Donald Campbell ja Bluebird löytyivät

Juhis

Well-known member
Liittynyt
11.6.2001
Viestit
2341
Sijainti
Joutseno
Donald Campbelin ruumis löydettin vihdoin Conis Water järven pohjasta 34 vuoden jälkeen. Campbell teki yhteensä kahdeksan veneiden ja autojen virallista nopeusmaailmanennätystä, kunnes hän kuoli yrittäessään rikkoa maagisen 300 mailia/h (482.7 km/h). Hänen hallussaan oli silloin myös sen hetkinen veneiden nopeusennätys 441.6 km/h ja autojen nopeusennätys 648,6 km/h. Hän on vieläkin ainoa, joka on pitänyt molempia ennätyksiä hallussaan samana kalenterivuonna.

Tammikuun neljäntenä 1967 Campbell sitten lopulta yritti rikkoa maagisen 300 mailin rajan. Hän oli ajanut toiseen suuntaan jo kilometrin matkan nopeuteen 298 mailia tunnissa, ja hän olisi tarvinnut takaisin tullessa 302 mailin keskinopeuden. Mutta jotain meni pieleen ja Campbell veti paattinsa yläkautta ympäri ja kuoli siihen paikkaan.

Ruumiin löysi ammattisukeltaja Bill Smith maaliskuussa 2001.

-------

Koko jutun voi lukea uusimmasta vauhdin maailmasta (2.2002). Oli kyllä VM:n parhaiten kirjoitettu juttu pitkiin aikoihin mistään aiheesta.

Vaikka VM selvitti onnettomuutta varsin tarkasti, jäi silti vielä kysymyksiä, joihin ei vastattu.

Minkä takia Campbelin sukat ja liivit nousivat ensimmäisenä pintaan? Tuntuu uskomattomalta, että vedenpaine olisi repinyt ne pois hänen päältään, mutta kyllähän 300 mailin vauhdissa veden paine on äärettömän kova.

Ja se kanssa ihmetytti, miksi Campbell yllättäen nosti jalan kaasulta havaitessaan ongelmia? olisi nimittäin odottanut, että noin kokenut kuski tietää mitä se merkitsee. Perästä loppui kanto kokonaan ja se vain edesauttoi lippaa. Siinä tilanteessa reaktioaika oli kyllä jo niin lyhyt, ettei paljoa varmaan miettimään ehtinyt.

Onko kellään foorumilaisilla mitään lisätietoa tästä onnettomuudesta, joka valaisisi tapahtumaa?
Erityisesti minua kiinnostaisi sellaisten ihmisten jutut, jotka olivat kokemassa tuona aikana siitä kirjoitetut lehtijutut ja sen sellaiset.

Muutama hyvä linkki aihetta koskien:
Bluebirdproject

Bluebird years
 
Ylös