Liikenteessä ärsyttää:

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Helsingissä Hämeentien loppupäässä Arabiassa on kahdelle autolle tarkoitettuja paikkoja, siten siis että varsin korkealla reunuksella on noita eroteltu, välissä aina jokin puska.

Varsin ärsyttävän usein näkyy jokin pikkukoppero (Fiesta ja muut saman kokoluokan autot) keskellä sitä kahden auton tilaa. Ei siis mahdu kummallekaan puolelle vähänkään isompi auto. Kyllä rasittaa kun siinä on muutenkin vähän parkkipaikkoja ja sitten näkee tuollaisen tapauksen. Kyse ei varmaankaan ole itsekeskeisyydestä vaan ajattelemattomuudesta ja kuvioiden ymmärtämättömyydestä, mutta rasittaa silti.

Pitäisi jäädä passiin joskus ja haukkua pystyyn. Tuskin se tosin onnistuisi, todennäköisesti joku hemaiseva nainen sitten sinne autoon kipuaisi ja ajaisin hipihiljaa pois.
Guuppa hiljaa, mä parkkeeraan skootterin aina poikittain keskellä ruksia!
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Tanaan meinasin jaada auton alle Sittarin parkkihallissa suojatiella. Joku saatanan parikymppinen jannu tuli sellaista haipakkaa etta jos en olisi pysahtynyt niin alle olisin jaanyt. Pysahtymaan ei olisi auto kyennyt.
Ja kun pysahdyin keskelle suojatieta niin tama aalio just ja just pystyi vaistamaan koukkaamalla metrin sivuun.
Jos lapsi olisi ollut tuossa ja ei olisi huomannut, henki olisi todnak lahtenyt. :nope::nope::nope:

Itse poisajaessa nain sen jannun kavelemassa kauppaan sisaan. Huusin peraan auton ikkunasta jotta hei aalio, venaas hiukkasen, mutta pojalla oli kiirus kauppaan...

Saatan turpaan vetaa kun naen seuraavan kerran. :mad:
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Virhehän tuossa on tapahtunut, mutta aika tyhjää näyttäis parkkipaikallla olevan, joten onko tuolla nyt hirveästi tuossa tilanteessa väliä?
No ei ole just tuossa tilanteessa, mutta moiset parkkeeraajat käyttäytynevät ruuhka-aikoina aivan samoin.

Zaikom sanoi:
Olis se voinu huonomminkin ajaa, tuohon ruksin päälle!
Samalla parkkialueella oli joku äijä parkkeerannut ison matkailuauton vinoparkkiin keskelle H-ruudukkoa. Vei vähintään neljän auton tilan. Olin just hivuttamassa puhelinta taskusta kuvaamistarkoituksessa, kun äijä tuli kaupasta. Siinä tilanteessa jätin kuvaamatta.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Tänään kyrsi aika monia mm. minua.

Ensin koko liikenne seisahtui Turun keskustassa noin 10 minuutiksi ja itse jäin pakosavuiseen tunnelinpätkään! Omat savut sammutin jo 5 min jälkeen mutta juuri kukaan muu ei viitsinyt autoaan sammutella.

Sitten kun siitä päästiin niin alkoi AIVAN KÄSITTÄMÄTÖN RAEKUURO, tiet lainehti raepalloja ja ajaminen skootterilla oli suhteellisen haastavaa.
10-20 km/h vauhdilla köröttelemällä lopulta pääsin Pernon S-marketilla josta kävin hakee KEPPANAA. Haastavaa näytti olevan ajaminen kesärenkaisilla autoillakin.

Paikalle saavuttuani kuuro oli jo laantumassa. Ostin keppanat ja käynnistelin skootteria... tiet oli paikka paikoin tosi liukkauta rakeiden sulaessa jäismäiseksi laataksi. Ja sitten kuuro alkoi uudestaan. Viimeinen 2km 20 km/h vauhtia. Kovin hanakasti ei tosiaan autotkaan ohittamaan lähteneet, mutta mitä nyt kolmen letka kerkes tulla niin päästin ne vilkulla ohi ja hiljentelin tien reunaan. Sen verran joutu keskittymään ajamiseen, ettei perässä roikkuvat autot kauheesti tilannetta helpottaneet.

Mutta yllättävän hyvin autoilijat tässä tilanteessa kesärenkailla menevän skootterin otti huomioon! Sen verran spesiaalitilanne oli.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Ilmesesti olisi sitten parempi näin:
Minäkään en jaksa ymmärtää mikä siinä on, kun pyöräilijät pitäisi aina työntää sinne autotien puolelle.
Itse pyöräilen melko paljon ja 80% ajasta käytän kävelyteitä.
Ainoastaan silloin menen autotiellä, kun tie on vähän liikennöity ja niin leveä, että autot mahtuvat kiertämään pyöräilijän aiheuttamatta vaaratilannetta.
Saisi mielenkiintoisia tilanteita kun tekisi kuten valtiovalta määrää, eli käyttäisi aina autotietä. Siinä voisi töötti soida kun jossain liikenneympyrässäkin menisi.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Joensuun keskustassa pyöräily on tehty ainaskin mahdollisimman vaikeaksi. Itsemurha olisi ajella autoteillä ja pyörille tarkoitetut ajopaikat ihan miten sattuu.
 

