Donnelyn, Comasin ja Warwickin onnettomuudet?

epeli

Well-known member
Liittynyt
4.9.2002
Viestit
3144
Sijainti
Tre
Kysyn siis(kun en itse tietoa mistään löydä), että mitä kujettajille tapahtui seuraavissa onnetomuuksissa:

Martin Donnelyn ulosajo Jerezin aika-ajoissa 1990?

Erik Comasin ulosajo Belgiassa joskus ehkä 92?

Derek Warwickin ulosajo Saksassa(?)93(?)?

Donnelyn onnetomuudesta tiedän sen että mies lensi ulos autostaan(!) ajettuaan kaiteeseen, ja että mies ei koskaan toipunut täydellisesti.

Comasista taas sen että Senna tuli sitä ensimmäisenä auttamaan,ja ulosajo taisi sattua samassa paikassa kuin Burtilla.

Warwickista olen nähnyt vain videoclipin, jossa auto sateisella hockella(?) pomppii pitkän aikaa hiekka-alueella, ennen kuin kääntyy "katolleen".

Kuinka kuljettajille kävi näissä onnettomuuksissa?
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9211
Donnellyn onnettomuus sattui Jerezin radalla varikon takana siinä paikassa, missä autoilla on nykyään Senna-shikaani (Häkkinen muuten ohitti Villeneuven siihen tultaessa 1997)

Onnettomuus sattui perjantain aika-ajojen loppuhetkillä ilmeisesti teknisen vian takia. Donnelly ei kerinnyt jarruttaa ollenkaan (tai sitten ei pystynyt, vaan auto osui keula edellä teräskaiteeseen.

Donnelly loukkaantui vakavasti, mutta hengenvaara meni varsin nopeasti ohi. Jalat olivat kuitenkin sen verran heikossa kunnossa, että hän ei päässyt palaamaan F1-kilpailuihin, vaikka hänellä taisi olla sopimus Lotukselle Häkkisen pariksi vuonna 1991.

Comas'n onnettomuus sattui tosiaan aika lähellä Burtin ulosajopaikkaa 1992 Belgian GP:n perjantain harjoituksissa. Auto osui rengasvalliin erittäin rajusti ja Comas loukkaantui sen verran, että joutui jättämään kisan väliin.

Derek Warwickin onnettomuus tapahtui Hockenheimin sateisessa warm-upissa 1993. Hän osui muistaakseni Luca Badoerin Lolaan ja menetti toisen puolen pyörät kokonaan. Auto pomppasi ilmaan huonosti sijoitetusta hiekkaesteestä ja päätyi ylösalaisin. Warwick kävi sairaalassa tutkittavana, mutta osallistui itse kilpailuun, joka meni tosin erittäin vaatimattomasti.
 

pmv

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
5787
Sijainti
Perä-Pohjola
Ihan hyvä jutttu tuo Bobakin tänne linkkaama. Yksi virhe siinä kuitenkin oli. Siinähän väitettiin, että Jean Alesi ajanut 89 ensimmäistä kauttaan f3000 Jordanilla. Näin ei tokikaan ollut, vaan Alesi kurvaili jo 1988 f3000:ssa ORECA:lla.
 
Ylös