F1-uutisia

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Itse suosittelisin mieluummin henkilöstön käytettyjen työtuntien (eli rajattu henkilökunta) rajaamista. Silloin erilaisuuttakin näkyisi kun ei olisi standardi osia.
Toi johtais kyllä työpaikkojen vähenemiseen ja se ei sinänsä olis hyvä juttu, mutta toisaalta kaikki säästötoimenpiteet johtavat henkilöstövähennyksiin. Autoissa on kyllä ihan hitosti osia mitä voi kehittää vaikka muutama osa oliskin standardi

Totta on kuitenkin myös se, että osat joissa ei tule juurikaan voimasuhde eroja (vaikka joku vaihdelaatikko, vanteet, jarrut tms) voitaisiin sanojesi mukaan standartoida.
Joo varsinkinkin kun monet tallit tilaa osia samoilta firmoilta. McLarenin electronics toimittaa usealle tallille elektroniikkaa (siis muu kuin ecu) ja magneti marelli varmaan toimittaa elektroniikan lopuille. Sit ykkösten jarrut tulee parilta kolmelta valmistajalta niin kuin vanteet ja jousituksen osatkin. Jos osat standardoitaisiin niitä ei tarvitsisi kehittää koko ajan jolloin rahaa säästyisi.
 

SPE 04A

Well-known member
Liittynyt
18.3.2009
Viestit
652
Tuli muuten tästä kuvasta mieleen, että onkohan tuossa Hugo Boss tarran yläpuolella lukevan Hamilton tekstin perässä se Lewisille myönnetty vakanssi, MBE vai mikä se oli?
Member of the Order of the British Empire. Yllättävän vakavissaan Luuis ottaa prenikkansa.:D

Vaikka ei ehkä olisi syytä, käsittääkseni suurin osa Pekingin (brittiläisistä) kultamitalisteista sai saman kunniamerkin.
 

mjk

...
Liittynyt
6.10.2007
Viestit
2675
.. olimpa hidas.

Täyte-uutinen:

Hamilton: Parannan joka vuosi

McLarenin F1-kuljettaja Lewis Hamilton vakuuttaa kehittyneensä täksi vuodeksi paremmaksi kuljettajaksi kuin viime vuonna, jolloin hän voitti maailmanmestaruuden.

- Olen tyytyväinen saavutukseeni, mutta nyt alkaa jotain uutta. Olen parantanut joka vuosi. Olen jo nyt parempi kuin olin viime vuonna fyysisesti, henkisesti sekä elämäni tasapainon suhteen, Hamilton sanoi The Independent -lehdelle.

Hamilton suhtautuu uuteen kauteen innostuneesti, vaikka McLaren-auton vauhti on talvitesteissä ollut vaisua.

- Minun suunnitelmanani on olla lähtöruudukon kärjessä Melbournessa, mutta vaikka en pystyisi starttaamaan sieltä, niin ajan silti täysillä, Hamilton vakuuttaa.

Hamilton muistuttaa kuljettajan tehtävien lisääntyvän uusien sääntöjen myötä. Kuljettajat voivat säädellä etusiiven kulmaa ja hyödyntää lisätehoa jarrutusenergiaa kierrättävästä KERS-laitteesta.

- Auton ajaminen on rankempaa tänä vuonna, kun on uusi etusiipi ja KERS:n hallintalaitteet. Se on valtavan haastavaa, mutta ehkä ulkopuolisen maailman asettamat paineet ovat vähäisemmät.

(MTV3)
 

Torres

Well-known member
Liittynyt
15.3.2008
Viestit
2011
Ecclestone jyrää voittojärjestelmänsä ensi vuodeksi
22.03.2009 17:43



F1:n kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone vakuuttaa jyräävänsä kaudeksi 2010 voimaan järjestelmän, jossa kuljettajien maailmanmestari ratkaistaan pisteiden sijaan voitoilla.

- Se tulee ensi vuonna. FIA tukee sitä ja se tulee osaksi sääntöjä, Ecclestone vakuutti BBC:n radiohaastattelussa.

Ecclestone yritti saada ideoimansa järjestelmän voimaan jo täksi vuodeksi, mutta muutosta ei pystytty toteuttamaan enää näin lähellä kauden alkua, koska tallit vastustivat sitä.

- Jotta muutoksia voitaisiin tehdä sen jälkeen, kun ilmoittautumiset sarjaan on jätetty, pitäisi kaikkien ilmoittautuneiden olla asiasta yksimielisiä. Vaikuttaisi siltä, että jotkin tallit eivät pidä ideasta, Ecclestone myönsi.

(MTV3)

Pakko nostaa tämä vielä esille. Mitkäs tallit tätä ideaa sitten tukivat?:D
 

Shämito

Well-known member
Liittynyt
14.3.2009
Viestit
336
Ikävä kyllä taitaa tänä vuonna jäädä Hamiltonilla "parantamatta". Sikälimikäli on testituloksiin katsominen.
 

