Mielialasi ja päällimmäinen tunteesi just nyt?

Siggeboi

Banned
Liittynyt
6.9.2006
Viestit
4475
Sijainti
Puskassa
Öh.. Asun Helsingissä ja mun mielestä jokaisessa liikennevaloristeyksessä on normaalit liikennevalot. Sen lisäksi rinnalla voi olla nuolivalot, jos kyseessä on vähääkään isompi risteys.

Edit: toki ei Helsinkikään ole iso kaupunki.. Oikeasti isojen kaupunkien (esim. New York tai Tokio) liikennevalojärjestelyistä en tietty tiedä.
Hölmö Jacques. :eek: Tarkoitin, että lähes jokaisessa isossa risteyksessä on normaalien liikennevalojen lisäksi nuolivalot. Liikennevalot nyt toki on pienemmissäkin risteyksissä, mutta näissä ei aina noita nuolivaloja ole. Isommissa taas on 90% varmuudella myös nuolivalot.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Liikennevalot nyt toki on pienemmissäkin risteyksissä, mutta näissä ei aina noita nuolivaloja ole. Isommissa taas on 90% varmuudella myös nuolivalot.
Ihan isomman risteyksen määrittelykysymys. Jos isommiksi määritellään sellaiset, joissa 90 %'sesti on nuolivalot, niin skyggen väite pitää täysin paikkansa.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26888
Meijän kylällä on semmosia valoja, että ensin vasemmalle käännyttäessä palaa normaali vihreä, jolloin pitää väistää vastaantulijoita ja jalankulkijoita, sitten hetken päästä siihen viereen syttyy vihreä nuoli vasemmalle, jolloin ei tartte väistää kuin liikenteenjakajaa. Joillakin on hahmotusvaikeuksia saako sillä normivihreällä kääntyä.

Sitten on valoja joissa oikealle käännyttäessä ensin odotetaan punaisissa, sitten viereen syttyy vihreä nuoli oikealle (ei keltaista missään vaiheessa) ja samaan aikaan palaa edelleen se punainen. Sen jälkeen usein kuuluu tööttäys raivokkain äänenpainoin, kun jonon etummainen ei älyä, notta latu vapaa.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Meijän kylällä on semmosia valoja, että ensin vasemmalle käännyttäessä palaa normaali vihreä, jolloin pitää väistää vastaantulijoita ja jalankulkijoita, sitten hetken päästä siihen viereen syttyy vihreä nuoli vasemmalle, jolloin ei tartte väistää kuin liikenteenjakajaa.
Mä kyllä olen väistellyt jalankulkijoita ihan valoista riippumatta, en vaan raaski ajaa päälle.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26888
Mä kyllä olen väistellyt jalankulkijoita ihan valoista riippumatta, en vaan raaski ajaa päälle.
Eikä mittää, kun tömäytät päin vaan ja huikkaat ikkunasta "MINÄ olin oikeassa". Sitten kuolinpesälle korjaamolasku.
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Voisin kait oman kontribuutioni heittää tähän risteyskeskusteluun.

Näytä liitetiedosto 15388

Tämä on kuva ehkä yhdestä maailman hämmentävimmistä risteyksistä. Siis ainakin silloin, kun on kääntymässä tuonne Impivaaraan. Nimittäin tämä tie, jolla ajetaan, on kohtuu voimakkaasti liikennöity, eikä vasemmalle ole lainkaan nuolivaloja. Lisäksi tuossa keskellä risteystä sattuu seisomaan suurjännitevoimalinjapylväs, joka blokkaa näkyvyyden (tämä tosin ei ole se isoin ongelma). Ongelma tässä onkin se, että kun kääntyy tuonne vasemmalle täytyy ajaa tuon tolpan takaa. Mutta siellä onkin sitten uudet liikennevalot (tuolla nuolen/k:n kohdalla), joita ei näe, jos on pysähtynyt siihen oikealle kohdalle. Tästä sitten päättelin, etteivät ne valot sitten kai kosketakaan minua, jos en niitä kerran pysty näkemään (ja olin jo lähtiessä ohittanut vihreän valon). Vähän turhan moniselitteinen risteys sanon minä.

Ja tuo paikka niille vajaavaisille ihmisille, jotka eivät sen sijaintia tiedä, niin se on Tampereentien ja Markulantien risteys.
 

PeePee

Team 107
Liittynyt
2.6.2001
Viestit
4237
Sijainti
Kiertoradalla
Nuolivalo meinaa juuri tuota. Mitään raskasta liikennettä ei silloin samaan suuntaan ohjata. Jalankulkijoita saatat toki joutua väistämään, mikäli risteyksessä on suojatie.

Nuolivalo tarkoittaa, ettei mitään risteävää liikennettä ole, ei myöskään jalankulkijoita.
 
Ylös