Elintarvikeaiheinen perjantaivisa -> 5.6.09 klo 23:59

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
1. Mikä kaksikirjaiminen lyhenne on mm. elintarvikkeen energiasisällön yksikkö?

2. Missä lämpötilassa neutraaleissa olosuhteissa kananmunankeltuaisen koaguloituminen alkaa?

3. Mitä saadaan, kun yhdistetään glukoosi ja galaktoosi?

4. Mitä on lisäaine E440?

5. Mitkä ovat neljä rasvaliukoista vitamiinia?
(0,5 pistettä jokaisesta oikeasta, väärästä -0,5 pistettä)


Säännöt kuten Moellakin.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Oi, vihdoinkin visakisa, jossa mullakin vois olla jopa mahiksia. Paria joutu kyllä vähän miettimään ja arvailemaan.
1. kJ
2. Nyt pitää vähän arpoa... +40C?
3. Veikkaan laktoosia
4. Pektiini
5. K, A, D ja.... pakko olla E.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Ei jumalauta. Nyt mennään pahasti mukavuusalueelta ulos maisemaan.

1. kJ
2. +50 celsiusta
3. Toktoosia
4. hapettumisenestoaine
5. A, E
 

Aanrii

Well-known member
Liittynyt
25.2.2004
Viestit
1205
Sijainti
Täällä
1. kJ
2. 42 astetta celsiusta
3. hemmetinmoinen krapula
4. arominvahvennetta
5. A, D, E ja K
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795

1. kJ
2. veikataan n 75 C
3. veikataan siirappi
4. veikataan väriaineeksi ja punajuuripunainen
5. A D E K
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
1. kJ
2. +42 C
3. Tärkkelystä
4. Väriainetta
5. B, C, E ja D
 

elle

-------
Liittynyt
28.4.2002
Viestit
5538

- kj.
- ei tietoa.
- maitosokeri.
- hyytävissä nakeissa on ainakin stabilointiaineita 45 -sarjaa.. olisiko joku hyytelöaine.
- Montignacin paasaamien ravintorasvojen vitat.. a, d, e ja k.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Täältä pesee :

1. Tässä haettanee kilojoulea, jossa perusyksikkö on pelkkä joule. Kilo on kerrannainen. Vastaan silti notta kJ.

2. Jos koagloituminen tarkoittaa kiinteymistä se ei tapahdu alle 50 asteen. Varma tieto. Arvataan 65 C.

3. Kokeillaan tähän maitosokeria.

4. Hah! Pirustako noita kukaan tietää. Vastaan emulgointiaine

5. A, D, E ja ... öööh, en ryhdy arvaamaan viimeistä lain.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
1. Mikä kaksikirjaiminen lyhenne on mm. elintarvikkeen energiasisällön yksikkö?

2. Missä lämpötilassa neutraaleissa olosuhteissa kananmunankeltuaisen koaguloituminen alkaa?

3. Mitä saadaan, kun yhdistetään glukoosi ja galaktoosi?

4. Mitä on lisäaine E440?

5. Mitkä ovat neljä rasvaliukoista vitamiinia?
(0,5 pistettä jokaisesta oikeasta, väärästä -0,5 pistettä)


Säännöt kuten Moellakin.
Ristuksen hankalaa.
1. kJ
2. 41 C
3. Tulisko vaikka etanolia, jotain makeaa ja jotain...
4. Olkoon vaikka aromisuolaa
5. D, A, C
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
1. Mikä kaksikirjaiminen lyhenne on mm. elintarvikkeen energiasisällön yksikkö?
kJ, kilojoule

2. Missä lämpötilassa neutraaleissa olosuhteissa kananmunankeltuaisen koaguloituminen alkaa?
40 C

3. Mitä saadaan, kun yhdistetään glukoosi ja galaktoosi?
Joku disakkaridi... Sakkaroosi

4. Mitä on lisäaine E440?
Ei mitään ideaa...

5. Mitkä ovat neljä rasvaliukoista vitamiinia?
Heitetään vaikka A,D,B, K

 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
1. Mikä kaksikirjaiminen lyhenne on mm. elintarvikkeen energiasisällön yksikkö?
- kJ

2. Missä lämpötilassa neutraaleissa olosuhteissa kananmunankeltuaisen koaguloituminen alkaa?
- Koaguloituminen eli hyytyminen alkaa +65°C:ssa.

3. Mitä saadaan, kun yhdistetään glukoosi ja galaktoosi?
- Laktoosia eli maitosokeria

4. Mitä on lisäaine E440?
- Pektiini

5. Mitkä ovat neljä rasvaliukoista vitamiinia?
(0,5 pistettä jokaisesta oikeasta, väärästä -0,5 pistettä)
- A, D, E ja K -vitamiinit
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Tulokset

6.
-

5.
Juskanen

4,5.
PuoliPöhkö

4.
Elle

3.
Pietari
Zervuska HaidisAnrii
Vesku

2.
Mehe Rienarsuo
S.A.

1,5.
jusban

1.
Moe Szyslak

Alle yhden ei kukaan jäänyt.

Kiitos ja näkemiin.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
6.
-

5.
Juskanen

4,5.
PuoliPöhkö

4.
Elle

3.
Pietari
Zervuska HaidisAnrii
Vesku

2.
Mehe Rienarsuo
S.A.

1,5.
jusban

1.
Moe Szyslak

Alle yhden ei kukaan jäänyt.

Kiitos ja näkemiin.
Jätkä kosti kun annoin vain yhden pisteen sulle urheilutivasta, antamalla mullekin vain yhden pisteen.:nope::thumbfh:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
No eihän se huonosti menny. Just männä viikolla ihmettelin geilikselle, että mistäköhän mun päähän on tarttunu erinäisiä ruokien kalori- ja ravintoainepitoisuuksia sun muuta kummallista. Mun pitäis varmaan vaihtaa alaa.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
No eihän se huonosti menny. Just männä viikolla ihmettelin geilikselle, että mistäköhän mun päähän on tarttunu erinäisiä ruokien kalori- ja ravintoainepitoisuuksia sun muuta kummallista. Mun pitäis varmaan vaihtaa alaa.
Juu. Koita ihmetellä asioita mullekkin välillä! :wink:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Heh, kostoks:

5. Mitkä ovat neljä rasvaliukoista vitamiinia?
(0,5 pistettä jokaisesta oikeasta, väärästä -0,5 pistettä)
Minkään vitamiinin nauttiminen ei voi olla väärää? Tai voi kai, A-vitamiinin.

Myönnän, en kuuklettanut kuten muut.:p
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Hähhää! Keltuaishyytymä puhtaalla arvauks... EIKU TIEDOLLA oikein. :ahem:
Kahdeksankymmentäluvulta oli kyllä takaraivossa mielikuva (ehkä köksän tunnilta?), ettei kananmuna kovetu alle 50 vai olikse sittenkin 60 asteen lain. Laitetaan siis varmuudeksi vähän päälle.
Vidamiinit oli tiedossa koota lukuunottamatta, maitosokeri oli melko helposti arvattavissa noista ainesosista.

Arpaonni oli kieltämättä myönteinen.
 
Ylös