Sanoja, joiden käyttö ärsyttää

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Pääseekö se veronmaksaja pelkällä korotuksella, jos ei ole ilmoittanut tulojaan tai ne eivät ole lähellekään todellisuutta? :rolleyes: Verottaja mielestäni kuitenkin ottaa veron määräämisen pohjaksi 'jonkin oikeahkon' verotettavan tulon (arvion) ja verottaa sen mukaan ja lisäksi veronkorotus. Voin tietysti olla väärässä. Wikipedia kertoo arvioverosta, verolaki ei taida enää käyttää sitä nimitystä. :dunno:
Niin arvioverotus tulee kyseeseen siinä tapauksessa jossa ei ole saatavilla oikeaa tietoa tuloista. Jos ei ole ilmoittanut tulojaan tai sitten yrittänyt kusettaa että onkin vähemmän tuloja niin siinä tapauksessa tulee kyseeseen veronkorotus. Arvioverotus ja veronkorotus on Laissa verotusmenettelystä. Tosin toi nyt oli vain terminologista pilkunnussintaa pointilla mätky = jäännösvero.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Olisiko feikkikalan sijaan artikkeliin soveltuvampi sana huijjauskala, mysteerikala vai vääräkala? Jytkykala? MÄTKYKALA?

Mitä ehdotat?
Mulla ei ole mitään vaihtoehtoja tai ehdotuksia sanalle feikkikala. Tämä tojck kun keskittyy julkituomaan ärsyttäviä sanoja ja sanontojakin, ei siis vaihtoehtoja ko. sanoille ja sanonoille. Olen siis tämän tojckin perustajan rajaaman aihepiirin takia kykenemätön vastaamaan kysymykseesi tässä ympäristössä.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Eräänlainen feikkikala vois olla vaikkapaskin tuo noin valas. Se kun elää pelkästään merissä ja järvissä, eikä silti ole kala. (Vaan nisäkäs, tiedoksi)
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
, koska x.
(esim. Ja Männistökin voitti, koska bonukset.)

Tuollainen kieliopillisesti virheellinen konjunktiolause on paikoitellen ihan hauska tehokeino, mutta jos sitä käyttää liian usein, kuten tässä, niin burb otsasuoni poks.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Jos olisin Fagerholm, mainitsisin jotain pointtien validiuuksista. Vaan en ole, joten.
 
Ylös