Nostalgiset hetket, muistelut ja unohtumattomat historiikit 🏁

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
5100
Sijainti
Vantaa
Nykyään on vaikea löytyy toista viinimaata, joka olisi virittänyt oman viinituotantonsa yhtä huippukuntoon kuin Itävalta. Maa on noussut 80-luvun vaikeista skandaalivuosista, ja tarjoaa nyt viiniharrastajalle runsaasti laadukasta maisteltavaa.

Monella mittarilla Itävalta on erittäin menestynyt viinimaa – panostus tiukkaan viinilakiin, moderniin tuotantoteknologiaan ja luomuviljelyyn on tehnyt siitä edelläkävijän. Viinien vientimäärä ja arvo ovat molemmat kasvaneet aivan ihmeellisellä tavalla viimeisen kymmenen vuoden aikana. Itävallan suurimpia vahvuuksia ovat laadukkaat paikalliset rypälelajikkeet sekä kansainvälisten lajikkeiden hyvä soveltuvuus paikalliseen ilmastoon. Tänä päivänä Itävallassa viljellään noin 40 laatuviinin valmistukseen sopivaa rypälelajiketta.

Itävalta otti aikoinaan paljon vaikutteita uusiseelantilaisen sauvignon blancin maailmanlaajuisesta menestyksestä ja panosti isosti valkoiseen Grüner Veltliner -lajikkeeseen. Pienimuotoinen uhkapeli oli suuren satsauksen väärti, sillä Grüner Veltliner on osoittaunut poikkeuksellisen laadukkaaksi rypäleeksi, joka pystyy tuottamaan huokeita ja helposti lähestyttäviä valkoviinejä sekä vivahteikkaita ja pitkäikäisiä laatuviinejä. Grüner Veltlinerillä on nykyään jopa 31 prosentin siivu koko Itävallaan rypälepiirakasta.

Mehevä Zweigelt on Itävallan eniten viljelty punainen rypälelajike, mutta intensiivinen ja elegantti Blaufränkisch on hiipinyt viime aikoina varsinkin trendikkäiden viinibaarien listoille.

Itävallan vaikeat viinivuodet

Tie menestykseen ei kuitenkaan ole ollut helppo. Vuoden 1985 “pakkasneste-skandaali” romahdutti itävaltalaisen viiniviennin ja tuhosi maan maineen vakavasti otettavana viinimaana lähes täydellisesti.

Kaikki sai alkunsa 80-luvun puolivälissä Saksassa, jossa makean late harvest -jälkiruokaviinin kysyntä oli tarjontaa suurempaa. Joukko yritteliäitä itävaltalaisia viinitaloja näki D-markan kuvia silmissään ja päätti alkaa tuottaa jäänestonesteellä (dietyleeniglykoli) terästettyä viiniä, joka teki viinistä makeampaa ja antoi sille täyteläisen suutuntuman. Koska pakkasneste on myrkyllistä ihmiselle, ongelmia tietenkin seurasi, kun tuontiviinien laboratoriokokeet Saksassa alkoivat näyttää huolestuttavia lukuja. Uutiset skandaalista levisi maailmalla kulovalkean tavoin.

Vuotta myöhemmin Itävalta oli viinimaailman hylkiö, ja viinivienti loppui kuin seinään. Seurasi sakkoja, vankilatuomioita, konkursseja ja syyttelyä. Hetken näytti jopa siltä, että Itävalta viinimaana oli tullut tiensä päähän. Maa onnistui kuitenkin sinnikkäällä työllään muuttamaan viinintuotannon suunnan ja rakentamaan suuren menestystarinan, joka hakee vertaistaan.

Vaikka Itävallan viinien menestys ei ole vain yhden miehen ansiota, yksi nimi kuitenkin nousee ylitse muiden: Willi Klinger, joka toimi Austrian Wine Marketing Board -järjestön toiminnanjohtajana yli kymmenen vuotta, teki valtavan työn Itävallan maineen palauttamiseksi viinimaana. Hän oli myös mukana kehittämässä maan alueellista DAC-laatuluokitusta (Districtus Austriae Controllatus) niin, että Itävallasta muodostui viinimaana yhtenäisempi. Klingerin pestin aikana Itävallan viiniviennin arvo nousi noin 80 miljoonasta eurosta 170 miljoonaan euroon. Maa joka aiemmin tunnettiin lähinnä talviurheilusta ja Mozartista, on paljastanut todellisen luonteensa viinimaailman monipuolisena ihmelapsena.

