Syön parhaillaan...

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Söin just Saarioisten Jauhellihapizzan. Vähän vaihtelua nyt jouluateroihin. AHH
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Jouluruokaläjää yritän pikkuhiljaa madaltaa.
Suolasen nälkä iski, joten itse tehdyn ruislimpun siivujen päälle graavilohta, sinappisilakkaa, valkovipulisilakkaa, matjessilliä ja sipulisilliä.
Kyytipojaksi punakylkistä olutta.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Kotikebab muhii edellen uunissa. Kastikkeen tein kuuden maissa, se viilenee jääkaapissa. Pitaleivät poistin just vakuumista.

Siuhauttelen kohta tuoretta, sekä säilövihannesta siivuiksi ja suikaleiksi odottamaan puolenyön syöntihetkeä.

Noin pötkäles on tullut uunista ja levännyt. Tulis vaan jr. kotiin, niin sais laittaa siivuiksi ja pitan väliin kera vihannesten, sekä kastikkeen.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Kotikebab muhii edellen uunissa. Kastikkeen tein kuuden maissa, se viilenee jääkaapissa. Pitaleivät poistin just vakuumista.

Siuhauttelen kohta tuoretta, sekä säilövihannesta siivuiksi ja suikaleiksi odottamaan puolenyön syöntihetkeä.
Millaista kotikebabia on tulossa? Joskus on tullut koitettua ihan jauhelihasta väsätä semmoista pötköä, mikä vaivataan mahdollisimman tiiviiksi massaksi, maustetaan, kääritään folioon ja laitetaan muutamaksi tunniksi uuniin matalalla lämmöllä. Menestys on ollut vaihtelevaa, mutta yleensä koostumus on muistuttanut lähinnä lihamureketta... Tuotoksen pitäisi antaa varmaan vetäytyä jonkin aikaa ennen syömistä.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Millaista kotikebabia on tulossa? Joskus on tullut koitettua ihan jauhelihasta väsätä semmoista pötköä, mikä vaivataan mahdollisimman tiiviiksi massaksi, maustetaan, kääritään folioon ja laitetaan muutamaksi tunniksi uuniin matalalla lämmöllä. Menestys on ollut vaihtelevaa, mutta yleensä koostumus on muistuttanut lähinnä lihamureketta... Tuotoksen pitäisi antaa varmaan vetäytyä jonkin aikaa ennen syömistä.
Tein itse ensimmäistä kertaa ja tuloksena oli tosi tiivis, sekä jämäkkä pötkäle. Sanoisin, että onnistuin. Makukin on kohillaan, ehkä liiankin tulinen ?

Junttasin taikinaa 'kokoon' varmaan kolmisen varttia sähkövatkaimella ja käsin. Käsin >>> vatkain>>>käsin. Uunissa pötkö oli, nimenomaan tiukassa foliossa, 100:adassa asteessa n. 4,5 h:untia.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Tein itse ensimmäistä kertaa ja tuloksena oli tosi tiivis, sekä jämäkkä pötkäle. Sanoisin, että onnistuin. Makukin on kohillaan, ehkä liiankin tulinen ?

Junttasin taikinaa 'kokoon' varmaan kolmisen varttia sähkövatkaimella ja käsin. Käsin >>> vatkain>>>käsin. Uunissa pötkö oli, nimenomaan tiukassa foliossa, 100:adassa asteessa n. 4,5 h:untia.
Tutunkuuloinen resepti, paitsi että omissa viritelmissäni olen käyttänyt taikinan tiivistämiseen maksimissaan vartin verran. Pitääpä vaivata pidempään, jos vielä joskus kotikebabia kokeilen.
 
Ylös