Oberfeldwebel

Ylivääpeli
Liittynyt
6.9.2003
Viestit
4275
Ikävä kyllä taitaa tänä vuonna jäädä Hamiltonilla "parantamatta". Sikälimikäli on testituloksiin katsominen.
Ehkä hän haluaa tuolla uutisella sanoa, että jos menestystä ei tule niin se ei ole hänestä kiinni. Eli voihan hän itse parantaa vaikka Larenin kanssa räpeltelisikin..
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
paha ykkösestä on pistää paremmaksi.
Aina voi parantaa. Ei taida olla kukaan vielä ottanut kaikkia paaluja, nopeimpia kierroksia ja voittoja kauden aikana.

King of Pitlane voisi ainakin jättää pitlane-sekoilut pois. Siinä olisi jo hyvä alku ja roima parannus viime vuoteen. Sen jälkeen voisi ajaa rehdisti kilpaa radalla. Sitten voisi luopua ykköskuskin asemasta ja ajaa myös tallikaveria vastaan kilpaa. Näitähän riittää...
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Lewisilla on tällä kaudella näytön paikka. Jos mies sattuisi mestaruusvuotensa jälkeen yllättäen jäämäänkin Kovalaisen jalkoihin tai Heikki onnistuisi vääntämään homman tasoihinkin, niin olisihan tuo todella paha tappio Hamiltonille.
 

CamoN

Kurvailija
Liittynyt
11.7.2007
Viestit
1640
Sijainti
Kouvola
SPE 04A sanoi:
Member of the Order of the British Empire. Yllättävän vakavissaan Luuis ottaa prenikkansa. :D
Nojoo, tuskinpa Lewis on ollut vastuussa siitä mitä auton kylkeen on kirjattu. Eikös Mansell saanut jonkun arvonimen aikanaan? Olikohan sitä koskaan merkitty auton kylkeen?

Pakko nostaa tämä vielä esille. Mitkäs tallit tätä ideaa sitten tukivat?:D
Kyllä on käppänällä otsaa. Menettää pian loputkin uskottavuudestaan ja arvovallastaan jos näiden aivopierujen päästeleminen jatkuu samaan tahtiin. :eek:
 

Nikos

Kisaaja
Liittynyt
5.4.2008
Viestit
881


Hamilton: Haluan kolme mestaruutta
22.03.2009 21:52


McLaren-kuljettaja Lewis Hamilton ei aio jäädä formulayleisön mieliin yksinkertaisena maailmanmestarina. Hamilton on asettanut tavoitteekseen nousta idolinsa Ayrton Sennan rinnalle kolminkertaiseksi mestariksi.

- Pienestä pitäen olen sanonut, että haluaisin tulla ensin F1-kuljettajaksi, sitten maailmanmestariksi ja sen jälkeen tehdä saman kuin Ayrton, eli voittaa kolme maailmanmestaruutta, Hamilton maalaili Sunday Mirror -lehden haastattelussa.

Hamilton haluaisi nähdä nimensä lajin legendojen joukossa.

- Kun mietin Alain Prostia ja Sir Jackie Stewartia, haluaisin että minuun suhtauduttaisiin samalla tavalla. He ovat moninkertaisia maailmanmestareita ja jonakin päivänä haluaisin liittää nimeni tähän seuraan, Hamilton tuumi.

Prost voitti urallaan neljä maailmanmestaruutta ja Stewart kolme. Formula ykkösten huipulle rakettimaisesti nousseella Hamiltonilla on aikaa yltää heidän saavutuksiinsa, sillä hän on vasta 24-vuotias. Brittilehdissä nuorukaista on ajoittain kuitenkin arvosteltu ylimielisyydestä.

- Kaikki tekevät virheitä ja ehkä jossakin vaiheessa olen antanut itsestäni ylimielisen kuvan. Minun täytyy korjata tämä asia, Hamilton sanoi.

McLaren-kuljettaja tietää, että mestaruuden puolustaminen on alkavalla kaudella vaikea tehtävä, sillä auto ei ole ollut testiradalla parhaassa mahdollisessa iskussa.

- Tällä hetkellä auto on vähän muita jäljessä, mutta uskon vankasti siihen, että vuoden edetessä meistä tulee vahvempia. Minulla on täysi luottamus talliini. McLaren on maailman paras talli, Hamilton kehui.

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2009/03/842567
 

SPE 04A

Well-known member
Liittynyt
18.3.2009
Viestit
652
Nojoo, tuskinpa Lewis on ollut vastuussa siitä mitä auton kylkeen on kirjattu. Eikös Mansell saanut jonkun arvonimen aikanaan? Olikohan sitä koskaan merkitty auton kylkeen?
Ja Wikipedia kertoo: OBE (eli siis astetta korkeampi kuin MBE). Muistaakseni Häkkisellä on jokin kotimainen kunniamerkki myös.