Toinen toistaan kiinnostavammat viinialueet

Pääosa Itävallan viinituotannosta tulee neljästä eri osavaltiosta eli Ala-Itävallasta, Wienistä, Burgenlandista ja Steiermarkista. Alueet sisältävät lukuisia ala-alueita, jotka ovat viinityyliltään hyvinkin erilaisia.

Ala-Itävallassa sijaitseva Weinviertel on yksi maan 14:stä DAC-viinialueesta, ja se tunnetaan erityisesti laadukkaasta grüner veltlineristaan. Myös Wachau, Kamptal ja Kremstal tuottavat poikkeuksellisen laadukkaita valkoviinejä. Burgenland taas tunnetaan jälkiruokaviineistään, jotka tehdään Neusidlerjärven läheisyydessä kasvaneista jalohomeisista rypäleistä. Nämä kaikki alueet edustavat Itävallan perinteisempää tyyliä.

Eteläisessä Itävallassa, Slovenian rajan tuntumassa sijaitseva Steiermark ja sen ala-alueet –Südsteiermark, Vulkanland Steiermark ja Weststeiermark – ovat kaikki kiinnostavia uusia DAC-alueita.

Südsteiermark tuottaa tällä hetkellä raikkaita, aromaattisia ja ryhdikkäitä valkoviinejä Muskateller-, Weissburgunder- ja Morillon-lajikkeista. Alueen tähti on kuitenkin sähköisen hapokas Sauvignon Blanc. Südsteiermark onkin kaikessa hiljaisuudessa noussut Loiren ja Uuden-Seelannin rinnalle yhdeksi maailman parhaista Sauvignon Blancin viljelyyn soveltuvista viinialueista.

Itävallan uusin DAC-laatuluokitukseen nostettu viinialue on Wienin ja Bratislavan välimaastossa sijaitseva Carnuntum, joka on ollut aktiivinen viininlipittelyalue jo antiikin Rooman ajoilta. Täällä muhkean savinen maaperä lössikerroksineen on otollinen Zweigeltin ja kansainvälisten rypälelajikkeiden, kuten Merlot’n ja Cabernet Sauvignonin, viljelyyn.

Eteläisessä Burgenlandissa, kiven heiton päässä Unkarista, sijaitseva Eisenberg on yksi Itävallan pienimmistä viinialueista. Alueella on vaivaiset 515 hehtaaria viinitarhoja, mutta silti 291 viinitilaa – eli tarhoja on keskimäärin 1,8 hehtaaria per tila. Nuoren sukupolven myötä alueelta on noussut maailmanmaineeseen joukko dynaamisia viinitaloja, jotka ovat yhdessä rakentaneet alueesta yhden Itävallan ja koko Euroopan mielenkiintoisimmista viinialueista.

Eisenberg (suomeksi rautavuori) saa nimensä rautapitoisesta maaperästä, joka soveltuu erittäin hyvin intensiivisen, samettisen tanniinisen ja mausteisen blaufränkisch-punaviinien tuottamiseen. Nuoret viinintekijät kuten Weingut Wachter-Wieslerin Christoph Wachter ovat onnistuneet yhdessä nostamaan alueen viinimaailman kartalle korkealaatuisilla punaviineillään. Jopa yksittäiset viinitarhat kuten Saybritz ja Reihburg ovat tulleet tunnetuksi, mikä on tuonut lisää katu-uskottavuutta nuorekkaalle viinialuelle.
 
Liittynyt
17.1.2017
Viestit
6067
Itävallan kuuluisin henkilö lienee Terminaattori Arnold Schwarzenegger. Tässä hänestä lapsuusajoista Itävallassa.

Schwarzenegger syntyi vuonna 1947 pienessä Thalin maalaiskylässä lähellä Grazia Steiermarkissa, Itävallan kaakkoisosassa. Hänen isänsä Gustav Schwarzenegger oli kylän poliisipäällikkö ja 15 vuotta miestään nuorempi äitinsä Aurelia oli kotirouva. Arnoldin isoveli Meinhard oli isänsä suosikki, eivätkä hänen ja Arnoldin välit olleet hyvät. Meinhard joutui erilaisten ilkitöidensä seurauksena lopulta koulukotiin.

