Ralliuutisia.

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11216
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Reitin oli määrä kulkea Sospeliin, mutta Moulinet'n ja Sospelin välisellä osuudella sattui 30. lokakuuta maanvyörymä, jonka korjaustyöt jatkuvat vähintään helmikuun loppuun asti.
Ymmärrettävä syy.

Itte vaan tykkään paljon tuosta Moulinet-Turini osuudesta, siinä tiessä on sielua. Hyvä tämä nyt ajettavakin on, ei sillä.
 

Faustus

Well-known member
Liittynyt
31.3.2000
Viestit
6745
I går dro Petter Solberg til England for å finne en løsning på fortsatt satsing i VM-sirkuset. Løsningen kan komme i dag.
Lähde: rallynorway.no

Eli Petter matkusti eilen Englantiin selvittämään tallipaikkakuvioita. Asia voi ratketa jo tänään.

edit: http://www.smaalenene.no/sport/motorsport/article4035095.ece

Tuossa on koko artikkeli. Siinä Petter sitten sanookin, että ratkaisu voi syntyä tänään tai 14 päivän päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Valde

Well-known member
Liittynyt
8.4.2003
Viestit
3148
Koska Hänniseltä löytyi vaaditut 450 000 € ja Duvalilta ei.

edit: Basso on kuulemma ainoa IRC-kuski, joka saa palkkaa ajamisesta.
Onko toi faktaa, että Juho maksaa ajamisestaaan? Luulin, että nyt paikka irtos ajamalla. maksaako Kopecky mitään?
 

Faustus

Well-known member
Liittynyt
31.3.2000
Viestit
6745
Duvalilta ainakin olisi vaadittu tuo 450 000 €, joten oletin, että Hänninen on joutunut moisen summan pulittamaan, kun paikan kerta sai. :dunno:
 

RITA#28

Banned
Liittynyt
6.8.2007
Viestit
1824

Pärre

Well-known member
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
3320
Sijainti
Lahti
Aktiivisuusaste ei jätä kenellekään epäilyksiä; Solberg haluaa ajamaan, ja vähän äkkiä. Touhukas kaveri, kun sukkuloi eri tehtaiden ja tallien välillä aamusta iltaan ja päivästä toiseen, mitä nyt välillä käy kommentoimassa tilannettaan medialle.
 

Pietari

HarjunHerra
Liittynyt
4.3.2007
Viestit
7217
Sijainti
Etelä-Savo
Tommi Mäkinen otti rautjärveläislupauksen suojiinsa
14.1. 17:07

Rautjärveläinen rallilupaus Jussi Tiippana osallistuu rallin SM-sarjaan Tommi Mäkinen Racing -tallissa. Juuri asepalveluksensa Pohjois-Karjalan Prikaatissa aloittaneelta Tiippanalta, 20, jää SM-sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua armeijan vuoksi väliin.

- Tunturi-ralliin ja Mikkeliin Jussi ei pääse, mutta Joensuusta alkaen ohjelmassa ovat kaikki loput SM-sarjan osakilpailut, isä Arto Tiippana kertoo.

- Näin on sovittu, mutta kaikkeahan voi ralliautoilussa toki tapahtua, kuten Petter Sohlbergin ja Subarun tilanteesta nähtiin.

Jussi Tiippana sijoittui kuudenneksi viime kesän Jyväskylän MM-rallin tuotantoautojen sarjassa ja sai uransa ensimmäiset MM-pisteensä.

- Meillä oli useampiakin vaihtoehtoja täksi kaudeksi, mutta monet niistä olivat aivan liian kalliita. Lisäksi tässä vaiheessa oli tärkeintä, että pääsee kunnolla ajamaan. Vauhtia on, se on nähty, mutta se pitäisi siirtää nyt nelivetoautoon, Arto Tiippana sanoo.

Tommi Mäkinen ei ole ensimmäinen suomalainen rallilegenda Tiippanan taustalla. Juha Kankkunen ja Juha Repo noteerasivat nuorukaisen vauhdin syksyllä 2007, mikä poiki Tiippanalle tilaisuuden ajaa italialaisen Motoring Clubin Subarulla kaksi rallia Italiassa. Hyvien esitysten jälkeen talli lähetti Tiippanan Subaru Imprezan ratissa myös Ruotsin MM-ralliin.

Motoring Club tunnetaan myös Jari-Matti Latvalan ja Mikko Hirvosen ponnahduslautana.
Kertoo Etelä-Saimaa. Tiippanasta tulee viellä uusi tähti. :thumbup:
 

Tommi123

Namiskuukkeli
Liittynyt
7.9.2008
Viestit
1828
Sijainti
<:
Fordin tehdastallin väreissä rallin MM-sarjaan starttaavan Jari-Matti Latvalan mukaan rallipoluilla riittää kilpailua heti tammi- helmikuun taitteessa ajettavasta Irlannin rallista lähtien.

- En usko, että MM-sarjan arvo vähenee. Kun katsoo Irlannin rallin lähtöluetteloa, niin siellä on 25 WRC-autoa. Eihän formula ykkösissäkään ole kuin parikymmentä autoa kisassa, Latvala muistuttaa.

Autovalmistajista kaudella 2009 ovat mukana vain Ford ja Citroën, mutta kahden valmistajan MM-sarjoja on nähty myös aiemmin.

- On ollut aikoja, jolloin mestaruudesta kilpailtiin ainoastaan Lancialla ja Toyotalla. Maailmanmestaruus on kuitenkin aina maailmanmestaruus, Latvala uskoo.

- Kahdella valmistajalla on kaksi kakkostiimiä, ja siihen kun laskee vielä yksityiset päälle, niin kyllä kilpailu on yhtä kovaa kuin ennen.

Latvala ei sanojensa mukaan lataa aivan täysillä vielä Irlannissa, mutta lähtee hakemaan tosissaan voittoa jo seuraavassa, Norjan lumilla ajettavassa osakilpailussa.

- Irlantia en lähde vielä voittamaan, sillä Citroënit ovat olleet vahvoja asvaltilla. Jos siellä ajaa kolmen joukkoon, niin Norjassa voi sitten lisätä kaasua, Latvala uumoilee.

Teksti: Mika Huopainen, haastattelu Anette Latva-Piikkiö.

(MTV3)
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8260
Ei mene päivääkään ilman uusia huhuja Petteriin liittyen, yksi Petterin jo alasampuma huhu väitti norjalaisen jo ostaneen Citroenin, Xsaran. Museoautolla kilpailemisessahan olisi ollut todella paljon järkeä..
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8260
:p Rattikelkkakin olisi uutta ja kuopattua Subarua parempi vaihtoehto. Mutta jos kerran pitää ajaa tällä kaudella MM-sarjassa, niin miksei sitten kunnon autolla. Jos ei irtoa kunnon kiesiä niin tulevan kannalta olis varmaan järkevämpää ajaa sitten vaikka yksittäisiä kisoja IRC-sarjassa.
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8260
..ja Petter-uutisista, hyvää iltaa.
Jokohan tuli norjalainen järkiinsä ja suuntaa jo katsetta kauteen 2010:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/72832

Norjan ralliin liittyen sanoo seuraavaa:

"I am trying to get a top car to try to win the rally," said Solberg.

"If that's not possible, I'm looking at another car to put on a show for the fans [believed to be a Xsara WRC]. This is not the option I want, but it might be the only one."
 
Ylös