Dakar 2006

Petri Piira

Olivier Gavetta
Liittynyt
5.3.2002
Viestit
2777
Eihän tästä tainnut olla ketjua vielä.
Eli osallistujalistat. Mopot , autot ja rekat .

Pikaisesti selailtuna vain yksi suomalainen, eli ALEN MARKKU ALLAN. Kankkusta tai Vatasta en löytänyt autopuolelta :(

Autopuolelta kyl taas löytyy paljon tuttuja nimiä, siitä vaan selailemaan listoja.
 

Zep

Well-known member
Liittynyt
13.12.2000
Viestit
4105
Sijainti
Veteli
Mä vähän luulen, että Kankkusta ei Dakarissa nähdä. Ei taida miehen fysiikka kestää? En siis meinää, että miehen kestävyyskunto olisi huono, maha kasvanut tms. :), vaan taisi jo aktiiviuralla olla erinäisiä vaivoja, jotka viime vuonna nostivat päätään. Sen verran tuskaisen näköinen mies oli kuvissa ja selkä reippaasti tuettu.
 

Petri Piira

Olivier Gavetta
Liittynyt
5.3.2002
Viestit
2777
Eikä taida olla Nissan enää tehdastiimillä mukana? En kyl muista millä nimellä se oli viimevuonna, mutta kun ei oo Vatasta, McRaeta jne.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11146
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Miehet vanhenee, vaivat kovenee totes Zep Kankusta ja samaan viittaa se että Alfie Cox on siirtynyt katon alle.

Autoluokassa pistää silmään mm Simon Jean Joseph, Ellen Lohr ja Mathias Kahle. Ei oo ainakaan jäänyt mieleen heidän aavikkosaavutuksia.

Ja näyttää Holowzcykin olevan mukana. Ei kuitenkaan Jukka Jalonen...
 

Nordschleife

Well-known member
Liittynyt
9.3.2004
Viestit
535
Pari päivää vielä starttiin. Automotorunsportissa oli jonkilainen Dakar-liitelehtinen, joka oli vahvasti volkkaripainotteinen. Volkkarilla on aikamoinen armada: Saby, Sainz, Mark Miller, Jutta Kleinschmidt, Giniel de Villiers... Dieselillä pitäisi käydä Mitsujen kimppuun. Lehtisessä mainittiin Bemarin ja Mersun yksityisprojektit, jotka voivat yllättää. Ellen Lohr ajaa AMG:n myllyllä varustettua Meseä. Sääntöjä muutettiin jotenkin yksityiskuskia helpottavimmiksi. Enään ei tarvitse ajaa 6 km:n levyisen kontrollialueen läpi pikiksen aikana. En ole ihan varma oliko asia nyt näin. Pitää tsekkaa.
 

Yvonne

Well-known member
Liittynyt
13.12.2004
Viestit
64
Sijainti
Netherlands
No Team "De Rooij" and team "Bekx"

Hi,

Very bad news for the (Dutch) supporters of the Dakar Rally...Team De Rooij and Team Bekx don't start in the Dakar Rally due to problems with homogolations.

See :Dakar News Site or Dakar Topic

:jaska: :thumbdown :mad_old: :frown:
 

Nordschleife

Well-known member
Liittynyt
9.3.2004
Viestit
535
Olen seurannut innolla eurosportin koosteita. Volkkari dominoi tähän viikonloppuun asti tapahtumia. Mitsun Peterhansel näytti, miten dyyneillä ajetaan. Saharan aavikoiden jälkeen siirrytään ennemminkin koville teille. Saa nähdä, iskeekö volkkari takaisin.
 

Faustus

Well-known member
Liittynyt
31.3.2000
Viestit
6745
Maikkari:

Dakar-rallin järjestäjät ilmoittivat maanantaina, että australialainen moottoripyöräilijä Andy Caldecott on kuollut kolarissa rallin yhdeksännellä erikoiskokeella.
Caldecottin ei pitänyt tänä vuonna edes osallistua kisaan, mutta jonkun toisen loukkaantumisen takia ilmestyi kuitenkin lähtöviivalle.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
:(
Juuri eilen katselin Eurosportin koostetta jossa näykyi noiden moottoripyöräilijöiden kaatumisia kivikoissa ja dyyneillä, hurjaa hommaa ja näemmä nyt sitten vähän liian hurjaa.
 

Ma

Arrogant Opportunist
Liittynyt
7.5.1999
Viestit
3606
Sijainti
UP, Michigan
jo ennen kilpailun alkua piirtelin piruja taivaalle miettimalla etta kuoleekohan joku myos tana vuonna. Aika vaarallista hommaa nayttaa olevan...Peterhansel hoitaa hommaa hitaasta alusta huolimatta.
 

Nordschleife

Well-known member
Liittynyt
9.3.2004
Viestit
535
Peterhansel osui puuhun ja tippui kärjestä. Kärjessä on jo tiukkaa Alphandin ja de Villiersin välillä. Menee lopussa jopa sekunttikisaksi!
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Ikävia uutisia Dakar Rallysta:
A sad day on the Dakar! During stage 13 of the rally between Labé in Guinea and Tambacounda in Senegal, a child was hit by a car and died during his transfer by medical helicopter.
Lapsi oli tullut perheensä kanssa katsomaan rallia ja oli ilmeisesti ylittämässä tietä kun auto törmäsi häneen.

:frown:
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Tänäisessä etapissa näytti Eurosportin ja kopterikameran kuvan mukaan olevan melkein kaikki aivan pihalla siitä että mihin suuntaan pitäisi mennä, hassun näköistä pyörittelyä ja toisten seurailua.
Välillä oli pätkiä missä autot veti aika hurjaa vauhtia, tyylikkään näköistä kun joustaa niin paljon nuo autot. :tongue:
Jotenkin tulis mieleen että tuo Touareg tulee varmaan ottamaan kovaa kisaa Mitsun kanssa näissä kestävyyskisoissa tulevina vuosina. Olikos se nyt kuitenkin vasta viime vuosi kun Touaregilla kisailtiin kunnolla ekaa kertaa kestävyyskisoissa?
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Dakar päättyi sunnuntaina, viimeinen etappi vedettiin ilman ajanottoa.
Yksi prätkäkisailija ja kaksi lapsikatsojaa menehtyi rallin aikana,
siitä johtui mm. tuo viimeisen etapin kisaamattomuus.

Autoluokan voittoon Luc Alphand, vuoden 1997 alppihiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja.
Tällaisille monipuolisesti menestyville urheilijoille nostan hattua. :thumbup:
 
Ylös