Parempi hyöty toki ja 10 - 30 X investointikulut kun pitää hankkia varaajaa, automatiikkaa ym sivistynyttä teknologiaa - ja se maksaa.Suorimman hyödyn saat, kun pyörität sitä lämpöpumppua sillä aurinkoenergialla.
Ideana olikin tässä se, että hyvin pienillä investointikuluilla saataisiin ILMAISISTA auringon säteistä jotain iloa. Aurinkokeräimen voi tehdä vaikka vanhasta levypatterista (siis tavallisesta lämpöpatterista), joka maalataan mustaksi ja laitetaan lasilevyn alle. Vesi kuumuu auringon paisteessa sen sisällä helposti 50-80 asteiseksi auringon paahteen intensiteetistä riippuen. Sen lämmön kun johtaa mahdollisimman yksinkertaisesti varaajaan (ei ostovaraajaa, joka maksaa aivan liikaa) on siitä ainakin pieni osa käytettävissä, maalämpöpumppu osaa käyttää sen vähäisenkin lämmönlisän tehokkaasti (1 watilla sähköä tehdään 3-4 wattia lämpöä) Se, kuinka paljon yli 3 watin riippuu kaivon lämpötilasta.Puolipöhkö idea. Täyspöhkö ois se, että lämmitettäisiin suoralla sähköllä tai öljykattilasta sitä kallioperää.
Ei ole asfalttia sillä puolen taloa, jonne paistaa aurinko, mutta tuolla ".infossa" tulikin jo ihan hyvää vinkkiä siitä miten hommaa kannattaa lähteä toteuttamaan.Jos sulle tulee asfaltoitu piha, niin upota sen alle niin paljon putkea kun voit. Siinä sulle kerääjä.
Mä harrastan vaan kemiallisia ilmankuivaimia.Ilmankuivain hörähti käyntiin tällä viikolla at rakennuksessa.
Nyt on taas SE aika vuodesta :ahem:
Ilmankuivainforumi on sillä lailla huonossa hapessa koska olen puheenjohtaja, kunniajäsen sekä ainoa forumisti. No, en voi ainakaan tapella kuin itseni kanssa
NonniJos menis tästä tekemään leikkurille saman tein syyshuollon.
Sinullahan onkin aiheesta enämpi tietoa! Mitäpäs jos tekisi yksinkertaisen lämmönvaihtimen: aurinkokeräimen kuuma putki kierretään maapiirin tuloputken ympärille. Ohutta putkea niin monta kierrosta kun mahtuu.:idea:Ideana olikin tässä se, että hyvin pienillä investointikuluilla saataisiin ILMAISISTA auringon säteistä jotain iloa. Aurinkokeräimen voi tehdä vaikka vanhasta levypatterista (siis tavallisesta lämpöpatterista), joka maalataan mustaksi ja laitetaan lasilevyn alle. Vesi kuumuu auringon paisteessa sen sisällä helposti 50-80 asteiseksi auringon paahteen intensiteetistä riippuen. Sen lämmön kun johtaa mahdollisimman yksinkertaisesti varaajaan (ei ostovaraajaa, joka maksaa aivan liikaa) on siitä ainakin pieni osa käytettävissä, maalämpöpumppu osaa käyttää sen vähäisenkin lämmönlisän tehokkaasti (1 watilla sähköä tehdään 3-4 wattia lämpöä) Se, kuinka paljon yli 3 watin riippuu kaivon lämpötilasta.
Tollasen aurinkokokokeen perustaminen maksaa niin älyttömän vähän, että saattaisi olla testin väärti. No, harrastusmielessä nyt ainakin.
Puuhapeteily on nyt siinä vaiheessa, että vakuutusyhtiön maksamat remonttireiskat saapuvat huomenna noin klo 08:00, 00 vaihtamaan iv-koneen uuteen ja tekevät samalla tarvittavat kanavamuutokset ynnä ilmamäärämittaukset ja säätötyöt.Talon ilmanvaihtolaite on tullut tiensä päähän tänään työpäiväni aikana.
Ei toimi, ei pyöri, ei vihellä eikä puhise.
Vikakoodeja pukkaa niin, että nuorempia itkettää.
Ajattelin puuhapeteillä laitteen uudeksi ja kuntoon soittamalla aamulla kotivakuutusyhtiööni. :thumbup:
Joo, ei sitä reikää kuulemma kande lämmitellä. Maahan laittaa kierron samaan ojaan tuon kaivoveden putken kanssa ja kiertää sopivaa eristettä molempien ympärille. Joku ehdotti myös lämmönvaihdinta, joka on edellistäkin parempi tapa siirtää auringon lämpöä pumpulle. Täytyy vain etsiä jostain joku käytetty lämmönvaihdin halvalla.Sinullahan onkin aiheesta enämpi tietoa! Mitäpäs jos tekisi yksinkertaisen lämmönvaihtimen: aurinkokeräimen kuuma putki kierretään maapiirin tuloputken ympärille. Ohutta putkea niin monta kierrosta kun mahtuu.:idea:
Kuivana kakkoseen? :eek!:Joo, ei sitä reikää kuulemma kande lämmitellä.
Kyllä kiitos.Kuivana kakkoseen? :eek!:
Kysy puolikselta.Kyllä kiitos.
Kun saat kokoon toimivan konseptin, julkaise se sitten täällä! Saattaisin hyvinkin viritellä samanlaisen. Minun tapauksessa vaakaputkea sokkelilta reiälle on n. 7 m. Kaiketi aurinkokeräimen kuuma putki kannattaisi kiertää maalämmön maapiirin sekä meno- että paluuputken ympärille? Tällöin maaviinan lämmitys alkaisi jo kaivoon mennessä ja vielä palatessa annettaisinn buustia.Joo, ei sitä reikää kuulemma kande lämmitellä. Maahan laittaa kierron samaan ojaan tuon kaivoveden putken kanssa ja kiertää sopivaa eristettä molempien ympärille. Joku ehdotti myös lämmönvaihdinta, joka on edellistäkin parempi tapa siirtää auringon lämpöä pumpulle. Täytyy vain etsiä jostain joku käytetty lämmönvaihdin halvalla.
Itse kypsytellyt ideaa haapa-savusaunasta muutaman vuoden!:thumbup:Savusaunan piirustusten raakaversio setän kanssa kynäilty. Yhdeksän neliötä niin menee ilmoitusasiana ilman rakennuslupaa. Ulkoa lämmitettävää mallia. Harkoista kivijalka ja haapatukit heiluu vielä metässä, mutta jo katottuna. Ei mee monta, on siksi tukevia haapoja. Ois pitäny kaataa joko mennä kesänä rasiin mutta kun ei ehditty niin menee helmikuulle. Hiljaa hyvää tulee.