Taidanpa tirauttaa sumpit.
0. Kahvi säilyy parhaiten, kun se säilytetään alkuperäispakkauksessa viileässä ja kuivassa paikassa avatun pussin suu tiiviisti suljettuna.
Kahvipakkausta ei kannata tyhjentää säilytyspurkkiin, vaan kahvi laitetaan purkkiin pusseineen. Kahvin pahimmat viholliset ovat happi, valo ja lämpö.
1. Tarkista, että suodattimen ja suodatinpaperin koot vastaavat toisiaan.
2. Taita suodatinpaperin reunat saumoja pitkin ja aseta paperi suodattimeen.
3. Mittaa* suodatinjauhettu kahvi suodatinpussiin. Tasoita kahvijauheen pinta mitalla, mutta älä ravista.
4. Kytke kahvijuoma-automaatti päälle ja odota, että kaikki vesi on suodattunut.
5. Sekoita kahvijuoma ja anna sen hautua hetki ennen tarjoilua. Säilytä kahvijuoma 75-80 °C:n lämpöisenä, mutta älä kuitenkaan puolta tuntia kauempaa. Jos joudut seisottamaan kahvijuomaa pitempään, siirrä se termoskannuun.
*) Pieniä kahvimääriä valmistettaessa annostellaan kahvia noin 7g kuppia (1,25 dl) kohden.
Suurempia määriä valmistettaessa kahvijauhetta annostellaan n. 60g vesilitraa kohden.