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
Naiset tuppaavat usein olemaan melkoisia tientukkoja siinä missä vanhuksetkin. Eihän alinopeutta ajaminen sinänsä ole kiellettyä, mutta muu liikenne häiriintyy samalla. Karuin esimerkki on ehkä se, mitä meikäläiselle tapahtui muutama viikkoa sitten Kehä I:llä länteen päin mentäessä ja Tuusulanväylän liittymän kohdalta. Ajoin ohituskaistaa (vasemmalla kaista liittymään keskustaan päin ja oikealla normaali ajokaista ja kaista, josta pääsee liittymään Tuusulaan päin) tultaessa Tuusulanväylän liittymään ja yhtäkkiä Skoda Fabia vaihtaa kaistaa tien oikeasta laidasta vasempaan laitaan ja vauhtia tällä oli noin 40 km/h. Jouduin jarruttamaan rajusti välttääkseni törmäyksen tämän kanssa. Sitten kun tämä auto oli vihdoin vasemmalla kaistalla valmiina liittymään keskustan suuntaan, niin painoin tallan pohjaan ja ohitin tämän Skodan keskisormi ojossa. Huomasin, että ratissa oli joku vanha mummo. En varmaan olisi näyttänyt keskisormea, jos olisin tiennyt vanhuksen olevan ratissa, vaikkakin keskisormen näyttäminen oli ansaittua. :eek: Episodin syynä taisi olla matalalla oleva aurinko, joka häikäisi melko paljon.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Eilen kun kotiin tulin tuon raekuuron jälkeen, niin toi toiseksi viimeisin tienpätkä oli suoraan aurinkoonpäin. Eihän siinä mitään, aurinkohan oli tarpeeksi korkealla ettei haitannut, mutta se tiellä lainehtinut vesi käyttännössää heijasti sen auringon 100 prosenttisesti silmiin ja heijastus oli juuri siinä kohtaa mihin normaalisti ajossa katson. Voi jumaliste sattui silmiin...tuon jälkeen kun peiliin vilkaisi niin näkyi vaan mustaa. :D
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24273
Sijainti
lappeen Ranta
Naiset tuppaavat usein olemaan melkoisia tientukkoja siinä missä vanhuksetkin. Eihän alinopeutta ajaminen sinänsä ole kiellettyä, mutta muu liikenne häiriintyy samalla.
Noiden taholta näkee usein päinvastaistakin, eli jos jossain on esim. 20 tai 30 km/h rajoitus tai muuten on ahdas ja näkemäesteinen (siinä muuten yksi sana joka ärsyttää) ajoväylä niin nämä paahtavat aivan tyytyväisinä jotain viittäkymppiä. Kuvittelevat varmaan ajavansa ihan riittävän hiljaa kun ovat tottuneet siihen, että kun ajaa niin lujaa kuin uskaltaa ei olla vielä lähelläkään rajoitusnopeutta.
 

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69605
Sijainti
Toinen Maailma
Tuli nähtyä toissapäivänä, kun juniori zaikomi ajeli joustavasti moposkootterilla.
Seisoin kaupungissa punaisissa liikennevaloissa kääntyäkseni vasemmalle valon vaihduttua. Siinä odotellessa havaitsin, kun Zaikom jr tuli vasemmalta moposkootterillaan suojatietä pitkin tien yli :eek!:, jatkoi vähän matkaa pyörätietä :doubtful: ja ajoi sitten nurmikaistaleen :nope: ja katukiveyksen :thumbdown yli ja jatkoi matkaa ajoradalla. :jaska:
Tuokin zaikomi saanee valitettavasti ajokortin kolmen vuoden päästä. :frown:
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Tosta Jakkylan yliajelusta on tullut lisaa infoa. Hitto, tollaisissa tapauksissa vois kylla automaattisesti tuomita torkean rattijuopumuksen ym. mukaan, silla pirustako sita enaa tietaa. Tai siis tuomion tulisi olla kovempi kuin torkeassa rattijuopumuksessa tai liikenteen vaarantamisessa... :mad::mad::mad:
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Tos pätkässä on mm. toi kohta kun toi pikkutyttö juoksee rekan takaa eteen. Siinä ei "jalkajarrulla"-kaverit ois ylinopeusvauhdissa ehtineet tehdä mitään.

