sooda
Alan Parsa
Suomi on ollut aikamoinen edelläkävijä terveyttä edistävien elintarvikkeiden kehittämisessä. Esimerkkeinä kolesteroolia alentava margariini ja Xylitol eli koivusokeri. Nyt taitaa olla ankeat ajat edessä. EU on tuomassa, ellei jo tuonutkin, direktiivin jonka mukaan funktionaalinen elintarvike on hyväksyttävä erikseen joka maassa jossa sitä aiotaan myydä. Rekisteröimis- ja hyväksymismaksu nousee tosi suureksi. Vai kuvitteleeko joku että esim. Ranska hyväksyy tosta vaan jonkun suomalaistuotteen?
Muistissa on vaikkapa nyt esimerkin vuoksi taannoinen Xylitolin markkinointi. Otti aikaa ennenkuin myynti voitiin aloittaa. Ja esimerkiksi USA:an myyntiä ei saatu auki vuosikausiin. Vasta kun jenkeillä oli oma vastaava, paljon huonompi tuote, markkinat avautui. Mutta silloin olikin jo patentti vanhentunut (muistaakseni).
Muistissa on vaikkapa nyt esimerkin vuoksi taannoinen Xylitolin markkinointi. Otti aikaa ennenkuin myynti voitiin aloittaa. Ja esimerkiksi USA:an myyntiä ei saatu auki vuosikausiin. Vasta kun jenkeillä oli oma vastaava, paljon huonompi tuote, markkinat avautui. Mutta silloin olikin jo patentti vanhentunut (muistaakseni).