NASCAR ja amerikkalainen kaksinaismoralismi

Aslan

Banned
Liittynyt
12.1.2005
Viestit
791
Sijainti
Finland
Eräässä haastattelussa voiton huumassa Dale Earnhardt Jr. lipsauttii suustaan sanan "paska". Rangaistukseksi tästä karmeasta rikoksesta häneltä vähennettiin roimasti pisteitä.

Samaan aikaan NASCAR:ssa aiemmin sallittujen tupakka- ja olutmainosten rinnalle salliittiin myös väkevien juomien mainostaminen.

Eli viinan juonti ja tupakointi on ihan ok, mutta älkää lapset missään tapauksessa kiroilko! :D
 

Zep

Well-known member
Liittynyt
13.12.2000
Viestit
4105
Sijainti
Veteli
Näinhän se on. Ei koske muuten yksin NASCARia, vaan väittäisimpä, että on varsin yleistä muutenkin tuolla uudella mantereella. Pitää muistaa, että NASCAR on suosittua juuri sen väestönosan keskuudessa, jonka moraali on tuollainen. Luit ilmeisesti uusimman TM:n?
 

hannu^

Well-known member
Liittynyt
29.12.2003
Viestit
781
Sijainti
Joensuu
Formulapiireissäkin tupakoidaan ja juodaan viinaa mutta osataan kuitenkin olla kiroilematta :rolleyes:
 

pmv

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
5787
Sijainti
Perä-Pohjola
Joo, itsekkin luin tuon jutun Tekniikan Maailmasta ja hieman naureskelin tapaukselle. NASCAR:ssa tuo julkinen kuva on aika tärkeä ja mielestäni tällaiset toimenpiteet suuntautuvat enemmänkin muualle USA:aan kuin NASCAR:n syvimpiin kannattajiin syvässä etelässä.
 

Apa_02

Well-known member
Liittynyt
24.4.2001
Viestit
623
Kaikkein erikoisinta tuossa NASCAR:in (siis järjestön) tominnassa no se, että jos kuljettajat tappelevat keskenään, rangaistukseksi tulee yleensä vain rahallisia menetyksiä. Kiroilusta kuitenkin jaettiin kolme kertaa pistemenetysrangaistus viime kauden aikana. Earnhardt Jr.:n lisäksi siitä kärsi kaksi kuljettajaa Busch-sarjasta.
Tapaukset kertovat paljon USA:n tyylistä. Tappelun katsotaan tuovan (hyvää) julkisuutta, mutta kiroilu on paheksuttavaa.
Tuota Earnhardtin tapauksen, kuten aikaisempienkin, käsittelyä paheksuttiin aika tavalla medioissa, sillä kiroilulla ei varsinaisesti ollut vaikutusta kisan lopputulokseen. Marty Smith oli erityisesti sitä mieltä, että kiroilusta ei pitäisi kärsiä pistemenetyksin, vaan jakaa pelkästään sakkoja. Tokkopa sitä hyvällä katsottaisiin formuloissakaan, jos esimerkiksi Schumacher kirota päräyttäisi voittonsa kunniaksi.
NASCAR-sarjoissa kaikki on toisin. En ole tainnut koskaan nähdä kenenkään juhlivan voittoaan formuloissa yhtä spontaanisti kuin juuri Earnhardt Jr. voitettuaan viidennen kerran Talladegassa. Jo se pelkästään kuvaa sarjojen ja ihmisten eroa USA:ssa ja Euroopassa.
 

Petri Piira

Olivier Gavetta
Liittynyt
5.3.2002
Viestit
2779
Jostain syystä tuo kiroilu on rapakon takana kauhea asia. Joku sitä kulttuuria tarkemmin tunteva vois kertoa syistä. Ei paljoa tv-ohjelmissakaan kiroilla vaikka tupakoitais/tapettais jne. Joku "damn" taitaa olla kovin sana joka läpi "piip"-sensorista läpi menee :p
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Onpa aivan käsittämätöntä perseilyhommaa moinen, formuloissa jos olisi vastaavanlainen sanktiokäytäntö henkilökohtaisista töppäilyistä, niin Kimin pistetili olisi jo hyvän matkaa pakkasen puolella kun kausi alkaa :)
Aika säälittävää touhua suorastaan, miltei yhtä säälittävää kuin jenkkien viime vuoden suber bowlin "tissin vilautus" by: janet jackson.. hohhoijaa, eipä semmoisesta kukaan nostaisi pienintäkään meteliä euroopassa, korkeintaan harmitteli että ei se nänni oikeasti edes näkynyt ;)
Ei voi todeta muuta kuin 'only in america'.
 

Apa_02

Well-known member
Liittynyt
24.4.2001
Viestit
623
Ne on näitä kulttuurieroja. Ei ihme, että amerikkalaiset luulevat, että kaikki eurooppalaiset viettävät viikonloput nakurannoilla. No, onhan Euroopassa Iso-Britannia (No sex please, i'm british), joka pitää huolen siitä, että lasten kirjan kannessa pitää piirretyllä pojallakin olla housut jalassa.

P.S. Itse katsoin viime vuoden Super Bowlin suorana, enkä edes tajunnut koko Janet Jackson -tapausta ennenkuin seuraavana aamuna.

P.S.S. Pitää muistaa, että NASCAR-pisteytys antaa voittajalle 190 pistettä, joten 25 pistettä ei ole ihan hirveä ero.
 

berra67

Well-known member
Liittynyt
11.2.2003
Viestit
923
Seppo Rätyä mukaillen....USA on paska maa!!!
 

Ma

Arrogant Opportunist
Liittynyt
7.5.1999
Viestit
3606
Sijainti
UP, Michigan
Aika usein kuulee ärräpäitä jääkiekkoilijoilta yms. hävityn matsin jälkeen. Pitäisikö koko joukkue laittaa vaikkapa parin vuoden mittaiseen pannaan moisesta käytöksestä? :doubtful:

Tähän väliin sopisikin erinomaisesti South Parkin jakso "Shit".:alppu:
 
Ylös