Bernie saa uhitella pumpun pettämiseen asti, mutta syön hatullisen sitä itseänsä, jos tämä sääntöehdotus tulee koskaan toteutumaan. Seniiliys ei tee hyvää johtotehtävissä.
 

Jonasz

Road Racing
Liittynyt
14.11.2007
Viestit
369
Barrichello: Nyt kuin Ferrarilla ilman Schumia
22.03.2009 15:43

Brasilialainen Rubens Barrichello uskoo, että Brawn GP -tallin autot ovat voittaja-ainesta ensi viikonloppuna ajettavassa F1-kauden avauskisassa Australiassa.

- Auto on erittäin vakaa, siinä on uusi moottori, hyvin luotettava ja voimakas Mercedes-kone, joten (ajatus voitosta) ei hullu, Barrichello toteaa espanjalaisen Marca-lehden haastattelussa.

36-vuotias Barrichello voitti yhdeksän GP:tä ajaessaan Ferrarilla kausina 2000-2005. Tältä ajalta hänet muistetaan erityisesti Michael Schumacherin kakkoskuljettajana. Ferrarilta lähdön jälkeen brasilialaiskuski on odottanut uutta tilaisuutta näyttää huippuosaamistaan. Hän ajoi Brawn GP:tä edeltäneessä Honda-tallissa kolme kautta.

- Olen kauan odottanut löytäväni tallin, jossa on samanlaiset ominaisuudet kuin Ferrarilla, mutta ilman, että joudun ajamaan Schumacherin puolesta, Barrichello toteaa.

Brawn GP, Toyota ja Williams -tallit ovat hyödyntäneet sääntöjen harmaata aluetta rakentamalla kaksikerroksisen diffuusorin, joka parantaa auton downforcea. Barrichello vakuutti, että Brawn GP:n uusi auto on täysin sääntöjenmukainen.

- Sääntöjä on tulkittu eri tavalla, mutta olemme varmasti kunnioittaneet sääntöjä, Barrichello sanoo.

Barrichellon tallikaverina ajaa Jenson Button.

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2009/03/842413

Rubens vaan jatkaa itkemistään. :yuck:Rupee varmaan Ferrarin johtokin olemaan aika täynnä kaveria. Kumma että Brawn viitsi ottaa tuollaisen marisijan tiimiinsä. Mulle alkaa tulla kaversta mieleen Mansell eikä todellakaan ajotaitojen osalta. Eikö äijä pysty vieläkään myöntämään ettei taidot vaan riittäny Schumin tasolle.
 

Jonasz

Road Racing
Liittynyt
14.11.2007
Viestit
369
Joo toi Alikersantti Räikkönen olis kyllä aika hyvä auton kyljessä.
Ehkä noloin arvonimi maailmassa. :D
 

maradona

Resistive User
Liittynyt
6.3.2005
Viestit
4616
Sijainti
Me seisotaan hattu kourassa maailman reunalla
Rubens vaan jatkaa itkemistään. :yuck:Rupee varmaan Ferrarin johtokin olemaan aika täynnä kaveria. Kumma että Brawn viitsi ottaa tuollaisen marisijan tiimiinsä. Mulle alkaa tulla kaversta mieleen Mansell eikä todellakaan ajotaitojen osalta. Eikö äijä pysty vieläkään myöntämään ettei taidot vaan riittäny Schumin tasolle.
Ei F1-kuljettaja voi myöntää olevansa/olleensa huonompi kuin joku muu, ainakaan vielä ennen kuin hän itse lopettaa. Se sotii heidän luontoaan vastaan, sitä että on yksinkertaisesti pyrittävä olemaan paras eikä koskaan uskottava että on saavuttanut sen tai ettei voi saavuttaa sitä. Sitä paitsi sellaisen ajatuksen omaksuminen voi vaikuttaa pahasti omaan mielentilaan uuden kauden alkua odotellessa.

Brawn tietää 100% varmasti ettei Rubens ole täysin tyytyväinen Ferrari-vuosiinsa, itsehän hän oli varmasti sitä aiheuttamassa, mutta Barrichellon kokemus on jotain sellaista, että hänet kannattaa pitää vielä mukana, niin kauan kunnes vauhti/motivaatio/molemmat katoaa.
 

Poistettu jäsen 5082

Guest
Joo toi Alikersantti Räikkönen olis kyllä aika hyvä auton kyljessä.
Ehkä noloin arvonimi maailmassa. :D
muuten mitkäs kaikki kuskit on ylipäätänsä suorittanut asevelvollisuuden? tuskin kovin moni muu kuin suomalaiset :cool:
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös