsilla oli siihen käyttöoikeus.
Selvityksessä kävi ilmi, että vaimon tililtä oli maksettu miehen pankkilaina ja Jorma Nyfors käytti tiliä kuin omaansa. Nyforsilla ei ollut omaa tilia käytössä.
Oikeus: Kyse oli miehen varoista
Jorma Nyfors kertoi hakeneensa puolisolleen kuulunutta voittoa ainoastaan turvallisuussyistä. Pariskunnan mukaan vaimo ei ole maksanut miehensä pankkilainaa, vaan ainoastaan oman lainansa. Lisäksi hänellä on ollut oikeus maksaa myös aviomiehensä pankkilaina.
Espoon käräjäoikeuden mukaan tapauksessa olennainen kysymys on se, kuuluivatko vaimon tililtä ulosmitatut varat Jorma Nyforsille. Oikeuden mukaan voitonmaksujärjestelmään tehty kirjaus osoittaa, että kyse on miehen varoista. Tätä johtopäätöstä tuki oikeuden mukaan se seikka, että varat on siirretty tilille, jolla olevia varoja on myöhemmin käytetty miehen velan maksuun.
Koska oikeuden mukaan näytti siltä, että varat ovat Jorma Nyforsin, on ne voitu ulosmitata vaimon tililtä velan maksamiseksi. Oikeus hylkäsi pariskunnan valitukset.
Valittivat hovioikeuteen
Pariskunta valitti käräjäoikeuden päätöksestä Helsingin hovioikeuteen. Valituksen peruste oli sama kuin käräjäoikeudessa: kyseessä oli vaimon tili, joilla olevia varoja ei voida ulosmitata miehen velkojen maksuun. Pariskunta pyysi asiasta pääkäsittelyä, sillä heidän mukaansa ulosottovirasto ja käräjäoikeus olivat esittäneet "todisteista vääriä ja ristiriitaisia perättömiä väitteitä". Heidän mukaansa väärät tiedot voidaan kumota asian suullisessa käsittelyssä.
Hovioikeus antoi tapauksesta ratkaisun helmikuussa 2016. Pariskunnan valitukset hylättiin, sillä oikeus katsoi, että pariskunnalla ei ole saatavissa mitään sellaista selvitystä, joka voisi vaikuttaa asian ratkaisuun. Hovioikeus katsoi myös, ettei aihetta käräjäoikeuden päätöksen muuttamisen ole.