Kokkausotsikko

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tänään tuli kokkailtua jotain karjalanpaistin tapaista. Eli siis tuli eilen illalla lämmitettyä leivinuuni kuumaksi ja tänään apaut 200 asteen lämpöisenä tuli siellä ruoka haudutettua. Karjalanpaistilihat pannun kautta pataan, myöskin sipuli, valkosipuli, porkkana ja lanttu kävivät pannulla ennen pataan menoa. Vettä sillee et lihat peitty, pari lihaliemikuutiota ja hiukan hunajaa joukkoon. Ilman kantta haudutin sitä siks että vesi haihtus vähän pois. Pata tais olla uunissa likimain kuusi tuntia, välillä tarvi sekoitella. Ennen tarjoilua kermaa joukkoon ja muusin kera meni paisti alas. Hyvää oli.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Huijasin vähän. Laitoinkin jo aiemmin laakerinlehden ja tomaattipuretta. Kohta menee se kerma sekaan ja sit alkaakin olla jo ruokailu lähellä.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Eilen muuten jämähdin televisioruudun ääreen kun sieltä tuli perhanan hyvä ohjelmasarja.


Lahjapaketti: Välimeren ruoka

YLE Teema Klo: 10.00 Pvm: 27.12.2008

Hyväntuulinen brittikokki Rick Stein tutustuu Välimeren alueen herkkuihin ja ruokaperinteisiin kuusiosaisessa sarjassa. Kohteina Korsika, Sardinia, Sisilia, Puglia, Korfu, Mallorca, Katalonia, Marokko sekä Turkki.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tänään tuli tehtyä risottoa, siis sellasta oikeen kunnon eikä mitään jauheliha herne maissi paprika juttua. Ohje oli jotakuinkin tällänen:

Pannuun oliiviöljyyn silputtu sipuli ja valkosipuli. Hetken kuullotuksen jälkeen riisi, jota käännellään öljyssä tovi kunnes riisi on vähän läpikuultavaa. Pannuun tilkka valkoviiniä, käänellään kunnes imeytynyt riisiin. Riisiä aletaan kypsentää kaatamalla aina loraus valkoviinin ja kana/kasvisliemen seikoitusta, jonka annetaan imeytyä riisiin ennen uuden lisäystä. Tätä jatketaan kunnes riisi on kypsää.

Riisi saa jäädä vähän napakaksi, kovan kypsäksi eikä hajota. Samoin sen tulee olla melko löysää eikä kuivaa - lähes vellimäistä.

Lopuksi lisätään parmesaanijuustoa, joka kieräytetään risoton joukkoon. Mukaan voi sekoittaa myös vaikka persiljaa
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Testasin uuden paistomittarin tänään. Olipahan mehukasta porsaan filettä :thumbup: Seuraksi laitoin bataattimuusia kookosmaitoon tehtynä. Täytyy kokeilla paahtopaisti tuon mittarin kanssa lähiaikoina. Sen kun teen aina liian kypsäksi.

Alkoi muuten tehdä mieli kokkailla risottoa tuon Jr:n postauksen jälkeen. Taitaa vaan olla arborioriisit kaapista loppu.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Täytyy kokeilla paahtopaisti tuon mittarin kanssa lähiaikoina. Sen kun teen aina liian kypsäksi.
Paistista tulikin mieleen toi ohjelma joka tuli viikonloppuna, siinä se ukko oli Mallorcalla ja seuras karitsan paistin valmistusta. Niin sitä kun soveltais johonkin possu tai nautapaistiin, oli iso pata johon laitettiin mm. sitruunan siivuja, persilijaa, valkosipulia, sipulia ja jotain muuta en nyt muista. Liemeksi vettä, lihaliemikuutio ja olutta. Vois vaikka viikoloppuna kokeilla jotain vastaavaa leivinuunissa. Ehdottakaa toki jotain vastaavaa jos on kokemusta.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Viimeksi muokattu:

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Tanaan tehtiin taas maggaraa... :thumbup:

600g naudan sisapaistia, 700g karitsan paistia, 300g pekonia.

Mausteeksi:
- reilusti valkosipulia
- jalapenoa
- aurinkokuivattua tomaattia
- chilia
- mustapippuria
- suolaa
- oreganoa

Hiton hyvaa. Viela parempaa kuin viimeksi. Pakastimeenkin jai hiukkasen, vaikka vaimon vanhemmat olivat syomassa. Ottivat myos kotio yhden paivan makkarat.

Myos toissayona aloitin graavilohen tekemisen, joka valmistui eilen illalla. Sita oli noin kilo, mutta kun appivanhemmat veivat kotio hiukkasen ja syotiin tanaan paljon, ei ole kuin parisataa grammaa jaljella..
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Nyt sitten lisätietoja et miten makkaraa tehdään tai miten teette.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Nyt sitten lisätietoja et miten makkaraa tehdään tai miten teette.

Tätä aioin jo silloin Mylliksen (ekan) makkarasession jälkeen kysyä.

Onko jokin 'makkarakone' tms., vaiko lihamyllylläkö pärjäätte ?

Kuorena luonnonsuoli vai jokin muu ? Mikä ?

Miten massa suoleen ? (Ei viisasteluja tähän, kiitos).

Mistä mahdolliset suolet ?
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Seuraavaksi yöksi ajattelin laittaa leivinuuniin uunipuuron valmistumaan, siis pe-la yöksi saa nähdä mitä tulee. Tämä siis ohraryyneistä tehtynä.

Huomenna varmaan mylliksen perunoita ja kaslerista jotain, tarkoituksena olis hankkia ehkä joku kaslerpaisti ja hauduttaa se kypsäksi. Jos ei oo paistia saamanteilla niin sittten kaslerpihvejä niin, että ne nuijitaan lehtipihveiksi sen jälkeen pataan, nestettä ja mausteet päälle ja sit leivinuuniin. Lihatiskillä myyjä suositteli kasleria tohon koska se on rasvaista lihaa niin kestää paremmin pitempiä valmistusaikoja ja se rasva ehtii kyllä poistua lihasta pitkän valmistusajan takia.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös