Hankintoja!

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Jumbosta tänään tytölle kuteita ja kylppärin jakkara, jolta hän yltää paremmin pesemään kädet. Huntti meni.
 

Pietari

HarjunHerra
Liittynyt
4.3.2007
Viestit
7217
Sijainti
Etelä-Savo
Hankin torstaina uuden. com päätteisen domainin. Maksoin ja osoite toimi jo 25 minuutin päästä. :eek!:
 

Runar ja Kyllikki

Next door to Alice
Liittynyt
9.4.2000
Viestit
45727
Sijainti
Suami
Tossa se nyt on. Tarkoitus on osallistua tolla jopa (seuran sisäisiin) kilpailuihin ihan vaan todistaakseni, että puoliautomaatilla voi pärjätä pulttilukkoisia vastaan. Kilpailuluokkana siis siluettiammunnan kevytkivääriluokka. Tarkoittaa käytännössä suoraan kaupan hyllyltä peräisin olevaa asetta, ei erityisesti tarkoitukseen rakennettua asetta.
(Rambler Tacticsin valmistaman) Ampumatuen kiinnitys on vielä väliaikainen, on tarkoitus tehdä sille kunnon kiinnitykset tukkiin. Tosin eihän tuota tukea (mun käytössä) käytetä kuin kohdistettaessa, joten se on sinänsä aika harvoin edes kiinni. Mettämiehellä moiselle on paljon enemmän käyttöä.
Nyt tuo on ensimmäiset 500 laukausta ammuttu läpi tuolla ja kohdistettu suurinpiirtein. Kivasti meni päivä radalla. Ihan se viimeinen viilaus puuttuu vielä.
Hiukan kokemuksia:

- Lukittavalta ampumatuelta ammuttaessa se käy 50 metristä "samaa reikää", eli 9 patruunan lippaan kaikki laukaukset menivät samasta, joka laukauksella hieman laajenevasta reiästä.
- Huomionarvoista tässä on se, että tällä ammuttaessa täytyy olla huomattavan pitkä turvaetäisyys sillä puolella, johon tää heittää hylsyt. Ne nimittäin tulee todella kovaa ja kauas. Itse sain kaverin tuota testatessa todella kipeesti hylsyn silmän alapuolelle ja mulla oli sentään 3 metriä etäisyyttä ampujaan!! En ole koskaan ennen moista kokenut, että hylsyt lähtee näin kovaa ja kauas. Tämä on selvä miinus silloin, kun radalla on paljon ampujia vierekkäisillä radoilla.
- Ergonomia on todella kohdallaan. Säädöt ovat niin hyvät, että tuolla ampui sekä aikuinen mies että 12-vuotias poika ja kaikille tuo istui käteen kuin valettu.
- Pistoolissa erittäin tarkkaan käyvä Federal Champion oli yllättäen melkoisen epätarkka patruuna tämän kanssa käytettäessä. Käsivaralta 50 metriin ammuttaessa läjän koko saattoi olla lähemmäs 50-60 mm!! Vasta kun siirryin käyttämään CCI Standardia, tuskittelu kohdistuksen kanssa loppui ja osumat alkoivat pysyä keskellä kympin kehää ja läjät (käsivaralta) sellaista 15-30 mm luokkaa. Noh, ehkä se siitä vielä paranee kun tuo tulee tutummaksi.
- Hieno väline harrastaa kaikenkaikkiaan. Nyt olen täysin vakuuttunut, että tulen tällä parjäämään pulttilukkoisia vastaan kisoissa. Tässähän on toimintaperiaatteena puoliautomaattinen, inertiatoiminen pulttilukko. (Juu, minä en asetekniikkaa tunne niinkään. Mua on aina kiinnostanut enemmän tarkka ampuminen maalitauluun kuin aseet ja niiden tekniikka. Mutta näin dokumenteissa lukeepi, että sellainen se on ja on käsittääkseni erikoinen toimintatapa)


Seuraavaksi sitten vuorossa kohdistus 100 ja 150 metrille ja silloin täytyy pitää kirjaa, paljonko kiikaritähtäimen naksuja täytyy naksautella etäisyydeltä toiselle säädettäessä.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös