#14 Fernando Alonso 2023: Autonkehitysvirtuoosin paluu

ouzei

Well-known member
Liittynyt
22.5.2018
Viestit
2284
On varmasti. Ja toki ihan ymmärrettävää, Alpinehan se Alonson liksat kuitenkin toistaiseksi maksaa ja tietty myös molempien intresseissä että loppukausi sujuisi mahdollisimman hyvin muutenkin.
 

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
4886
Tuossa vielä vähän lisää Alonson neuvotteluista. Hänen mukaansa Aston Martin otti yhteyttä vasta sen jälkeen, kun Vettel oli kertonut eläköitymisestään. Sopimuksen tekemiseen meni siis vain pari päivää. Alonso väittää myös kertoneensa Alpinella niille ihmisille, jotka olivat olleet osallisina sopimusneuvotteluissakin. Tallipäällikkö ei hänen mukaansa ollut neuvottelemassa sopimuksesta, joten hänelle Alonso ei myöskään kertonut suoraan mitään, ja sälytti vastuun tiedotuksesta Alpinen taholle.

Alonso spoke publicly for the first time about the move on Thursday at Spa, revealing he was contacted by Aston Martin shortly after Vettel's retirement plan was announced. The contract was signed on the Monday after the race before the team "decided to announce quite quickly before any leak."
https://www.motorsport.com/f1/news/alonso-strange-feeling-as-alpine-f1-talks-stalled-for-a-couple-of-months/10357711/
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4011
Alpine kuvitteli että olemalla vain semisti kiinnostunut Alonsosta, hinta ei pumpsahtaisi kovin korkealle. Martinin Astoni lyönyt heti Vettelin palkan tulille.
 

Joel Hallikainen

Muusikko
Liittynyt
17.1.2017
Viestit
3232
Tuossa vielä vähän lisää Alonson neuvotteluista. Hänen mukaansa Aston Martin otti yhteyttä vasta sen jälkeen, kun Vettel oli kertonut eläköitymisestään. Sopimuksen tekemiseen meni siis vain pari päivää. Alonso väittää myös kertoneensa Alpinella niille ihmisille, jotka olivat olleet osallisina sopimusneuvotteluissakin. Tallipäällikkö ei hänen mukaansa ollut neuvottelemassa sopimuksesta, joten hänelle Alonso ei myöskään kertonut suoraan mitään, ja sälytti vastuun tiedotuksesta Alpinen taholle.https://www.motorsport.com/f1/news/alonso-strange-feeling-as-alpine-f1-talks-stalled-for-a-couple-of-months/10357711/
Tämä oli hupaisaa että Alonso oli kertonut tallinvaihdosta hänen mekaanikoillekin, mutta tallipäällikkö pidettiin pimennossa. No ihan oikein Otmarille, itsekin koijasi Aston Martinia kiistämällä oman siirtonsa Alpinelle, mutta kas kumma kuinka kävikään. Tämä ei tainnut olla ensimmäinen kerta kun Alonso neuvotteli Aston Martinin kanssa meinaan Aston Martin neuvotteli Alonson kanssa 2020 siinä missä Alpinekin.
 

ouzei

Well-known member
Liittynyt
22.5.2018
Viestit
2284
Taitaa tuo johtaminen, tai ylipäänsä se prosessi miten tuota tiimiä johdetaan olla se Alpinen isoin kompastuskivi. Ennen Otmarin palkkaamistahan niillä oli jonkin aikaa systeemi, missä ei varsinaista tallipäällikköä ollut ollenkaan; onko nyt sitten niin, että siellä edelleen nuo isommat pomot haluaa pitää liikaa lankoja visusti omissa käsissään ja säheltää taustalla omiaan.
 

comm

Well-known member
Liittynyt
25.3.2012
Viestit
2309
Jos Alpinen ylin johto tosiaan tiesi Alonson päätöksestä, mutta tieto ei heiltä kulkenut Otmarille asti, niin vähintäänkin joku mättää tuossa tallissa.
Vaikea toisaalta myös uskoa sitä, että Otmar olisi ollut ainoa tietämätön. Jotain muuta siellä mättää päätöksenteossa. Piastri oikeastaan vahvisti johdon toimimattomuuden omalla siirrollaan.
 

Joel Hallikainen

Muusikko
Liittynyt
17.1.2017
Viestit
3232
Alonsossa ja Verstappenissa ilmenee koko ajan vain lisää samankaltaisuutta. Tässä Alonso heittää piikin tallille kun Rellu laukeaa. Kuskit ovat kuin päiväkodin lapsia ja tädit varikkomuurilla. Olisi kyllä mielenkiintoista jos varikkomuurilta tokaistaisiin samalla mitalla takaisin "beautiful, fucking beautiful" kun ajaa seinään.
 

Alfaukko

Voorumisti
Liittynyt
26.3.2019
Viestit
2120
Eikös Alonson pitänyt olla moottorinsäästäjä ainakin 2005 aikoihin espanjalaisfanien mielestä 😅
 

Davros

Well-known member
Liittynyt
14.5.2013
Viestit
5378
Eikös Alonson pitänyt olla moottorinsäästäjä ainakin 2005 aikoihin espanjalaisfanien mielestä 😅
Espanjalaiset on aika villiä porukkaa mitä somessa lukee. Jokainen Oconin ja Alpinen postaus Twitterissä on täynnä tappouhkauksia ja muuta mukavaa.
 

odetus

Well-known member
Liittynyt
18.10.2006
Viestit
1853
Paransi varmaan autoa jo pelkästään tämän testin aikana sen 7 kymmenystä, jonka teki aikanaan McLarenille ekoissa testeissä 2006.
 

Joel Hallikainen

Muusikko
Liittynyt
17.1.2017
Viestit
3232
Alonsosta näköjään löytyy vielä paukkuja, tulee Strolli saamaan kyytiä ensi kaudella. Ilman ongelmia olisi pöllyttänyt Oconia mennen tullen pisteissä. Ocon on ollut vielä tosissaan ehdolla Mersulle, silti ei prime-iässä pärjää 41-vuotiaalle sedälle.
 

-Teme-

Vormulaattori
Liittynyt
12.10.2002
Viestit
2401
Sijainti
F1-fanikatsomo
Alonso lienee ainoa aktiivi kuski joka ajanut kaikilla tällä hetkellä käytössä olevilla PU merkeillä?
(European), Renault/Alpine, Mercedes, Ferrari, Honda/RBPT
lasken RBPT olevan Honda edelleen, sekä Renault ja Alpine olevan samoja vaikka molemmilla ajanut
 
Ylös