Formula 1:n ja rallin televisiointi Suomessa

hiiri

Well-known member
Liittynyt
22.10.2022
Viestit
91
Luin uutisista, että ainakin formuloiden tv-oikeudet Suomessa on katkolla tänä vuonna. Rallin puolelta en muista, missä kohti jakso päättyy (voi olla että ensi vuonna?). Ja uutisen pihvi oli siinä, että kukaan ei ole ilmoittanut ainakaan vielä olevansa ensi vuonna ns. virallinen televisiolähettäjä Suomessa. Ehdokkaita ja asian neuvotteluosapuolia on kyllä useita mutta kuten varmaan arvataan, niin rahastahan siinä on kyse. Iltalehti 5.4.2024

No kysymys tai lähinnä keskustelunavaus on, että mikä neuvoksi? Valistuneita arvauksia on esitetty (koska todellista tietoa kukaan ei halua paljastaa), että yhden vuoden F1-lähetykset maksaisi n. 25 miljoonaa euroa. No ihan maallikkona sanon suoraan, että on kyllä liikaa. Siinä 40+ euron kk-maksulla saa olla aika monta tilaajaa, että pääsee edes lähelle kannattavuusrajaa. Suomessakin kun on vielä oma selostus- ja asiantuntijatiimi ja kai siellä varikollakin joku vielä kulkee. Onko siis mahdollista, että Fom laskisi maakohtaista hintaa ihan vain sen takia, jos yksikään mahdollisista kaupallisista toimijoista ei vaan maksa haluttua hintaa? Vai onko taka-ajatuksena levittää oma F1TV kaikkialle ja nostaa sitten sen hintaa jossain vaiheessa?

IMHO: Jos tuote ei käy kaupaksi -> hinta on liian korkea. Ensin se ei käy kaupaksi katsojille ja sitten ei myöskään välittäjille. -> Hinnan pitäisi pudota (tästä voi sitten väitellä loputtomasti, että voiko se pudota, miksi pitäisi jne.)
Jos tuote käy kaupaksi -> hinta on sopiva tai siinä on jopa korotuksen varaa.

Lisäksi: Itse olen sen verran nuuka (suomeksi: pihi), että 40 euroa tai enemmän kuukaudessa "on aivan liikaa!". Pari vuotta tilasin F1TV:tä sen mainion sisällön ja kohtuullisen hyvän selostuksen ansiosta sekä arkiston, jossa oli ja on helmiä, joita en ollut edes koskaan nähnyt. Nyt tänä vuonna jätin senkin pois, koska inflaatio-sähkönhinta-yleinen epävarmuus ja hintojen nousu-jne. Ja erityisesti Maxin puuduttava ylivoima. Eikä Valtterin alavireys tietysti parantanut asiaa.

Plus rallin mm-sarja. Vai pitäisikö sen televisioinnista avata oma keskustelu? Sekin minulla oli pari vuotta tilattuna wrc+:n kautta. Ei enää, koska suomalaisten vajaat kaudet, liian vähän autoja ja osallistujia, oudohko uusittu pistelaskusysteemi jne. En edes tiedä paljonko Maikkarin kautta tuo nykyään maksaa mutta ei mahda olla kovin halpaa enää sekään.

Alkaako siis maksavan asiakkaan ja kuluttajan rajat tulemaan vastaan?
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4847
Paljonkohan noilla lajeilla ON katsojia täällä Suomessa. Omassa tuttavapiirissä rupean olemaan harvinainen F1:n seuraaja.
Kimin lähtö ja Viaplayn hinnoittelu karkoitti suurimman osan seuraajista.

Ralli on mennyt keikkakuskien ja pistelaskun takia ihan plöröksi. Kuka voitti, kuka keräs eniten pisteitä. Niitä sitten joku jaksaa räknätä.
 
Ylös