Isä Gustav piti perheessään kovaa kuria ja järjestystä. Kotona oli tiukat kotiintuloajat, ja kaikenlaisesta velvollisuuksista laistamisesta Gustav rankaisi poikiaan kurittamalla. Myös Thalin koulussa pidettiin kovaa kuria. Schwarzeneggerin mukaan ankara kuri kuului saksalais-itävaltalaiseen mielenlaatuun ja sen tarkoituksena oli murtaa lasten oma tahto, jotta heistä ei kasvaisi yksilöitä. Arnold kapinoikin nuorena isänsä julmuutta vastaan usein tekemällä asiat tarkoituksellisesti päinvastoin kuin piti. Gustav kuoli vuonna 1972. Jälkeenpäin Schwarzenegger on kertonut oppineensa ymmärtämään sotavammoista kärsinyttä isäänsä ja tämän kurinpitoa ja juomista ja pitävänsä isäänsä pohjimmiltaan hyvänä ihmisenä. Äitinsä Aurelian kanssa Arnold tuli hyvin toimeen, ja häneltä Arnold sai lempeyttä ja hyväntahtoisuutta, joita ei isältään saanut.

Arnoldin lapsuusvuosina Thalin kylän alue oli brittijoukkojen miehittämä, ja sitä koetteli sodanjälkeinen niukkuus ja köyhyys. Arnold oli lapsena myös melko sairaalloinen ja veljeään pienikokoisempi.

Arnold oli jo nuorena luonteeltaan seurallinen ja hyväntuulinen kujeilija. Koulunkäynnistä tai isänsä tuputtamasta korkeakulttuurista hän ei koskaan perustanut. Isä olisi halunnut hänestä poliisin ja äiti taas puusepän, ja Arnold menikin puusepän oppiin Graziin.
 

Dieselmoottori

Well-known member
Liittynyt
25.4.2021
Viestit
4758
Niin, kun vauhti ei riittänyt Prostia vastaan, eikä kyennyt ajamaan Bergeriltä(kään) paitaa päältä, olisiko ihan mm:ään asti rahkeet riittäneet sitten kuitenkaan. Voittoja olisi varmasti Williamsilla tullut enemmän kuin Ferrarilla.
Alesi-Hill ja Alesi-Villeneuve olivat varmasti olleet mielenkiintoiset parit. Itse luulen, että 95 kaudella Alesi olisi päihittänyt Hillin (Damon teki virheitä) mutta seuraavana vuonna osat olisivat vaihtuneet ja Hill olisi saanut mestaruutensa.
Toisaalta...kun Villeneuve saapui sarjaan kaudelle 96, kumpi olisi Williamsilla tehnyt Jaskalle tilaa? Damon vai Jean? Oletuksena se, joka oli hävinnyt tallin sisäisen kamppailun 95.
Kuten voi huomata näitä tallien rostereita voi pyöritellä loputtomiin.
Niinhän näitä voi pyöritellä. Ja ehkä turhaakin, mutta mielenkiintoista aina spekuloida asioilla.

Toisaalta, vaikka Alesi valitsikin Ferrarin Williamsin sijasta, niin ainakin Michael Schumacherin sanojen mukaan Ferrarin kauden 1995 autolla olisi pitänyt maailmanmestaruus voittaa.

Schumacher itse testasi tätä kauden 1995 Ferraria, ja teki samantein nopeampia kierroksia, kuin mitä Alesi ja Berger olivat tehneet aiemmin samalla autolla.

Myös kauden 1996 Benettonilla Schumacher olisi todennäköisesti tittelin vienyt.

Joten kun puhutaan Alesista, niin hyvä kuljettaja toki, mutta ei missään tapauksessa maailmanmestari-ainesta autolla, joka ei olisi ylivoimainen vsstustajiin nähden.

michael-schumacher-testing-the-ferrari-412-t2-what-a-picture-v0-qv5wwv0v7w6a1.jpg

Schumacher testaa kauden 1995 Ferraria:

Schumacherin ja Alesin mietteet uusista työkaluistaan Ferrarista ja Benettonista. Alesi jopa kehuu Benettonin autoa:

 

Dieselmoottori

Well-known member
Liittynyt
25.4.2021
Viestit
4758
Itävallan kuuluisin henkilö lienee Terminaattori Arnold Schwarzenegger. Tässä hänestä lapsuusajoista Itävallassa.