Tommosia simulaattoreita lisää tarttis maailmaan saada. Eikä sihen edes tarvittaisi tolla kallista G-voimakuutiota. Ihan vaan auton kori ja ympärille 16 näyttöä näyttämään maailmaa ja kytkennät + softa.

Pitikö tässä itte alkaa tommonen riittävän halvalla väsäämään. :mad_old:
 
Viimeksi muokattu:

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24273
Sijainti
lappeen Ranta
Tos pätkässä on mm. toi kohta kun toi pikkutyttö juoksee rekan takaa eteen. Siinä ei "jalkajarrulla"-kaverit ois ylinopeusvauhdissa ehtineet tehdä mitään.
Autolla ajaessa tulee ainakin yritettya katsella maisemia hiukan silleen laajakulmaisesti ja tuolla tavalla katseltuna skidi näkyy kivasti sieltä sen tila-auton/nakkikioskin takaa jo ennen kuin pätskähtää nokan eteen:
Näytä liitetiedosto 10406
 

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9041
Sijainti
hki
En ole varma arvaanko oikein mihin viittaat jalkajarrufilosofialla, mutta mielestäni koko ajattelun ydin on se että on valmis pysähtymään sitä ennen mitä ei näe ja ennakoimaan ennakoimattomat tilanteet. Eikä se että pökkii sokeana pökkelönä yllättäviin tilanteisiin joissa joutuu tekemään äärilikkeitä.

Lauantain hesarissa muuten oli mielipidekirjoitus siitä Turun Moottoritien alkupään risteyksestä. Siinä kritisoitiin sen toimivuutta ruuhkan kannalta. Ja asiahan onniin, että juuri aiemmin kuvailemallani tavalla sitä ruuhkaa pystyy purkamaan, itse asiassa kaistaviivojen pitäisi olla maalattu juuri niinkuin ajan ja sitä mieltä kirjoittajakin oli.
Ei yllätä, että Zaikomilla taas zaikomointi päällä.

Eiköhän Dominic tarkoittanut, että kun jostain auton takaa loikkaa yllättäen eteen tyttö, niin syntyy ylinopeudella ajettaessa pahempaa jälkeä syystä että vaikka olisi miten jarrulla jalka niin ei ehdi tilanteen yllättävyyden vuoksi reagoimaan.

Sun tekstistä sai nyt sen käsityksen, että jalka jarrulla -tavan avulla ehdit reagoimaan ihan mihin tahansa tilanteeseen paremmin. Olet väärässä tuossa ja varmaankin sen tajuat, toivottavasti.

Ymmärrän kyllä ideasi tuon jalka jarrulla -teeman osalta. Onhan se selvä, että silloin saa auton nopeammin pysähtymään kuin jos olisi tilanne että jalka on jossain muualla. Jos ajattelee, että tuo oikeuttaa ajamaan ylinopeutta, niin se varmaankin täällä sai ihmiset suhtautumaan sinun osalta tuossa tapauksessa halveksuvasti.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Autolla ajaessa tulee ainakin yritettya katsella maisemia hiukan silleen laajakulmaisesti ja tuolla tavalla katseltuna skidi näkyy kivasti sieltä sen tila-auton/nakkikioskin takaa jo ennen kuin pätskähtää nokan eteen:
Näytä liitetiedosto 10406
Tilanne on jännästi rakennettu, koska toi paku tuossa on vilkku päällä kääntymässä tien yli, joten ainakin mulla täysi mielenkiinto kohdistui siihen. Varsinkin kun tietää, että kyseinen simulaattori tarkoituksella heittää eteen yllättäviä tilanteita. Oletin että se paku kaasuttaakin yllättäen eteen, mutta sitten sieltä tosiaan juoksikin se pikku tyttö - just siinä kohtaa kun tavallaan ehtii huomio herpaantua, kun paku ei syöksynytkään eteen.

Mielestäni aika realistinen skenaario reaalimaailmassa tapahtuville onnettomuuksille ja juuri tuolaisissa tilanteissa itselläkin liikenteessä eniten pasmat sekoaa / tapahtuu suurimmat harkintakyvyn pettämiset.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Olen pyrkinyt korostamaan tilannenopeuden merkitystä. Jos tilanne näyttää sellaiselta että auton takaa voisi loikata tyttö eteen, sitten ajetaan sen tilanteen mukaisella tavalla. Eikä reagoida vasta sitten kun oikeasti huomataan että siinä on tyttö joka on hyppäämässä eteen.
Tää on kyllä huippu. Ihan niinku yllättävän tilanteen vois jotenkin ennakoida. Vai näkeekö sillä avaruusajattelulla sinne pimeään kulmaan ja vaikkapa rekan taakse?

Kyllä se on zaikon niin, että jos näyttää sellaiselta että auton takaa voisi loikata tyttö eteen niin sillon pysähdytään kunnolla ja odotetaan.
 
Ylös