Örfil
Guest
Hartsa, hartsa, ethän sinä lue uutisia ollenkaan:Tilastot eivät tue väitettäsi saatavuuden ja kulutuksen kulkemisesta käsikynkässä Suomessa, koska tilastojen mukaan alkoholin kulutus on vähentynyt Suomessa monen vuoden ajan putkeen ja samaan aikaan alkoholin saatavuutta ei ole rajoitettu lainkaan.
Minä uskon, että asiantuntijoiden maalailemat kauhukuvat päivittäistavarakaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajan nostosta osoittautuvat nopeasti liioitelluiksi ja todelliset vaikutukset niin kulutukseen kuin haittoihinkin jäävät pieniksi.
Ylen uutisesta bongattua:
Hartsan uskomukset ovat uskomuksia ja sellaisiksi jäävät:Kokonaiskulutuksen laskua selittävät taloudellinen lama ja se, että alkoholin verotusta on kiristetty,
Mikään käytännön elämässä ei siis tue Hartsan luuloa. Se hyvä käänne mikä on tapahtunut nuorison alkoholinkäytössä on pitkän ajan työn tulos, mutta tämä nykyinen muutos ei sitä tue, koska se ennalta ehkäisevä työ ei ole ollut väkevämpien juomien tyrkyttämistä vaan jotain aivan muuta. Ei ihminen opi enemmän juomalla juomaan sivistyneesti. Juomalla ihmisestä tulee juoppo ja vähentämällä juomista sekä juomalla miedompia, homma pysyy hanskandeeruksessa. Lasolia ei myöskään kannata lipitellä.Österberg piti aamu-tv:ssä hankalana yleistä keskusteluilmapiiriä, joka Suomessa vallitsee.
– Puhumme koko ajan vapauttamisesta. Jätämme huomiotta sen, että paitsi kansanterveyttä, tässä lisätään myös tuottavuutta, työllisyyttä, pidetään ihmiset työelämässä, estetään se, että he joutuvat sairauslomalle, joutuvat työkyvyttömyyseläkkeelle ja kuolevat.
Suomessa alkoholiin kuolee vuosittain noin kolmetuhatta ihmistä, hän sanoi.
– Jos sitä verrataan vaikkapa liikennekuolemiin, joita on noin 250, se on paljon.
– Liikennekuolemat on saatu alas tuhannesta noin 250:een. Samaan aikaan alkoholikuolemat ovat vain lisääntyneet.
Alkoholipolitiikassa ei "yhtä ainutta temppua". Alkoholilain uudistamisen yhteydessä on esitetty kannanottoja siitä, että Suomessakin pitäisi siirtyä kohti "eurooppalaista alkoholikulttuuria". Tällä tarkoitetaan vapaampaa alkoholipolitiikkaa, aamu-tv:ssä todettiin.
– Argumentti on siinä mielessä huono, että alkoholipolitiikkaa on vapautettu 1950-luvulta lähtien ja vapautuksen seurauksena on ollut alkoholin kulutuksen kasvu noin kolmesta litrasta noin yhteentoista litraan, sen seurauksena on ollut maksasairauskuolleisuuden nousu yli tuhanteen, Österberg sanoi.
Täydellinen koko kansan absolutismi ei ole kenenkään haavekuvissa (poislukien jotkin ääriyksilöt), koska sellainen olisi mahdotonta? Savuton kansakunta on mahdollista, sillä tupakoinnissa ei ole mitään hyviä puolia, ei gastronomisia tai fyysisiä hyviä vaikutuksia, kuten alkoholissa kieltämättä on.
https://yle.fi/uutiset/3-8818218