Rallivideoita

cesar

Well-known member
Liittynyt
21.10.2009
Viestit
995
Vaikea uskoa, että tällä ajolla vasta 4. nopein aika 😅
On kyllä kaunista. Kankkunen on kyllä varmasti yksi parhaimmista auton käsittelijöistä mitä MM-sarjassa ollut. Ei sillä, kyllähän ne jokainen laskee varmasti vehkeellä kun vehkeellä vaikka saunan katolta, mutta jotenkin Kankkunen erottautui vielä edukseen. Nykykuskeista vaikea sanoa...suomalaisista luonnollisesti Kalle on sellainen, että voi tehdä sillä autolla melkein mitä vain ikinä haluaa.
 

DC

Helsingin UA
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
5219
Sijainti
Suonionkatu 1 C

Juuri näihin vuosiin sopivasti osuen, sattui eilen youtubessa vastaan Ruotsi 1999 ja Bossen epäonninen yhden kisan (tai pätkän) mittainen Seat-keikka. Oheisessa klipissa saadaan huikeasti noin neljään sekuntiin mahtumaan tilannekuvaus kahdella kielellä sekä vielä vapaamuotoinen äänimallinnus kaupan päälle.
 

Ayrton-Ana

Well-known member
Liittynyt
5.2.2005
Viestit
868
WRC+:ssa kausien 1998 ja 1999 koosteet. Hemmetin nostalgista matskua, ja tosi hyvin tehdyt koosteet.
Ysärin viralliset WRC-koosteet oli kyllä kauttaaltaan todella laadukasta kamaa. Etenkin 1995-2001 on timanttinen sarja...kaikki loistavasti toteutettuja koosteita ja joka ralliin paneuduttiin juuri sopivalla intensiteetillä. Sitten sen jälkeen saatiinkiin valitettavasti kaikkien aikojen pohjanoteeraus. 2002 rallit käsiteltiin hätäisesti viidessä minuutissa "vähän sinne päin" asenteella, juontajaksi vaihtui Jon Desborough...ja ei siinä vielä kaikki, koko koosteen ajan taustalla soi non-stop WRC:n oma teknohumppa "rytmittämässä" meininkiä. 🤨

2002 oli myös se vuosi kun WRC:ssä oltiin innostuneita uudesta "Virtual Spectator" -grafiikasta ja sitä tungettiin ihan jokaiseen mahdolliseen väliin TV-lähetyksissä.

Btw, 1998 kausikoosteesta löytyy myös suomenkielinen versio jossa selostajana on itse Matti Kyllönen! What more could you want?
 

Sörsselsön

Kui hianoo se sit on?
Liittynyt
28.10.2013
Viestit
4959
Sijainti
Parc Fermé
ja ei siinä vielä kaikki, koko koosteen ajan taustalla soi non-stop WRC:n oma teknohumppa "rytmittämässä" meininkiä. 🤨

2002 oli myös se vuosi kun WRC:ssä oltiin innostuneita uudesta "Virtual Spectator" -grafiikasta ja sitä tungettiin ihan jokaiseen mahdolliseen väliin TV-lähetyksissä.
Makuasioitahan nämä, itseä tuo virtual spectator ei juurikaan haitannut. Mutta 2005 tiennoilla koosteiden ongelmana oli se et spiikkaajien (Nicky Grist ja oliko tää naispuolinen nyt WRC:n liveradiostakin tuttu Becs Williams) äänentaso oli aivan luvattoman pienellä. Välillä ei spiikistä kuullut mitään kun taustalla möyrii joko Citroen Xsara tai joku in-car-kuvakulma.
 

Ayrton-Ana

Well-known member
Liittynyt
5.2.2005
Viestit
868
Näistä vähän tuoreemmista koosteista täytyy toki vielä mainita Paul Kingin teennäiset "OH HE'S OFF!!!! What happened there?!!!" huudahdukset. Nuo samat huudot kuullut niin monta kertaa viimeisen 15 vuoden aikana, että varmaan jo ehtinyt tulla uniinkin nämä huudot jossain vaiheessa.

Tein joskus vähän pidempää pure sound rallivideota Youtubeen ja harmikseni huomasin, että kaikki Paul Kingin juontama WRC-materiaali (ja sitä onkin muuten paljon), on täysin käyttökelvotonta ulosajojen osalta...koska King aloittaa aina kuvan päälle huutamisen jo hyvissä ajoin ennen kun auto edes poistuu tieltä. 90-luvun koosteissa sentään juontajat malttoivat olla välillä hiljaakin, jos kuvassa tapahtui jotain actionia.

En muutenkaan ole ikinä ymmärtänyt tuota "fake live" -filosofiaa. Kun tehdään koostetta, tehdään koostetta. Kun tehdään liveä, tehdään liveä.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14523
Sijainti
Tampereen lenkki
Kyllä,täysin samaa mieltä PK:stä ja fake live -selostuksesta. Jon Desborough on samaa luokkaa, ja voi sitä karmeutta kun nämä kaksi selostaa vaikka poweria samassa kopissa...

Viime vuoden Korsikalla päiväkoosteet spiikkasi tuuraajana rallicrossia normaalisti selostava Andrew Coley ja ai että kun oli laadukasta ja asiallisen eleetöntä koostespiikkausta. Harmi, että jäi yksittäiseksi keikaksi.
 

DC

Helsingin UA
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
5219
Sijainti
Suonionkatu 1 C
Muistaakseni vuonna 1980 kartturi kuoli ulosajossa, kisaa en muista, mutta olisikohan voinut olla Nokia-ralli?
Aika kova haku tämä, ainoastaan vuosi heitti yhdellä (1979).

Nokia-ralli vaati myös uhrin. Lauantai-iltana erikoiskokeelta kolme kantautui tieto vakavasta ulosajosta. Myöhemmin selvisi, että voimalinjan sähkötolppaan oli ajanut pari Jari Gullichsen - Hannu Hämäläinen. Onnettomuuden jälkeen kiidätettiin kakkosohjaajana toiminut Hämäläinen ambulanssilla Vammalan sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

VM 11/79, s. 31
 

DC

Helsingin UA
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
5219
Sijainti
Suonionkatu 1 C
Tähän voisi laittaa sellaisen melkein-spoilerin, että jos meinaa tänä vuonna yhden tv-ohjelman katsoa, niin tämä kannattaa ottaa vakavasti harkintaan. Kuohun maaliintulo 1985 ja Henkan autenttiset fiilikset ajasta 35:01 eteenpäin... Niin jäätävää timanttia ettei mitään rajaa.

Ja niin, mukana myös liikkuvaa kuvaa Kyösti Hämäläisen diesel-Mersusta muutamastakin eri kuvauspisteestä vuodelta 1979. Kuten myös Tomi Palmqvistin Laajavuoren kaato vuodelta 1984 ainakin itselleni ennen näkemättömästä kuvakulmasta. Rariteettikomitea paikalle!
 
Ylös