Arvon Lehtori,
Mikäli pöpö käyttää hyväkseen windows käyttöjärjestelmässä olevaa tietoturva aukkoa, ei silloin ole merkitystä sillä, mitä selainta itse kukin käyttää, vaan pöpö tarttuu koneeseen, jossa ei ole uusimpia tietoruvapäivityksiä, jotka saa ladata ilmaiseksi microsoft update palvelusta. Esimerkkinä tästä mm seuraavat virukset, jotka tarttuvat koneeseen välittömästi, mikäli koneella ei ole päällä palomuuria, ja windows on juuri asennettu koneeseen:
- lovesan
- sasser
- bobax
ja lukuisat muut.
vain ja ainoastaan koneen haltija (käyttäjä) voi vaikuttaa siihen mitä koneelle tulee / ei tule, pitämällä asianmukaisen palomuuriohjelmiston (jopa xp:n oma riittää) tarvittavat päivitykset, sekä jonkin virustorjuntaohjelmiston, joka edes säännöllisesti ajettuna kertoo mahdolliset koneella olevat virukset (osa estää jopa niiden tulemisen koneelle, f-secure ei kuulu tähän joukkoon, ainakaan kaikkien virusten osalta ja se on jo sinällään uskomatonta) jotka ovat koneelle päässeet torjuntaohjelmasta huolimatta. Windows update toiminnon saa myös täysin automatisoitua, jolloin se ei vaadi käyttäjän toimia lainkaan.
Yhdun R&U:n kommenttiin:
- ihmiset eivät välitä tietoturvasta, varoituksista, päivityksistä tai mistään sellaisesta, joka vaatii jonkin verran vaivaa. Vasta sitten kiinnostutaan asiasta, kun "kone" kilahtaa jostain syystä. On ollut oikeasti muutaman kerran todella mukavia ilmeitä tutuilla, kun kertoo, että kaikki data, mitä koneella on, on menetetty, ellei omistaja halua maksaa norma ibasin hintoja datan palauttamisesta. Jopa yrityksen verkkoympäristössä käyttäjät ovat niin leväperäisiä, että kannettavalla olevia tiedostoja ei "viitsitä" kopioida verkkoon.... Ja sitten kun se kone hajoaa / varastetaan, niin se on luonnollisesti tietohallinnon vika.