Schwarzenegger syntyi vuonna 1947 pienessä Thalin maalaiskylässä lähellä Grazia Steiermarkissa, Itävallan kaakkoisosassa. Hänen isänsä Gustav Schwarzenegger oli kylän poliisipäällikkö ja 15 vuotta miestään nuorempi äitinsä Aurelia oli kotirouva. Arnoldin isoveli Meinhard oli isänsä suosikki, eivätkä hänen ja Arnoldin välit olleet hyvät. Meinhard joutui erilaisten ilkitöidensä seurauksena lopulta koulukotiin.

Isä Gustav piti perheessään kovaa kuria ja järjestystä. Kotona oli tiukat kotiintuloajat, ja kaikenlaisesta velvollisuuksista laistamisesta Gustav rankaisi poikiaan kurittamalla. Myös Thalin koulussa pidettiin kovaa kuria. Schwarzeneggerin mukaan ankara kuri kuului saksalais-itävaltalaiseen mielenlaatuun ja sen tarkoituksena oli murtaa lasten oma tahto, jotta heistä ei kasvaisi yksilöitä. Arnold kapinoikin nuorena isänsä julmuutta vastaan usein tekemällä asiat tarkoituksellisesti päinvastoin kuin piti. Gustav kuoli vuonna 1972. Jälkeenpäin Schwarzenegger on kertonut oppineensa ymmärtämään sotavammoista kärsinyttä isäänsä ja tämän kurinpitoa ja juomista ja pitävänsä isäänsä pohjimmiltaan hyvänä ihmisenä. Äitinsä Aurelian kanssa Arnold tuli hyvin toimeen, ja häneltä Arnold sai lempeyttä ja hyväntahtoisuutta, joita ei isältään saanut.

Arnoldin lapsuusvuosina Thalin kylän alue oli brittijoukkojen miehittämä, ja sitä koetteli sodanjälkeinen niukkuus ja köyhyys. Arnold oli lapsena myös melko sairaalloinen ja veljeään pienikokoisempi.

Arnold oli jo nuorena luonteeltaan seurallinen ja hyväntuulinen kujeilija. Koulunkäynnistä tai isänsä tuputtamasta korkeakulttuurista hän ei koskaan perustanut. Isä olisi halunnut hänestä poliisin ja äiti taas puusepän, ja Arnold menikin puusepän oppiin Graziin.
Ja taitaa Arnold Schwarzenegger olla itsekin F1-fani. Muutaman kerran vieraillut varikoillakin kilpailuviikonloppuina.

l-to-r-race-winner-lewis-hamilton-gbr-mercedes-amg-f1-on-the-podium-with-arnold-schwarzenegger...jpggettyimages-2178262-612x612.jpg
 

Dieselmoottori

Well-known member
Liittynyt
25.4.2021
Viestit
4758
Mitäs sanotte 'Suomussalmen Kuhasta', eli Heikki Kovalaisesta? Olisiko ansainnut tililleen vielä muutaman GP-voiton lisää?

Kuitenkin voitti Renaultilla jo avaus-kaudellaan 2007 tiimikaverina olleen Fisichellan, joka voitti urallaan kolme GP:tä.
 

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
4066
Niin, kun vauhti ei riittänyt Prostia vastaan, eikä kyennyt ajamaan Bergeriltä(kään) paitaa päältä, olisiko ihan mm:ään asti rahkeet riittäneet sitten kuitenkaan. Voittoja olisi varmasti Williamsilla tullut enemmän kuin Ferrarilla.
Alesi-Hill ja Alesi-Villeneuve olivat varmasti olleet mielenkiintoiset parit. Itse luulen, että 95 kaudella Alesi olisi päihittänyt Hillin (Damon teki virheitä) mutta seuraavana vuonna osat olisivat vaihtuneet ja Hill olisi saanut mestaruutensa.
Toisaalta...kun Villeneuve saapui sarjaan kaudelle 96, kumpi olisi Williamsilla tehnyt Jaskalle tilaa? Damon vai Jean? Oletuksena se, joka oli hävinnyt tallin sisäisen kamppailun 95.
Kuten voi huomata näitä tallien rostereita voi pyöritellä loputtomiin.
Mutta olisiko Hill ollut edes keskusteluissa? Eikös juuri lopulta hänelle tulleelle paikalle olisi mennyt Alesi (tai myöhemmin Mika?) ??

