Kokkausotsikko

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tähän otsikkoon voi kirjotella kokkaamisiaan tai kysellä ohjeita toisten kokkailuista. Kuvat on myös kivoja. Heti aluksi haluaisin kysyä Myllikseltä niiden 'mylliksen perunoiden' ohjeen, on päässyt perhana unohtumaan.

Aloitan sauvulohella, tai siis kohta on tarkoitus aloittaa. Laitoin tossa tunti sitten leivinuuniin tulet ja ajattelin lämmittää sen apaut 200 asteiseksi, sitten kala savustuslaatikossa sinne. Laatikossa kalan lisäksi leppäpuruja hiukan ja pari sokerinpalasta. Eipä ole tullut kalaa savustettua ennen leivinuunissa joten vähän tässä jännittää kuin käy. Kalan kanssa tarjolla muussia ja salaattia.
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Tähän otsikkoon voi kirjotella kokkaamisiaan tai kysellä ohjeita toisten kokkailuista. Kuvat on myös kivoja. Heti aluksi haluaisin kysyä Myllikseltä niiden 'mylliksen perunoiden' ohjeen, on päässyt perhana unohtumaan.
Otetaan perunoita kuorineen, mieluiten uudehkoja, leikataan lohkoiksi (pituussuuntaan mieluisasti). Isossa kulhossa sekoitetaan kera oliivioljyn, rosmariinin, valkosipulin ja mustapippurin. Levitetaan pellille leivinpaperin paalle. Uunissa reilu parisataa astetta ja 20-30 minsaa riippuen koosta.
Lopussa suolaa myllysta paalle. :thumbup:
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Yöllä vessareissulla koukkaus keittiöön. Jääkaapin ovi auki, pää sisään, hookoon blöödi käteen, sinappia päälle ja syömään. Päälle pitkä hörppy piimää purkin suusta. Ihan kurmeeta.
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Yöllä vessareissulla koukkaus keittiöön. Jääkaapin ovi auki, pää sisään, hookoon blöödi käteen, sinappia päälle ja syömään. Päälle pitkä hörppy piimää purkin suusta. Ihan kurmeeta.
Tuli tuosta mieleen teinina kun palasin aika tuiskeessa kotio ravintola Pormestarista aamuyosta ja menin tapani mukaan suoraan jaakaapilla nappaamaan leikkeletta lihatiskin pakkauksesta. Ihmettelin kuinka se ei kovin hyvalle maistunut ja tarttui ikavasti hampaisiin, mutta soin kuitenkin.
Aamulla huomasin etta sehan olikin raakaa porsaan kylkea.... :nope::nope::nope:
 

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69605
Sijainti
Toinen Maailma
Tuli tuosta mieleen teinina kun palasin aika tuiskeessa kotio ravintola Pormestarista aamuyosta ja menin tapani mukaan suoraan jaakaapilla nappaamaan leikkeletta lihatiskin pakkauksesta. Ihmettelin kuinka se ei kovin hyvalle maistunut ja tarttui ikavasti hampaisiin, mutta soin kuitenkin.
Aamulla huomasin etta sehan olikin raakaa porsaan kylkea.... :nope::nope::nope:
No on sulla kotitavat. *paheksuu*
 

Pietari

HarjunHerra
Liittynyt
4.3.2007
Viestit
7217
Sijainti
Etelä-Savo
Tuli tuosta mieleen teinina kun palasin aika tuiskeessa kotio ravintola Pormestarista aamuyosta ja menin tapani mukaan suoraan jaakaapilla nappaamaan leikkeletta lihatiskin pakkauksesta. Ihmettelin kuinka se ei kovin hyvalle maistunut ja tarttui ikavasti hampaisiin, mutta soin kuitenkin.
Aamulla huomasin etta sehan olikin raakaa porsaan kylkea.... :nope::nope::nope:
:D:D
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Tuore on parempaa, jos käyttää kuivattua niin sitä tarvii enemmän . Maun irtoamiseksi sitä kannattaa lilluttaa oliiviöljyssä huoneenlämmössä.
.
Juuripa noinkin. Yleensa teen kuivatusta, tanaan kylla tuoreesta... :thumbup:
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
V&W -varoitus

Minulla olisi yksi kokkausjuttu, mutta en uskalla laittaa sitä tänne toikkiin muuten kuin linkin kautta. Tunnustaudun avuttomaksi kokkaajaksi ja leipojaksi ja siksi tuo linkistä löytyvä tilannekuva ei lakkaa huvittamasta. :D
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Minulla olisi yksi kokkausjuttu, mutta en uskalla laittaa sitä tänne toikkiin muuten kuin linkin kautta. Tunnustaudun avuttomaksi kokkaajaksi ja leipojaksi ja siksi tuo linkistä löytyvä tilannekuva ei lakkaa huvittamasta. :D
:D:D:D
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Minulla olisi yksi kokkausjuttu, mutta en uskalla laittaa sitä tänne toikkiin muuten kuin linkin kautta. Tunnustaudun avuttomaksi kokkaajaksi ja leipojaksi ja siksi tuo linkistä löytyvä tilannekuva ei lakkaa huvittamasta. :D
Postaa Teukan Arvostelutoikkiin.:ahem:
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Tuli tuosta mieleen teinina kun palasin aika tuiskeessa kotio ravintola Pormestarista aamuyosta ja menin tapani mukaan suoraan jaakaapilla nappaamaan leikkeletta lihatiskin pakkauksesta. Ihmettelin kuinka se ei kovin hyvalle maistunut ja tarttui ikavasti hampaisiin, mutta soin kuitenkin.
Aamulla huomasin etta sehan olikin raakaa porsaan kylkea.... :nope::nope::nope:
Eräs kaveri väitti tehneensä reippaan illan päätteeksi hämärässä keittiössä parit iso maksamakkaravoileivät huikopalaksi.... seuraavana päivänä huomasi että MustinMurkinapötköstä on tainut neljännes hävitä...:eek::p
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Eräs kaveri väitti tehneensä reippaan illan päätteeksi hämärässä keittiössä parit iso maksamakkaravoileivät huikopalaksi.... seuraavana päivänä huomasi että MustinMurkinapötköstä on tainut neljännes hävitä...:eek::p
Kuulostaa yhta pahalta... :D:D
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Punaista maitoa, vähän suolaa. Ohra- sekä vehnäjauhoja. Silleen suhteessa että joka kolmas kipollinen on vehnäjauhoja.
Taikinahan jää aika tarttuvaksi kun siitä taputellaan sitten noita rieskoja silleen. Sitten haarukalla vähän noita reikiä tohon ja uunissa sitten 300C semmonen 6-8 minsaa, että on kivan väristä.
Ohrajauhoja käyttää siinä sitten kans ettei tartu pöytään ja peltiin. Ne pitää tietty lopuksi harjata pois pohjasta. :D
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Otetaan perunoita kuorineen, mieluiten uudehkoja, leikataan lohkoiksi (pituussuuntaan mieluisasti). Isossa kulhossa sekoitetaan kera oliivioljyn, rosmariinin, valkosipulin ja mustapippurin. Levitetaan pellille leivinpaperin paalle. Uunissa reilu parisataa astetta ja 20-30 minsaa riippuen koosta.
Lopussa suolaa myllysta paalle. :thumbup:

Tulikin Jr:n savulohesta ja Mylliksen perunoista mieleeni, että tein joskus yhdelle tyypille synttärisapuskat ulkona. Savustin lohta ja perunat oli uusiaperunoita, jotka keitin melkein kypsiksi ja sitten muurikalle voi ja perunat perään. Lisäksi kokonaisia valkosipulin kynsiä ja tuoretta rosmariinia ja suolaa. Sain melkolailla kiitosta.

Nii perunoita meni reilu puolkiloo per naama :d
 
Ylös