Formula 1 - 2019 - 16 - Venäjän GP

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
2534
Luultavasti tulis kyllä aika hätäseen punainen lippu, jos turva-auto varikolla palais, eikä kisa tosiaankan heti sen jäkeen jatkuis, vaikka olisikin se varaturva-auto.
Kai se riippuisi siitä, missä kuljettaja oli tuolla hetkellä.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104236
Sijainti
On earth
Bottaalle kunniaa Sotshin ajeluista talliltaan.

Valtteri Bottaksen uroteko paljastui Mercedeksen datasta: ”Vastasi täysin samalla tavalla ja teki täydellistä työtä”

Mercedes-talli valottaa Valtteri Bottaksen toiminnan yksityiskohtia Venäjän F1-kisan lopputaistelussa Charles Leclercia vastaan. Tiimin päästrategisti James Vowles kuvailee suomalaisen työtä täydellisesti suoritetuksi.

Bottas joutui Sotshissa kovan paineen alle sen jälkeen, kun Mercedes oli päässyt yllättävään kaksoisjohtoon Sebastian Vettelin keskeytyksen muutettua totaalisesti Ferrarin päivän kulkua.

Mercedekset tulivat virtuaalisen turva-autotilanteen myötä salamana varikolle ja hakivat loppuratkaisua varten pehmeät renkaat. Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas palasivat radalle hölmistyneen Charles Leclercin eteen.

Myös Leclerc haki vielä yhdet pehmeät renkaat, mikä tiesi Bottakselle kovaa taistelua paikkansa säilyttämiseksi. Mercedes-pomo Vowles kertoo tästä alkaneen jakson olleen todellinen näytös Bottakselta.

– Sen jälkeen, kun Leclerc pysähtyi ja haki pehmeät renkaat, oli selvää, että tulemme kokemaan uusintalähdössä jonkun verran painetta Ferrarin suunnalta. He ovat erittäin nopeita suorilla ja varsinkin kakkosmutkaan johtavalla osuudella, Vowles kertoo Mercedeksen somekanavissaan julkaisemalla videolla.

– Ja kun DRS (avattava takasiipi) vapautui muutamaa kierrosta turva-auton jälkeen, uskoimme, että olisi valtavan vaikeaa pitää tuota sijaa kisan loppuun asti.

– Valtteri ei tehnyt ainuttakaan virhettä. Hän ei lukinnut jarrujaan kakkosmutkaan tultaessa, ja hän puolusti joka mutkassa, jossa hänen pitikin, Vowles kehuu.

Kyse ei ollut pelkästään vauhdin ylläpitämisestä, vaan Bottaksen piti osata säästää myös energiaa oikeisiin hetkiin. Jos Leclerc olisi saanut hyödynnettyä hybridimoottorinsa energiankeruuta Bottasta paremmin, ohitus olisi tullut.

– Hän meni ylös ja alas (voimayksikön) energiatasojen kanssa maksimoidakseen vauhtinsa kakkosmutkaan, ja sen hän teki täydellisesti, Vowles sanoo.

– Leclerc perääntyi monta kertaa vain jäähdyttääkseen renkaitaan ja kerätäkseen energiaa akkuunsa hyökätäkseen uudelleen. Joka kerta, kun hän teki sen, Valtteri vastasi täysin samoilla säätimillä omalta puoleltaan. Hän taisteli tiensä maaliin asti ja teki täydellistä työtä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/valtteri-bottaksen-uroteko-paljastui-mercedeksen-datassa-vastasi-taysin-samalla-tavalla-ja-teki-taydellista-tyota/7573060#gs.7pfake
 
Ylös