Eihän Damonin osakkeet ennen Williamsia varmaan mitkään hirmuisen kovat olleet?
 

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
4066
Mitäs sanotte 'Suomussalmen Kuhasta', eli Heikki Kovalaisesta? Olisiko ansainnut tililleen vielä muutaman GP-voiton lisää?

Kuitenkin voitti Renaultilla jo avaus-kaudellaan 2007 tiimikaverina olleen Fisichellan, joka voitti urallaan kolme GP:tä.
Ehkä yhden? 2008 alkoi hyvin, mutta sitten alkoi pallo pyörimään väärään suuntaan ja huonommaksi meni koko ajan.
 

Dieselmoottori

Well-known member
Liittynyt
25.4.2021
Viestit
4758
Mutta olisiko Hill ollut edes keskusteluissa? Eikös juuri lopulta hänelle tulleelle paikalle olisi mennyt Alesi (tai myöhemmin Mika?) ??

Eihän Damonin osakkeet ennen Williamsia varmaan mitkään hirmuisen kovat olleet?
Todennäköisesti Damon Hill ei olisi päässyt ajamaan Williamsilla kilpaa ollenkaan. Hill oli vain varavaihto-ehto, kun ei saatu Alesia eikä Häkkistä.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
5100
Sijainti
Vantaa
Ei se aina innosta muita, jos kirjoittaa puolen tusinaa viestiä peräjälkeen, jossa käydään läpi ensin vuoden 2015 kilpailu, sitten 2016 kilpailu, heti perään kauden 2017 kilpailu, pienen breikin jälkeen kauden 2018 kilpailu, ja sitten huipennuksena kauden 2019 kilpailu. Ja seuraavana päivänä jatkuu sitten kauden 2020 kilpailulla, josta päästäänkin seuraavassa viestissä käsittelemään kauden 2021 kilpailua, josta jatkuu loogisesti kauden 2023 kilpailun käsittelyyn, kunhan välissä on käyty läpi kauden 2022 kilpailu.

Ja sitten kun tulee uusi kilpailu, niin sama juttu alkaa alusta.
 

Dieselmoottori

Well-known member
Liittynyt
25.4.2021
Viestit
4758
Ei se aina innosta muita, jos kirjoittaa puolen tusinaa viestiä peräjälkeen, jossa käydään läpi ensin vuoden 2015 kilpailu, sitten 2016 kilpailu, heti perään kauden 2017 kilpailu, pienen breikin jälkeen kauden 2018 kilpailu, ja sitten huipennuksena kauden 2019 kilpailu. Ja seuraavana päivänä jatkuu sitten kauden 2020 kilpailulla, josta päästäänkin seuraavassa viestissä käsittelemään kauden 2021 kilpailua, josta jatkuu loogisesti kauden 2023 kilpailun käsittelyyn, kunhan välissä on käyty läpi kauden 2022 kilpailu.

Ja sitten kun tulee uusi kilpailu, niin sama juttu alkaa alusta.
Ymmärrän pointtisi, mutta ei tässä kaikkia voi miellyttää.

Niinhän tuolla virallisella Formula 1-sometililläkin (X, Youtube, Facebook jne) muistellaan ennen kunkin GP-viikonlopun alkua tuolla radalla ajettuja edellisiä kilpailuja.

Ja juttua tuntuu aina riittävän keskustelun muodossa.

Siellä varmasti tilin ylläpitäjät saavat palkkaa, toisinkuin minä, joka teen tätä ilmaiseksi harrastuksen merkeissä. Sponsori -yhteistyö-diiliä odottaessa.

Alkuaikoina vuosia sitten laitoin varmasti liikaa muisteluita, johtuen siitä, että en ollut omaksunut foorumin tapoja.

Nykyään pyrin laittamaan aina ennen kutakin GP:tä kolme-neljä muistoa. Ehkä kaksikin riittäisi oikein hyvin.

Toivoisin toki, että muutkin foorumilaiset laittaisivat omia muistojaan. Ettei menisi ikäänkuin yksinpuheluksi/yksin kirjoittamiseksi.

Noista sinun alkoholi-juomien kirjoittaluistasi, niin sekä Jean Alesi että Jarno Trulli ovat hankkineet nimeä viininviljelijöinä F1-uransa jälkeen.

Oletko maistanut heidän tuotteitaan?
 

Kemper

Well-known member
Liittynyt
11.5.2006
Viestit
611
Sijainti
pk.seutu
Mutta olisiko Hill ollut edes keskusteluissa? Eikös juuri lopulta hänelle tulleelle paikalle olisi mennyt Alesi (tai myöhemmin Mika?) ??

Eihän Damonin osakkeet ennen Williamsia varmaan mitkään hirmuisen kovat olleet?
Vaihtoehtoisella aikajanalla, kauden 94 alussa Williamsilla Senna ja Alesi/Häkkinen ja Hill testikuskina, niin kyllä sieltä hänet olisi Sennan menehtymisen jälkeen nostettu kisakuskiksi. Ja menty ainakin loppukausi 94, todennäköisesti myös 95 kokonaan kombolla Alesi-Hill tai Häkkinen-Hill.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
10400
Sijainti
Helsinki
Keskustelusta tulisi paljon mielekkäämpää, jos tulisi enemmän FYI-tyylisiä viestejä, jossa kerrotaan f1-aiheisia knoppitetoja historiasta. On puuduttavaa lukea samoja asioita, varsinkin, kun suuren osan olen niistä katsonut livenä tai katsonut Dailymotionista (Youtuben kaltainen videosivusto löysemmällä copyright-rajoituksilla) jälkikäteen. Etenkin, kun F1TV:n kaltainen palvelu on laillisesti saatavilla, niin sieltä voi katsoa klassikkokisoja.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15361
Mutta olisiko Hill ollut edes keskusteluissa? Eikös juuri lopulta hänelle tulleelle paikalle olisi mennyt Alesi (tai myöhemmin Mika?) ??

Eihän Damonin osakkeet ennen Williamsia varmaan mitkään hirmuisen kovat olleet?
Aiemmin tässä aihealueessa olen Hilliä muistellut tilanteesta muun muassa näin:

''Hillin täysin vaipumista unohduksiin en allekirjoita.

Etenkin kun hänellä oli lahjoja niin paljon kuin oli, oli testannut Williamsillakin enemmän kuin parisen vuotta eli tuolloin kolmas oli ennen sopimusta vielä alkamassa ja ennen kaikkea kuin ottajia vielä olisi ollut.

Ei toki Hillille välttämättä enää sopiviin talleihin, mutta kuitenkin.

Elintärkeää toki Hillin uran jatkon kannalta olisi ollut se mitä hänelle soviteltiin ennen sopimusta täysin kisoihin kaudelle eli kiitos Renault-yhteistyön Ligier-paikkaa vuoden-kahden näytöillä sitten siitä päästen Williamsille vuodeksi 1994 tai 1995.

Se polku ei olisi ollut paha silloisin näkymin Mika Häkkiselle.

Sitä soviteltiin, oli käytännössä sovittukin ennen kuin sitten erinäisten pykälämuutosyritysten takia viime hetkellä Keke ei sitä hyväksynyt ja se tie päättyi siihen.

Niin pitkällä se jo oli, että esimerkiksi Ron Dennis oli kieltäytyä sopimasta sopimusta Lotuksen riehumisen kaltaisten turhan julkisten oikeusjuttujen pelossa tai pitää Häkkisen sopimusta unohdettuna juuri siksikin, että hän luuli Mikan jo olleen Ligier-kuski vuodelle 1993 tai yleinen Williams-suojatti testikuskina vuodelle 1993 ja siitä kisakuski vuosille 1994 tai 1995 riippuen myös Ligier-suorituksen onnistumisesta tai Ligierin päästöhaluista.

Häkkiselle se jälkikäteen olisi ollut hyvin haastava vuoden 1994 tilannetta varten.

Kaiken kun olisi pitänyt mennä nappiin vuodeksi 1993 auton tilaan nähden ja aika sama juttu tietysti oli myös Hillille.''

Tämä siis kun vertailtiin tuolloin niin Hilliä kuin Häkkistä.
 
Ylös